lauantai 25. maaliskuuta 2017

Langan pyörittelyä

Meidän kylän hyväntekeväisyyskirppiksellä tekee aina löytöjä. Ostin taas canvastauluja varastoon, sekä halvan käyttämättömän näköisen beigen värisen yölampun.

Halusin lampusta harmaan ja muistin, että minulla on jemmassa iso kerä harmaata lankaa. Sivelin lampunvarjostimeen tavallista askarteluliimaa, mutta vain pienelle auleelle ja aloin kiertämään lankaa ympäri varjostimen. Sitten taas lisää liimaa ja homma jatkuu. Langan päät hävitin lopuksi, superliiman avulla, kierretyn lagan alle. Väriä voi tietysti vaihdella välillä, jos siltä tuntuu.

Lampunjalan puolestaan ruiskutin harmaalla spraymaalilla, joka värin lisäksi jättää jälkeensä rösöisen pinnan. Lampun olisi tietysti voinut jättää täysin harmaaksi, mutta halusin piristää sitä vähän. Perhospakkauksen ostin alennusmyynnistä huimalla 0.50 sentillä.

Kirppislöydöt ovat siinä mielessä hyviä, että koska niistä ei maksa kuin muutaman lantin, ei haittaa vaikka tuunailut menisivätkin pieleen. Me tuunaajat kuljemme muutenkin aina tuntosarvet ylhäällä ja ostamme edullista materiaalia varastoon. Sitä mieheni on vaikea ymmärtää. Miksi ostaa jotain, jota ei juuri nyt tarvitse?  Mikä siinä on, että kun työpaikalla purkit tyhjenevät, en millään meinaa raaskia heittää niitä roskiin? Samalla langanpyöritysmetodilla päällystin myös ison pikakahvipurkin. Tässä purkissa oli oranssi kansi, jonka maalasin kalkkimaalilla, vaikka se ei välttämättä olekkaan tähän tarkoitukseen oikein sopivaa. Kalkkimaali ei ole olenkaan suosikkimaalini, sillä se oikein imee tahrat ja lian itseensä ja kaikki tahrat myös näkyvät. Se käy hyvin sellaisiin "kohteisiin", joihin ei kosketa jatkuvasti. Kannen vaihdoin myöhemmin läpinäkyvään. Puisia sydämiä hankin sieltä samaisesta alennusmyynnistä, ja liimasin ne purkin ympärille superliimalla. Tähän purkkiin laitoin pahalta bensalta haisevat takan sytytyspalat. 

Arki-iltoina en juurikaan ehdi tehdä käsitöitä tai askarrella, mutta onneksi on viikonloput... Pääsiäistä vartenkin minulla muhii päässä muutama idea. Katsotaan, jos tänä viikonlopuuna ehtisin ne toteuttaa. 


10 kommenttia:

 1. Tosi hauskat lanka-askartelut. Lampusta tuli hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain pyörittelemään. Nyt tälle pitäisi löytää paikka...

   Poista
 2. Tuunaus on kivaa ja siitä tulee tyytyväinen maailmanparantajaolo kun saa tavaran kiertämään ja hyötykäyttöön. Kivoja juttuja olet tuunannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin haluan kierrättää, enkä oikein malttaisi heittää mitään mahdolista materiaalia pois...miehen suureksi harmiksi. Nyt pitäisi siirtyä pääsiäiskoristeisiin.

   Poista
 3. Tulipa lampusta kiva!

  Minäkin aina hamstraan alelaatikoista askartelutarvikkeita. Säästän myös askarteluihin lahjapaperinaruja ja sen sellaisia. Äskettäin kutistin vahingossa villapaidan pesussa huopaiseksi ja siitä sai leikattua kivoja huopakukkasia. Vaikka harmittihan se kutistuminen ensialkuun ��.

  Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitää aina kaivaa alelaatikot. Välillä kyllä tulee säästettyä rusetteja yms, joita ei sitten tule käytettyä. Lankaa on moneksi vuodeksi eteenpäin. Olenkin nyt langanostolakossa. Lamppu muuten oli tosi nopea tehdä.

   Poista
 4. Upea tuli tuosta lampusta,hieno idea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael. Siihen meni yllättävän vähän aikaa. Eikä tullut kalliiksi.

   Poista
 5. Aivan upea lamppu. Näyttää mukavan tunnelmalliselta ja nuo perhosetkin sopivat siihen kivasti. Hyvä idea tuo langan kietominen varjostimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten aika helppo toteuttaa. Taidan tehdä niitä vielä lisää!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!