torstai 16. maaliskuuta 2017

Pyhä Patrick

Täällä sitä on työviikko takana ja nyt keskitytään vain ja ainoastaan Irlannin suojelupyhimyksen Pyhän Patrickin
juhlimiseen. Koska juhlapäivä sattui tänä vuonna perjantaille, jatkuvat toisilla juhlat koko viikonlopun. Minulle taitaa kyllä riittää yksi pubi-ilta. Liikaa ihmisä ja liikaa melua...ei sitä vanha jaksa.

Patrickkeja Irlannissa riittää. Niin mieheni suvussakin. Isä oli Patrick, veli on Patrick ja yksi veljenpoika on Patrick. Ja pojista vahimman keskimmäinen nimi on..., no Patrick tietenkin. Ja koska täällä pitemmät nimet lyhennetään, tulee Patrickeistä joko Paddy tai Pat. Lukuisat Irlannin kirkot ja kadut ovat saaneet myös nimensä Patrickilta.

Naapurisaarella Paddyllä tarkoitettiin irlantilaisia yleensä, ja halventavassa mielessä. Eli jos siellä irlantilaiset itse puhuvat Paddyistä se on ok, mutta englantilaisen suusta se ei kuulosta hyvältä.

Huomenna juhlitaan Pyhän Patrickin lisäksi myös Irlantia, sen värikästä kulttuuria, historiaa ja ihmisiä. Sääliksi käy meidän pääministeri, joka ojensi apiloita tänään itse Trumpille. Ihan tässä tulee tippa silmään ja Obamaa ikävä. Mutta hei, ei anneta sen häiritä, vaan keskitytään kerrankin iloitsemaan siitä kaikesta hyvästä mitä Irlanti tarjoaa. Toisille se on iloista musiikkia, vihreitä niittyjä, tuoppi tummaa Guinnessia, herkullista pihviä, lämmintä villaa tai Riverdanssia. Ja toisille se on tuo vieressä istuva siippa...

Iloista Patrickin Päivää myös sinne ruutujen toiselle puolelle!


6 kommenttia:

 1. Kiitos. Meilläkin yksi pojistamme on Patrik (koolla). Kun penskana olin Australiassa siirtolaisena, siellä oli paljon irlantilaisia, ainakin niillä seuduilla, joilla asuimme. Jos lapsena mitään ymmärsin, he olivat onnistuneet säilyttämään omaa kulttuuriaan siirtolaisinakin. Jotenkin tykästyin moniin heidän juttuihinsa jo silloin. Hyvää Pyhää Patrickia ja viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlantilaiset tosiaan ovat onnistuneet säilyttämään omaa kultturia missä tahansa sitten asuvatkin. Patrickejä täällä riitää. Ennen suosituin naisten nimi oli Mary. Joka toinen vähän varttuneempi nainen täällä on Mary!

   Poista
 2. Iloista juhlintaa sinne ja muutenkin rentoa keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olimme ystävien kanssa pubissa ja sitten menimme vielä heille iltaa istumaan. Väkeä oli todella paljon liikkeellä täällä meidän kylälläkin. Osa pubeista oli niin täynä, että sekaan ei mahtunut.

   Poista
 3. Hyvää St.Patrickin päivää teille:)Huomasin että täälläkin jotkut vihreäpukuiset viettävät sitä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin vietetään meidän Patrickin päivää.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!