tiistai 8. toukokuuta 2018

Joskus onni potkaisee oikein kunnolla

Enpä arvannut lauantaiaamuna, kun silmäni aukaisin, mitä päivä tulee pitämään sisällään. Vilkaisin kännykkää ja huomasin, että myöhään edellisiltana oli tullut ystävältäni viesti. Hän kyseli, josko olisin vapaa lähtemään (ja nyt tähän fanfaarit) Ed Sheeranin konsertiin.

Ed nimittäin on Irlannin kiertueella ja piti kolme konserttia myös täällä Corkissa. Alunperin konsertteja piti olla vain yksi, ja lippuja jonotettiin yötämyöten. Myöhemmin lisättiin vielä kaksi konserttia, mutta minulta tämä ilmoitus meni ohi, joten tyydyin kohtalooni. En pääse Ediä kuuntelemaan, vaikka olen aina hänestä pitänytkin. 

Juniori, joka aina saa liput vaikka mihin konserttiin, oli menossa myös lauantaina. Ystävällisesti tarjosi apuaan lipun hankinnassa, kunhan vain pysyisin hänestä ja kavereistaan kaukana. Kieltäydyin kunniasta, sillä en oikein tietänyt ketä olisin pyytänyt mukaani. Koko Cork kohisi Edin konserteista ja paikallisradio RedFmistä tuli viikonlopuksi EdFm. Vähän haikeana katselin ja kuuntelin, kun kaikki tuntuivat olevan menossa konserttiin! 

Ei tarvinnut kauaa miettiä, otanko lipun vastaan. Ja niin me sitten ystäväni kanssa lähdettiin hyvissä ajoin paikalla. Ei oltu ollenkaan liian vanhoja, sillä paikalla oli kaiken ikäisiä Ed-faneja. Meillä oli kerrassaan mahtava ilta ja mikä parasta, sää oli suorastaan uskomaton. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta!

Ed oli aivan yhtä hyvä kuin olin kuvitellut. Lavalla hän esiintyi, kahta kappaleetta, lukuunottamatta yksin, mitä nyt vaihtoi kitaraa kappaleiden välissä. Rumat ne vaatteilla koreilee, taitaa olla myös Edin motto. Päällä oli valkoinen t-paita, jalassa farkut ja tuskin häntä oli muutenkaan keikkaa varten stailattu. Vaatteidenvaihto tarkoitti sitä, että hän vaihtoi välillä valkoisen t-paidan vihreään Irlannin pelipaitaan. Ja siitäkös yleisö innostui. Puoliksi irlantilainen Ed on vähän niin kuin oman kylän poikia, vaikka onkin aina asunut Englannissa.

Ja tietysti hän myös lauloi Galway Girl ja Nancy Mulligan-kappaleet, 
irlantilaista kansanmusiikkia soittavan Beoga-yhtyeen kanssa. Upea ilta, jota muistelen vielä pitkään!


10 kommenttia:

 1. Olipa hauska onnenpotkaisu! Ja kuulostaa siltä, että ilta oli onnistunut. Iloisten juttujen avulla jaksaa ne pöhkömmätkin hetket. Ja kivointa on, ettei tiedä koska se onni potkaisee taas uudelleen ;-). Iloisia päiviä Corkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Tälläiset kivat yllätykset piristävät kummasti.

   Poista
 2. Voi onpa hienoa, että olet onnen potkaisema. Onnellinen on hän, joka osaa nauttia täysillä näistä elämän suomista yllätyksistä. Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että sait tuollaisen illan. Minäkin tykkään Edin lauluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun joskus tulee tälläisiä extempore-juttuja.

   Poista
 4. Voi ihana. Hän laulaa niin kauniisti ja vaikuttaa kovin miellyttävältä persoonalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ed tosiaan vaikutti symppikseltä ja muutenkin ihan normaalilta. Ei ollut ollenkaan täynä itseään.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olisi pitänyt lotota, kun onni oli kerrankin puolellani.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!