sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Ovikoristeita joulukuusenpalloista 1.

Tämän joulun hittikoriste näyttäisi olevan joulupalloista tehty ovikoriste. Sen voi tehdä kahdella eri tavalla. Aloitettaan siitä vaikeammasta tavasta, jonka kanssa minulta meinasi mennä hermot. Älkää siis tehkö niin kuin minä tein, vaan tehkää niinkuin minä sanon. Tätä ovikoristetta tehdessä tuli mieleen se S-kirjaimella alkava paikka, siellä Vaasan lähellä. Virheistä oppii ja nyt tiedän, että oikotietä onneen tai siis ovikoristeen valmistumiseen ei ole. Toisella kerralla sujui jo paljon paremmin.

Tarvitset:
paljon erikokoisia joulupalloja
henkarin
kuumaliimaa (Lidlissä oli juuri kuumailmapistooleita myynnissä ja maksoin siitä 10.00)
jonkun sorttiset pihdit. 

1. Leikkaa palloista narut pois.
2. Jos nuppi on pallossa kiinni tiukasti, niin sitten siirry vaiheeseen neljä. Jos se taas irtoaa helposti, niin sitten valitettavasti vaiheeseen kolme.
3. Vedä nuppi irti, pistä väliin kuumaliimaa niin, että se pieni rako, mistä naru oli pujotettu ei mene tukkoon. Sitten nuppi takaisin paikalleen ja pallot kuivumaan.
4. Suorista henkari ja tee toiseen päähän koukku. Koukku pitää pallot paikoillaan ja sitä tarvitaan lopuksi, kun koriste on valmis.
5. Taivuta ex.henkari ympyräksi.
6. Ala täyttämään sitä joulupalloilla, niin että pistät rautalangan siitä narulle tarkoitetusta raosta läpi. Vedä pallo koukkuun asti.
    Tässä vaiheessa minulla meni ikuisuus, koska en ollut liimannut nuppeja kiinni palloihin ja osa niistä lähti irti. Sitten elämäni ensimmäisen kerran käytin kuumaliimaa ymmärtämättä, että se kuivuu hetkessä kovaksi. Liimaa roiskui narureikään, ja sain sitten isolla parsineulalla yrittää avata reikää henkaria varten. Sotku oli myös something else. Sormet liimassa, kimalletta joka paikassa ja niitä narunpätkiä...
7. Kun koriste on mielestäsi sopivan kokoinen leikkaa ylimääräinen rautalanka pois ja tee päähän koukku. Tarkasta, että pallot ovat paikallaan. Niiden väliin kannattaa laittaa kuumaliimaa. Jos jossakin kohden on ikävän näköinen kolo, voit liimata siihen, kuumaliimaa käyttäen, ylimääräisen pallon. 
8. Yhdistät rautalangan päät.
9. Jos haluat lisätä koristeeseen jouluisen rusetin tai vaikkapa pienet valot, niin siitä vaan.
10. Ja sitten vaan sopivaa paikkaa etsimään.

Aika kiva, vaikka itse sanonkin.

Youtubesta löytyy myös ohjeita, joten sieltä kannatta käydä katsomassa.

Ps. Tulevalla viikolla postaan vielä kaksi muuta ovikoristeohjetta. Ne ovat helmpompia kuin tämä.


Leikkaa narut  pois.


Jos nuppi lähtee helposti irti, purista kuumaliimaa palloon ja sitten liimaa nuppi paikoilleen.Henkarin toiseen päähän tehdään koukku.


10 kommenttia:

Jätä kommentti. Kiitos!