sunnuntai 16. elokuuta 2015

B&B

Aamupala tarjoiltu, ei kylläkään irlantilaista sellaista, vaan ihan muroilla, paahtoleivillä ja teekannullisella siitä selvittiin. Juniorin maahockeyjoukkueen kaksipäiväiset harjoitukset olivat täällä Corkissa, ja me paikalliset perheet majoitimme kauempaa tulleita. Meille sattui kaksi oikein mukavaa, puheliasta ja vieläpä kohteliastakin poikaa. Sapuskat hävisivät lautasilta suihin hyvällä ruokahalulla. Myöhemmin illalla  tein jälkkäriksi vielä kasan "creppejä". Olisihan se noloa, jos menisivät tänään takaisin koteihinsa ja valittaisivat, että kun siellä ei saanut edes tarpeeksi ruokaa!

Kun pojista vanhempi on puurtanut koulunpenkillä koko kesän, on Juniori puolestaan ollut kohta kolme kuukautta vapaa kuin taivaan lintu. On menossa koko ajan ja hyvä kun ehtii juuri ja juuri ripustaa pyykit kuivumaan äitinsä avuksi! Vapautta jatkuu vielä kaksi viikkoa, ja sitten on taas karu arki Juniorillakin edessä ja ne kamalat aamuherätykset.

Eilen soviteltiin kouluvaatteita ja tultiin siihen tulokseen, että valkoisista kauluspaidoista suurin osa sopii vielä ja harmaita suoria housuja tilaan kaksi paria. Nykyisin tämä kouluvaatteiden ostaminenkin käy näppärästi netin kautta. Olen aina suosinut Marks & Spencerin kouluvaatteita, ja onneksi ne saa tilattua joko lähimpään liikkeeseen tai ihan kotiin asti. Koulukenkäostoksille taidamme kuitenkin vielä joutua.

Syy siihen, että blogi ei ole viime päivinä päivittynyt on ollut kesä. Kyllä, meille tuli vihdoinkin kesä ja sitä kesti kolme kokonaista päivää. Nyt en voi sitten enää valittaa kesän puutteesta. Kesä tuli, kun sitä oikein odotimme ja sitten se taas meni. Eli sellainen kesä tällä kertaa!

Irlannin "kuumina" kesäpäivinä (nippanappa päästiin + 20 c yli) minä olen ollut joulutunnelmissa. Joo, työpaikan joulujuhlien järjestelyt aloitetaan nimittäin jo näin aikaisin. Meitä on nykyisin niin paljon, että pitopaikkan löytyminen on aika haasteellista. Täällä kotona olen puolestani katsonut joululentoja ja niitä eilen miehelle esittelin. Mieli halajaa etelän aurinkoon, mutta pohjoiseen ollaan menossa. Tai jospas voisinkin jotenkin yhdistää kummatkin. Turha toive, sillä lennot ovat jo nyt hinnoissaan, eli suuntana simppelisti Suomi.

Nyt B&Bn pitäjä lähtee vaihtamaan lakanoita ja pistää pyykkikoneen pyörimään. Teille kaikille toivottelen stressitöntä sunnuntaita ja palataan viikolla asiaan!

12 kommenttia:

 1. B&B:n pitäjälle jäi paljon tekemistä vieraiden lähdettyä;D
  Täällä on hellepäiviä ihan liikaakin,nyt tosi kuumaa.Tosin olen huomannut että kun luvataan superkuumaa niin kosteus hieman laskee ,joten vähemmän kuuma on tällä hetkellä huonompi vaihtoehto;D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on pyykkikone, joka napisematta pesee. Nyt viikolla jopa pyykki kuivui nopeasti ulkona. Tänään on taas satanut ja paistanut. Teillä ei taida olla tätä pyykinkuivausongelmaa.

   Poista
 2. Pohjoinen on joulun aikaan hyvä!
  Myös Irlannin hellesäät kuulostavat juuri sopivilta. Koskaan en ole siellä käynyt, mutta kuviesi vihreys ja avaruus ovat vaikuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lunta sataisi tänä jouluna. Jolun pitää olla Suomessa valkoinen. Irlannissa helleraja ylittyy todella harvoin. Tänä kesänä ei täällä meillä ole tainnut ylittyä kertaakaan.

   Poista
 3. Et sitten uskaltanut tarjota pojille mitään suomalaista, vaikkapa mämmiä tai talkkunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin pelata varman päälle. Jos tulevat toisen kerran, niin lyön mämmiä pöytään.

   Poista
 4. Jouluvalmisteluja :D ja mina olen lahdössa vasta Suomeen huomenna lomalle, olen tana vuonna kylla aikatauluista ihan jaljessa, tytön tarha alkaa syyskuussa ja kaikki syksyn kuviot kuten työt, tarhaa viemiset, koiranhoitaminen jne. on viela miettimatta mutta katsotaan sitten loman jalkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti ensin lomasta ja sitten jaksat taas miettiä muita kuvioita.

   Poista
 5. syäty Full Irish Breakfast tänään, aamul Dublinis, tämä yö Tullamoren lähel, sit Killarney, Connemara ja muita paikkoi... hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei teille ainakaan nälkä pääse tulemaan. Aika tuhti tapa aloittaa aamu, mutta sillä jaksaa. Mukavaa lomaa sinulle!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!