torstai 3. syyskuuta 2015

Dublinin henkireikä

Jokaisella vähänkään suuremmalla kaupungilla on keuhkot. Dublinissa keuhkojen tehtävää hoitaa suuri Phoenix puisto, jossa sijaitsee myös eläintarha. Kaupunkien keuhkot eivät välttämättä sijaitse ihan ydinkeskustassa, joten tarvitaan pienempiä henkireikiä. Kaiken kiiren ja melun keskellä on hyvä olla paikka, johon on helppo poiketa vaikka vain vähäksi aikaan. Sinne on hyvä paeta vaikkapa lounasleipiä syömään, kesken kiíreisen työpäivän.

Dublinin henkireikä on nimeltään St. Stephen's Green puisto. Se sijaitsee Grafton Streetin päässä, ihan samannimisen ostoskeskuksen vieressä. Minulla oli onnea matkassa ja kävellessäni puistossa aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Kummasti sitä unohti olevansa keskellä Dublinia. Askel  hidastui huomaamatta ja jotenkin ilmakin tuntui raikkaammalta.  Puolituntia puistossa ja akku on taas täynä virtaa. Sen jälkeen turistikin jaksaa taas kävellä Dublinin katuja!


7 kommenttia:

 1. Oijoi, reissukuumetta pukkaa! Mun makuun tuolla st. Stephensillä on vähän liikaa väkeä - me kolusimme viime reissulla keväällä useampi puisto, mm. muistaakseni st. Kevins Park tms oli aivan ihana :) Samaten Iveagh Garden. Kohtapa me tullaan taas - 3vko seuraavaan reissuun, päivä Dublinissa ja 3 päivää Enniskerryssä josta mm. päivävisiitit Glendaloughiin, Powerscourtiin ja Brayhin eli askelmittari laulaa :) 7v tytärkin pääsee ensimmäistä kertaa mukaan eikä meinaa enää pysyä nahoissaan. Tuolta muuten löytyy meidän reissukuvia PALJON, niiden pitäisi olla julkisia: https://plus.google.com/+MaijaKontio/photos, st. Kevins Park: https://plus.google.com/+MaijaKontio/photos/photo/6145026323362845458?pid=6145026323362845458&oid=106847036021975888621

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniina päivänä puistossa on tosiaan paljon ihmisiä. Sinne on niin helppo mennä, kun on keskeisellä paikalla. Oikein mukavaa lomaa teille. Yritin käydä katsomassa noita linkittämiäsi kuvia, mutta virheviestiä pukkasi.

   Poista
  2. No höh, toi googleplus on kyllä muutenkin ihan kökkö:/ Otin sitten ja rutistin oman blogini ajan tasalle ja sieltä löytyy niin kuvat kuin videotkin reissuistamme :) http://ulpukan.kuvat.fi/blog/

   Poista
 2. Stephen's Green Park, sieltä löysin W. B. Yeatsin patsaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän se! Näitkö myös sen perunaruttopatsaan tai paermminkin patsaat?

   Poista
 3. Kaunis puisto teillä. Olemme käyneet ihailemassa sitä paikan päällä. Se oli mukava myös pienille lapsille. Siellä oli kiva kuljeskella ja katsella kukkia ja lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkipuistossa oli nytkin paljon väkeä. On mukava paikka käydä vähän rauhoittumassa, kaiken hälyn keskellä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!