maanantai 26. kesäkuuta 2017

Toimelias kylä

Corkin ja Bandonin välillä on kylä nimeltään Innishannon. Se on sellainen pieni, alle tuhannen asukkaan, kyläpahanen jonka vieressä virtaan Bandon-niminen joki. Minulla ei ole mitään yhteyksiä kylään tai sen asukkaisiin. Se nyt on vaan tullut tutuksi, koska ajan sen läpi aina silloin tällöin. Irlannissa ohitusteitä ei ole ollenkaan samalla tavalla kuin Suomessa, vaan edellen ajellaan kylien läpi. Eikä aina vain reippaasti ajella, vaan körötellään hiljaa, vaikkapa traktorin perässä.

Innishannonissa pistää silmään sen siisteys, upeat kukkaistutukset ja hyvin hoidetut talot ja niiden pihat. Jotenkin sen vaan aistii, että tässä pienessä kylässä puhalletaan yhteen hileen, eikä anneta kylän kuolla. Lauantaina hain Junorin pois kaverinsa luota ja sanoin kylän kohdalla, että nyt pidetään pieni tauko, että äiti pääsee kuvaamaan. Juniori on niin tottunut näihin kuvaustaukoihin, että ei niistä enää edes valita. Se nyt vaan on näin, koska äiti bloggaa!

Kylässä on tietysti iso kirkko, pari kahvilaa, koulu, urheilukenttä, muutama pubi ja kauppa. Minä tarvitsin jotain nopeasti valimistettavaa ruokaa, joten käväisin yhdessä kylän peräti kolmesta lihakaupassa. Lihakauppa ja itse kauppias tekivät minuun vaikutusen, joten lupaan viikolla vielä palata asiaan täällä blogissakin.

Oli todella mukava huomata, että pieni kyläkin voi säilyä hengissä, kun kyläläiset tekevät asioita yhdessä. On paljon helpompi vain valitaa ja marista, ja odottaa, että joku muu pistää toimeksi. Onneksi on vielä ihmisiä, jotka pistävät tuulemaan ja saavat muutkin mukaansa. Heille saa kyllä nostaa hattua! 

Kylän siisteys selittyi sillä, että joukko kyläläisiä kokoontuu säännöllisesti keräämään roskia. Vihrepeukalot puolestaan pitävät huolen siitä, että kauniit istutukset voivat hyvin.

Kerrassaan sympaattisen näköinen ja oloinen kylä.

Suomen kylissä kauhistelen aina niitä kissan korkuisia mainosvaloja. No, tulee ainakin selväksi likinäköisellekkin, missä pankki tai kahvio sijaitsevat, niin reilulla kädellä on kirjainkokoa valittu...Onneksi täällä ei kylissä suuria mainosvaloja harrasteta.2 kommenttia:

 1. Heippa! Tässä Liebster Award-haaste: 10+1 kysymystä ulkosuomalaiselle!
  Löytyy blogistani: http://kulttuurikorppikotka.blogspot.ie/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän jo sainkin ja vastattu on. Kiitos, kuitenkin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!