sunnuntai 2. elokuuta 2015

Prinsessa Ruususen linnako?

Mihinkäs sitä ihminen pinttyneistä tavoistaan pääsee? Ei mihinkään. Kävelyretkillä mielikuvitukseni laukkaa ja lentää. Varsinkin silloin, kun on kysymyksessä erikoisen näköinen rakennus. Kuka siellä asuu? Millaista on sisällä? Sitten yritän kaula pitkänä kurkkia, että miltä puutarha näyttää. Ja jos "reitti on selvä" (lue: ei omistajaa ulkona tai räksyttävää vahtikoiraa) nappaan kuvan tai pari.
En minä sentään niin innokas kuvaaja ole, että kiipeäisin aidalle tai tunkeutuisin toisen pihaan.

No, viime viikkoisilta kävelyretkiltä jäi mieleen tämä talo. Mäen rinteellä, puiden keskellä kohosi edessäni Prinsessa Ruususen linna. Tai siksi minä sen ensikatsomaltani ristin.


Ummistin silmäni verhoilta, jotka eivät mielestäni sopineet ollenkaan Ruususen kotiin. En tiedä
onko talon takana suurikin puutarha, mutta edessä oleva on kyllä haasteellinen, sillä rinne on aika jyrkkä. Ruususen koti taitaa kyllä olla niitä taloja, joissa remontoiminen ei koskaan lopu. Olisipa mielenkiintoista kuulla tämänkin talon tarina!

Suljin silmäni hetkeksi ja kuvittelin huoneisiin hennot ruusukuvioiset tapetit ja ohuet verhot. Olohuoneen pöydällä olisi tietysti valtava ruusuasetelma, jonka tuoksu levittyisi ympäri taloa. Teetä puolestaan juotaisiin, mistäs muista kuin kauniista ja helposti särkyvistä, kukkakupeista....


6 kommenttia:

 1. joo, melkein kuin meillä :)

  P.S.
  parin viikon päästä reissulle ympäri Irlantia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin omia prisessoja ja heillä linnojaan!. Kuule, tuletko Corkkiin tällä kertaa?

   Poista
 2. Ihana vaaleanpunainen talo, kuin olisi tehty marsipaanista. Oikein satutalo😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin ihana. Totuuden nimissä, kun läheltä katsoo, niin verhot repsottavat ja maalarillekkin riitäisi töitä. Varmasti kallis ylläpidettävä ja talvella kylmäääääääääää.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No, näkyi. Sellainen vanha, valkotukkainen prinssi teki jotain puutarhaassaan. Vai olisikohan se ollutkin palvelija? Ei oo suakaan täällä näkynyt. Milloin meinaat tulla?

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!