torstai 1. lokakuuta 2015

Uno, dos, tres....

Eilen se sittten alkoi, nimittäin espanjan kurssi. Ilmottauduin alunperin ihan "normaalille" aloittelijoiden kurssille. Pari viikkoa sitten ottivat minuun yhteyttä ja tarjosivat toista, vähän vaativampaa kurssia. No, viimeiset kymmenen vuotta olen joka syksy halunnut aloittaa espanjan opinnot, joten ajattelin, että opiskellaan sitten kunnolla ja tehdään vielä kielikokeetkin päälle. Eli tästä lähtien kulutan koulunpenkkiä keskiviikkoisin neljä tuntia.

Opettaja on nuori nainen Madridista ja oikein innostava. Huomasi heti, että hänellä on kokemusta aikuisten opettamisesta. Kurssi pidetään Corkin yliopistolla, jossa samanen senjorina myös opettaa.
Meitä opiskelijoita oli n. 20 ja ahtauduimme pieneen luokkaan tai paremminkin koppiin, joka sijaisee yliopiston vanhassa rakennuksessa. Jännityksellä odotan, jäädymmekö talvella tuoleihin kiinni vai sulammeko kuumuudesta. Luokasta avautui vanha, suurikokoinen, ovi suoraan ulos. Eli tuuletus pelaa, joka kerta kun ovi avataan. Taulolla on pakko laittaa takki päälle, jos aikoo poistua paikalta.

Espanjan ja portugalin laitoksen varsinaiset tilat ovat kyllä ihan mordernit, mutta meidät iltaopiskelijat tungettiin pieneen koppiin. No, ainakin tulee ryhmä tutuksi, kun istumme niin lähekkäin! Tahti tulee olemaan kova ja vaikka ensimmäinenä iltana otettiinkin iisisti, niin sääliksi kävi niitä, jotka eivät olleet koskaan opiskelleet yhtään espanjaa. Jos itse olisin ollut 100% aloittelija, olisin varmasti pyytänyt siirtoa sille kahden tunnin kurssille.

Ryhmä on opintojenkin puolesta aika sekalaista seurakuntaa. Osa on kokopäiväisiä opiskelijoita, joiden opintoihin tämä kurssi kuuluu. Sitten on osa-aikaopiskelijoita, jotka suorittavat jonkun tutkinnon ja sitten meitä iltakurssilaisia, jotka osallistumme kielikokeeseen.

Siitä on ikuisuus, kun olen opiskellut yhtään mitään, joten katsotaan miten käy. Aivo-parat ovat ihan ruosteessa, joten niitä pitää yrittää voidella. Minun on aina pitänyt tehdä hirveästi töitä kielten eteen, joten mitään kivoja ja keveitä keskiviikko-iltoja ei ole tiedossa! Sitten kun eläkepäiviä viettelen Espanjan auringon alla, sangriaa juoden ja paikallisten kanssa sujuvasti keskustellen, muistelen kylmää luokkahuonetta ja Irlannin sateisia syksyjä. Aina pitää olla haaveita, eikö niin?

Tälläinen opinahjo!Vessaan juoksimme näitä käytäviä pitkin.


Villiviiniköynökset ovat juuri nyt upeimmillaan.


Tämä on siis Corkin yliopiston  (UCCn) vanha rakennus.Tuo takana oleva ovi johtaa siihen "koppiin".


Ja tietysti täydellinen nurmikko!


Kuvat otin tänään, kun kävin ostamassa kirjan kirjakaupasta. Tunsin itseni ikivanhaksi siellä opiskelijoiden joukossa. Ja enköhän heti työrmännyt yhteen poikani kaveriin. Cork on kyllä niin
pieni kaupunki!

20 kommenttia:

 1. Hyvä Saara, siitä se taas lähtee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta aivot ovat kyllä ihan ruosteessa.

   Poista
 2. Onnea opintoihin! Hienot syysvärit; villiviini ja kiviseinät ne "yhteen passaa". Kontrassia värin ja massan suhteen. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo seinät ovat kyllä upeat. Kauempaa näyttää siltä, että olisivat tulessa.

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa :) Ne "aivoparat" saavat oikein kunnon annoksen dementian esto-ainetta ;) Kielten opiskelu on loistava taistelu muistisairauksia vastaan.
  Mullakin espanjan opinnot menossa, tosin hyvin hyvin laiskanlaisesti etenevät nyt... heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Vähän jännittää, että opinko enää ollenkaan uusia sanoja. Mun pitää käydä tunneilla, yksin en saa opiskeltua mitään. Jonkun pitää sanoa, että nuo sanat opettelet ja teet läksysi.

   Poista
 4. Jonkun uuden kielen opiskelua olen harkinnut minäkin. Tuttu sanoi, että hänen mielestään ensin espanjaa oli helppo oppia mutta sitten myöhemmin se tuli vaikeammaksi. Ainakin teidän opinahjo on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Englannissa asuessani opiskellut espanjaa iltakursseilla, mutta siitä on tosi kauan aikaa. Muistan myös tuon, että helpon alun jälkeen se ei ollutkaan enää helppoa. Epäsäännöllisiä verbejä piti taivutella ja olla sanojakin oli muistaakseni kolme. No, ainakaan ei tarvitse ihan alkeista alkaa, sillä siitä ei tällä tahdilla tulisi mitään.

   Poista
 5. Hattua nostan, jos jaksat työpäivän perään NELJÄ tuntia kielikurssia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä päivä siitä kyllä tulee. Ehdin käydä kotona syömässä ja sitten pitääkin jo mennä. Toivottavasti intoa riittää. Jos joulun jälkeen tuntuu, että tahti on liian kova ja päivä liian pitkä siirryn helpompaan ryhmään.

   Poista
 6. Hienoa :) ....ja nyt se ajatus taas iski...pitäisikö minunkin aloittaa jokin aivoja askarruttava opinto?
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Saavat aivotkin vähän jumppaa!

   Poista
 7. Voi miten reipas oletkaan! Minulla on kyllä ollut haaveita osapäiväopiskelusta työn ohella, mutta olen tullut toistaiseksi järkiini kahdesta syystä. Ensimmäinen on raha, sillä se mitä haluaisin opiskella maksaisin noin 15000€ ja toisekseen, ei minulla olisi aikaa ainakaan tässä hullunmyllyssä. Muistisairaan tyttärenä kyllä olen aivojen rasittamisen kannalla! Eli ehkä minäkin sitten joskus, kun olen voittanut lotossa ja onnistunut hillitsemään tämän aikakaaoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, kyllä teilläkin kohta helpottaa, kun lapset vielä vähän varttuvat. Onneksi mies on vihdoinkin kotona viikot, joten kaikki siivoamiset sun muut eivät jää minulle. Vaikka en minä ole häntä vielä nähnyt vessoja siivoavan...

   Poista
 8. Aikamoinen urakka - 4 tuntia päivässä - mutta jos on intoa ja paloa, niin aika paljoon sitä venyy;)
  Ja yliopisto näyttää upealta syysasussaan!
  Tsemppiä opintoihin ja hyvää syksyä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että kun nyt vihdoinkin on aikaa opiskella, niin tehdään se sittn kunnolla. Katsotaan pysynkö ja jaksanko, Ainakin nyt on vielä kovasti intoa.
   Yliopiston vanha rakennus on kyllä upea ulkoa ja vähemmän viihtyisä sisältä.

   Poista
 9. Kaunis opintopaikka:) Ja onnea opiskeluihin;espanja on aluksi hyvin helppoa,vaikeammaksi se tulee sitten kun kuvaan astuvat verbit ja kaikki ne muodot. Buena suerte con tus estudios!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muchas gracias. Niin minäkin muista, että verbit olivat ärsyttäviä ja niitä poikkeusia riitti. Onneksi nyt aluksi olen ihan kärryillä, kun jotain ilmeisesti on jäänyt päähän niistä aikaisemmista opinnoista.

   Poista
 10. Miksi 4 tuntia? Kuulostaa aika vaativalle.. Ja siis, miksi? Siitahan menee kaikki hauskuus.. Kielenopiskelun harrasrusmielessa pitaisi olla kivaa kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siellä suinkaan hauskuuden vuoksi käy, vaan ihan tosissani haluan oppia uuden kielen!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!