torstai 17. syyskuuta 2015

Niin retroa...

Ei oikein osaa kuvitella Irlantilaiseen kotiin mustavalkoista sisustusta. Kun tuo ilma on mitä on, niin sisälle päästyään haluaa värejä ympärilleen. Tai ainakin minä haluan. Haluan myös, että koti on koti, eikä mikään museo tai sairaalan osasto. Siellä saa ja pitää näkyä elämän merkit. Mikä se sellainen koti on, jossa saa koko ajan pelätä, että likaa tai rikkoo jotakin. Olen sellaisissakin kodeissa käynyt ja tuntenut oloni jotenkin epämukavaksi. Suu auki katsein ja kuuntelin tilannetta, kun äiti kehotti tytärtään poimimaan pienen palan joulukuusen kimallenauhaa vaalealta kokolattiamatolta. Lattialla kun ei saanut olla yhtään roskaa, ja siitä oli lapsille sanottu monen monta kertaa. Tämmöisissä tilanteissa minussa asuva keittiöpsykologi alkaa miettimään, että missä mättää. Onko elämä muuten niin kaoottista, että ympäristö pitää olla tiptop kunnossa?

No, nyt eksyin taas ihan eri aiheeseen kuin mistä minun piti teille kertoa. Nimittäin meidän astiakaapista ei ole löytynyt enää pitkään aikaa montaakaan samanlaista lautasta, laseista nyt puhumattakaan. Eihän se elämä tietysti siihen kaadu, vaikka vieraille työnnetäänkin eteen eriparia olevat lautaset ja lasti. Pääasiahan on, että tulee masu täyteen ja viihtyy pöydän ääresssä. Muumimukeja muuten riittää kyllä isommallekkin porukalle, mutta lautaspuolella tekee tiukkaa.

Olen katsellut tavaratalojen lautastarjontaa sillä silmällä, mutta katselemisen tasolle se on sitten jäänytkin. Kunnes viime viikolla huomasin tämän retroimmasta retroimman astiaston. Ja arvatkaapas missä? No, huutokaupan nettisivulla. En itse ehtinyt sunnuntaina huutamaan, joten tein siitä tarjouksen. Kukaan ei ilmeisesti halunnut retroastioita kotiinsa, joten minua onnisti. Tein tarjouksen alakanttiin, sillä olen huomannut, että astioille ei täällä ole kysyntää.

Eli tässä tämä, joidenkin mielestä ihan kamla, mutta minusta aivan ihana kalustoni!
10 kommenttia:

 1. Ihanat retroastiat! Saitko oikein ison maaran lautasia ym? Minustakin semmoset kliinisen valkoiset keittiot eivat ole kotoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 15 erinkokoista lautasta. Huomasin juuri, että eivät olekaan ihan niin hyvässä kunnossa kuin luulin. Olisi pitänyt tarkastaa huolellisemmin. No, ei haittaa, sillä en niistä paljon maksanut.

   Poista
 2. Ah, ihanat!! Hyvä löytö! Terkuin Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä keittiöön!
   Kíitos, kun tulit meille kertomaan kaksikielisyydestä. Osasit kertoa siitä niin mielenkiintoisesti.

   Poista
 3. Oikein kodikkaat ovat! Hyvä löytö! On se kiva kun on samaa sarjaa enemmän. Itse tein vastaavan hankinnan kai pari kolme vuotta sitten. Nyt on lautaset ainakin samaa sarjaa, tai oikeastaan mulla on erikseen kesälautaset (kukkia) ja valkoiset talvilautaset. Kumpikin siis samaa sarjaa, että ne käy myös yhdessä, jos tulisi joku 12 hengen astioiden tarve yllättäen. Sitten ostin pari "varalautasta" meidän räppäkäpälän vuoksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinulla on oikein talvi ja kesälautaset erikseen. Meidän astiakaappi on kyllä täynä niin sekalaisia astioita, että... Kunhan tästä rikastun, niin pistän muumimsarjan mukeja lukuunottamatta koko hela hoidon uusikis. Sitä päivää saa kyllä odottaa.

   Poista
 4. Oikein kiva setti, sopivan retroa minun mielestäni ja väriä pitää olla.

  VastaaPoista
 5. Niin ja sitä paitsi tuo huutokauppailu on oikein jännittävää puuhaa. Odottelen mielenkiinnolla milloin sinulla taas tärppää huutokaupassa.

  VastaaPoista
 6. Nyt tein päätöksen, että en ihan heti mene huutokauppaan. Pitäisi vielä kunnostaa edelliskertojen ostoksia. Tuntuu, että koskaan ei ole tarpeeksi aikaa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!