lauantai 8. elokuuta 2015

Hemmottelua

Silloin kun elämässä tarvitsisi kipemmin, edes hetken, itsensä hemmottelua, ei se yleensä onnistu. Ei ole aikaa, rahaa tai muuten vaan mahdollisuutta irtautua arjesta, edes pariksi tunniksi. Vaikka siis tietäisi, että sen parin tunnin jälkeen voisi pitkään, paljon paremmin. Saisi ladattua lähes tyhjään akkuunsa lisää virtaa ja väsynyt kroppakin saisi hetken levätä. Voisi keskittyä vain olemaan ja unohtaa huolet, murheet, paineet ja kiireet hetkeksi. Riittäisi, kun hengittäisi ja nauttisi.

Soin itselleni tänään hemmotteluhetken. Elämässäni on tosiaan ollut aikoja, jolloin olisin ollut paljon kipeämmin tälläisen ihanan tunnin tarpeessa. Eipä sillä, kyllä se hyvää teki nytkin, ja olin näinkin lyhen ajan jälkeen paljon virkeämpi. Kasvohoitoa seurasi aivan ihana intialainen päähieronta. Pyysin myös kestovärjäykset kulmiin ja ripsiin. No, tuo ripsien kestovärjäys nyt ei ole mitenkään nautinnollinne tilanne, mutta niinhän se on, että kauneudesta pitää kärsiä...

Vaikka rakennus ulkoapäin ei luvannut paljon, oli sisällä ihanan rauhallinen tunnelma. Taustalla soi kaunista musiikkia, ja hoitohuone oli mukavasti sisustettu. Kosmetologi oli miellyttävä, ja kun kuulin hänen tarinansa, en voinut muuta kuin nostaa olematonta hattuani, sitkeälle ja sisukkaalle naiselle. Hoitojen aikana juttelimme, vaikka tietysti hiljaakin olisin voinut olla ja keskittyä vain olemiseen.

Niin, tämä nainen oli avioitunut irlantilaisen miehen kanssa ja muuttanut tänne, lähes tulkoon kielitaidottomana, vuosia sitten. Vauva oli syntynyt pian muuton jälkeen. Hänellä oli kosmetologin koulutus ja työkokemusta omasta kotimaastaan, mutta täällä ammattitutkintoa ei hyväksytty. Niinpä ei auttanut muu kuin opiskella vanha tuttu ammatti, uudestaan englanniksi. Hän suoritti vaadittavat kurssit osa-aikaisesti ja siihen oli mennyt neljä vuotta.

Kielen kanssa oli ollut ongelmia, mutta siinä samalla hän kertoi oppineensa myös puhumaan ja kirjoittamaan englantia, kun kerran pakko oli. Valmistuttuaan hän oli pitkään vieraan palveluksessa, ja pari kuukautta sitten oli vihdoin toteuttanut haaveensa ja avannut oman kauneushoitolansa. Olin "haistavinani" sellaista tervettä ammattiylpeyttä ja intoa. Oli hienoa tavata ihminen, joka todella nautti työstään ja oli siinä hyvä. Toivottavasti vähän hiljaisen alun jäkeen, ajanvarauskirja alkaa täyttymään ja asiakkaita riittää. Minä ainakin olin hyvin tyytyväinen hoitoihini, ja kun taas tarvetta tulee mennen varmasti uudestaan.

Hemmotelkaa tekin itseänne!

1 kommentti:

Jätä kommentti. Kiitos!