perjantai 10. helmikuuta 2017

Haudutettua teetä, uudessa kannussa

Juniorille sattui tiskatessa vahinko; teekannun kansi putosi lattialla ja särkyi. Rahallisesti ei mikään suuri tappio, mutta uusi teekannu pääsi heti ostattavien tarvikkeiden listalle, numero ykköseksi. Teekannu nyt vain on sellainen vakiovaruste irlantilaisessa kodissa. Tuntuisi jotenkin ihan tyhmältä sanoa vieraille, että ei meillä ole teekannua. Pitäähän se nyt olla, vähän niin kuin suomalaisessa omakotitalossa sauna.

Ei me sitä teekannua joka päivä kyllä käytetä. Mutta heti, jos on vähänkään enemmän teenjuojija, niin silloin ei teetä tehdä joka kuppiin erikseen, vaan heitetään pussit kannuun ja annetaan hautua rauhassa. Se on sellainen rauhallinen hetki, kun odotetaan, että tee on sopivan makuista.


“Rainy days should be spent at home with a cup of tea and a good book.” Eilen käväisin sitten ostoksilla ja löysin meille uuden teekannun, jonka tässä teillekkin esittelen. Vanha ei suinkaan päätynyt kaatopaikalle, vaan sille löytyi uusi tehtävä. Istutin siihen kolme mininarsissia. Oli muuten puutarhaosastoilla jo kaikenlaisia kevätkukkia myynnissä. Maltoín kuitenkin olla ostamatta, sillä vielä on mielestäni liian aikaista niitä istuttaa ulos.

Tällä viikolla on ollut yöpakkasia ja autot umpijäässä. Meidän etupihalla pitää tehdä jonkin sortin raivausta ja kukkapenkistä haluan päästä myös eroon. Siinä kun ei ole koskaan kasvanut hyvin muuta kuin rikkaruohot. Nyt on kiva suunnitella kaikkea uutta, kun tiedän että tässä asutaan, eikä muuteta ihan heti mihinkään. Sitä kummasti loppuu into uudistuksille, kun mahdollinen muutto leijuu ilmassa.

Olo muuten on jo paljon parempi tällä viikolla, ja maanataina menen takaisin töihin. Pikkuhiljaa aion myös aloittaa joogatunnit. Tällä kertaa toipuminen on ollut todella hidasta. Lieneekö kroppa saanut tarpeekseen liian monista leikkauksista ja nukutuksista? No, nyt unohdetaan vähäksi aikaa sairaalat ja leikkaukset. Kolmen viikon päässä käyn taas näyttäytymässä ja sitten toivottavasti olen vähän viisaampi jatkotoimenpiteistä tai sitten en... Täällähän nämä asiat etenevät omalla painollaan ja etanavauhdilla!
“In Ireland, you go to someone's house, and she asks you if you want a cup of tea. You say no, thank you, you're really just fine. She asks if you're sure. You say of course you're sure, really, you don't need a thing. Except they pronounce it ting. You don't need a ting. Well, she says then, I was going to get myself some anyway, so it would be no trouble. Ah, you say, well, if you were going to get yourself some, I wouldn't mind a spot of tea, at that, so long as it's no trouble and I can give you a hand in the kitchen. Then you go through the whole thing all over again until you both end up in the kitchen drinking tea and chatting. 

In America, someone asks you if you want a cup of tea, you say no, and then you don't get any damned tea.

I liked the Irish way better.” 
― C.E. MurphyUrban Shaman

12 kommenttia:

 1. Valmistatteko/juotteko te pussiteetä teekannusta?

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että olosi alkaa olla jo parempi! Siitä se kevät lähtee.
  Hauska lainaus tuossa tekstisi lopussa. Se on vaan tunnettava kulttuurierot käytöskoukeroissa. Muuten voi jäädä ilman teetä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä saa aina kysyä monta kertaa. Minusta ihan tyhmää. Joko otat sitä teetä tai sitten et.

   Poista
 3. Kiva lukea, että olet toipunut. Onnea uudelle kauniille kannulle. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannua onkin käytetty jo ahkerasti. Oikein olen tyytyväinen ostokseeni.

   Poista
 4. Hyvä kuulla että voit paremmin,ja toivottavasti olo vain kohenee.Kaunis tuo uusi teekannusi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi ensimmäistä viikkoa otti voimille, mutta sitten helpotti. Tule joskus juomaan meille teetä.

   Poista
 5. Onpa nätti teepannu! Meillä oli kotona (tosi ruma) teepannu kun juojia oli neljä. Omassa kodissani on menty teepusseilla. Hyviä vointeja ja elpymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä teepusseissa ei ole narua, joten niitä saa koukkia lusikalla kupista. Aika sotkuista hommaa ja aina roiskuu teetä liinalle. Onneksi on vahakangas.

   Poista
 6. Aivan ihastuttava tuo narsissien uusi koti :)
  Minullakin on teekannu josta puuttuu kansi, siispä nyt kopioin tuon hienon idean sinulta ja laitan siihen jotain kevään kukkasia kasvamaan :)
  t. Marketta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä narsissit nousivatkin nopeasti. Ovat kohta jo "menneen talven lumia". En millään olisi hanninut heittää tuota vanhaa kannua pois.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!