maanantai 4. joulukuuta 2017

Netissä ei notkuta

Tästä viikosta on tulossa niin kiireinen, että netissä enkä blogissa ehdi pahemmin notkua. Olisi ihan omissa tekemissisäkin ja menoissa tarpeeksi, ja sitten meidän miehet ovat myös hyviä keksimään minulle "pientä" puuhaa. Olisin jo eilen päässyt hanslankariksi niiden talonkunnostusprojektiin, mutta kieltäydyin kunniasta. Edellisiltaiset itsenäisyypäiväjuhlat venyivät niin myöhään, että olin vielä iltapäivälläkin ihan sippi. 

No, tänä iltana lupauduin tyhjentämään keittön kaappeja ja käymään läpi astioita. Vuoden kestäneet talokaupat tulivat vihdoinkin päätökseen ja perjantai-iltana kello 18.00 asianajaja soitti, että avaimen voisi tulla nyt hakemaan. Täällä asuntokaupat vaativat aina asianajajan, joka saa "papereiden pyörittämistä, niiden panttaamisesta ja siitä, että ei koskaan vastaa soittopyyntöihin tai sähköposteihin" mukavan korvauksen. Sitten jos ollaan ostamassa kuolin- tai konkurssipesää, niin saa varautua vielä normaalia pidempään ja hermojakoettelevampaan prosessiin, joka kestää ja kestää ja kestää...Irlannissa on myös asuntokauppoihin liittyviä lakeja, jotka paperilla näyttävät oikein hyviltä, mutta eivät käytännössä toimi...

Kaikki talon vanhat romut tulivat kaupanpäällisinä ja voin kertoa, niitä riittää. Me emme ole muuttamassa mihinkään, vaan tästä tulee vanhemman pojan projekti, isän avustamana tietysti. Remppaa tehdään vähitellen ja rajallisella budjetilla. Ensimmäiseksi vanha keittiö pitää repiä irti, joten minäkin "pääsen" hommiin.

Paljon mielummin tekisin raksalla päivän hommia (siis niitä kevyempiä), kuin istuisin tylsässä toimistossa. Toimistotyö alkaa käydä vuosi vuodelta puuduttavammaksi, eikä se juurikaan anna mitään. Mielummin näen omien käsieni työn tuloksen. No, tänä iltana pääsen vielä lempipuuhaani, eli valitsemaan eteisen seinään sopivan maalin. Seinän alaosassa on paneli, jota ei revitä pois, eli se pitää ottaa huomioon, kuten myös se, että eteinen on todella pimeä.    
Tämä sama poika oli lauantaina Belfastissa pelaamassa maahockeytä ja sai mailasta naamaansa. Kävi eilen ensiavussa nenäänsä näyttämässä, joka saattaa olla murtunut. Huonosti englantia puhunut lääkäri oli sanonut, että mene maanantaina omalle lääkärillesi ja pyydä lähete röntgeniin. Tai niin hän ainakin luuli ymmärtäneensä. Tulevan viikonlopun peliä varten nenä kuulemma pitäisi jokatapauksessa paketoida, eli katsotaan mitä lääkäri tänään sanoo. 

Loppuviikosta on luvassa äitien nyyttäreitä ja työpaikan joulujuhlaa, joten näyttää siltä, että keskiviikkona en ehdi linnanjuhlia livenä katsoa.  Eli tämmöistä viikkoa olisi luvassa täällä. Onneksi joulusysteemit ovat jo hyvässä jamassa, joten niillä ei tarvitse stressata juuri nyt.

Mitäs teidän viikko pitää sisällään?

2 kommenttia:

  1. Remppaa on aina kiva aloittaa. Kun budjetti ei ole rajaton, pääsee nauttimaan omien kättensä jäljestä ja se on palkitsevaa. Me olemme asuneet niin monta vuotta remppojen ja laajennusten keskellä, että on helppo olla kadehtimatta sinua, vaikka pääset mielihommiini. Toivottavasti pojan nenä ei ole murtunut. Kaikkea hyvää viikkoonne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään valita värejä ja suunnitella, mutta romujen roudaaminen ei kyllä ole kivaa. Hattua nostan niille, jotka leipänsä rakennuksilla tienaavat. Nenä oli murtunut, mutta ei sille voi mitään tehdä. Aika kuulemma parantaa.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!