torstai 21. toukokuuta 2015

Viikko vielä...

...ja sitten pääsee meidän Juniori kesälaitumille. Huomenna alkaa koeviikko ja sitten vapaus! Aika vaikea koeviikon avaus, sillä on edessä matematiikan ja tiedeaineiden (fysiikka, kemia ja biologia) kokeet. Rankka päivä tiedossa, ainakin äidin mielestä, sillä nuo neljä nuo neljä ainetta, eivät minua aikoinaan kiinnostaneet, eivät sitten yhtään. Toivottavasti poika on näissä asioissa  tullut insinööri-isäänsä!

Edessä siis kolme kuukautta lomaa, kun isoveli puolestaan istuu koulunpenkillä koko kesän. Hänhän aloitti juuri teoriajakson, jonka aikana ei lomailla. Vielä on epäselvää, saako hän edes muutamaa päivää vapaaksi, että pääsisi Suomeen veljensä rippijuhliin.

Niin, kolme pitkää kuukautta. ( Selvennetään tässä vielä, että äidin mielestä pitkää, ei tietenkään Juniorin.) Koska kesätöihin poika on vielä liian nuori, piti keksiä jotain muuta. Mehän emme tunnetusti pidä iirin oppimista kovin tärkeänä, vaikka se onkin osa opetusohjelmaa.  Kun kuulin, että Juniorin kavereita on menossa kolme viikkoa kestävälle iirinkielenleirille, käänsin minäkin hetkeksi takkini ja ilmoitin pojan sinne. Nämä leirit ovat täällä suosittuja, ja kuulemma siellä on hauskaa, siis iiriksi! Ei Juniori innosta ilmaan hypellyt, mutta ei vastaankaan pannut, eli leirille hän on menossa.

Kun iiri on saatu sujuvaksi, onkin sitten toisen vaikean kielen vuoro. Nimittäin kansainvälinen rippileiri Suomessa. Siellä kyllä saa opetusta englanniksikin, mutta toivottavasti hän joutuu iiriä, ei kun siis suomeakin siellä puhumaan. Tässä menee kielet ihan sekaisin.

Kesästä ei kyllä ilmojen puolesta ole täällä vielä tietoakaan...


6 kommenttia:

 1. Kivaa ohjelmaa pojallla....ja äidin pinnakin kestää paremmin..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kesä menee paljon paremmin, kun on ohjelmaa. Kesätöihin poika on vielä liian nuori.

   Poista
 2. Eipä nuo olisi munkaan aineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä samana päivänä kaikki inhokit... Onneksi en ollut minä, joka noita kokeita teki.

   Poista
 3. Meilläkin on rippikesä, kakkosen. Ihan vain kotimaisella kielellä;). Esikoinen sai heinäkuuksi töitä. Pikkuväki sen kun oleilee. Ja varmasti on kesän aikana monesti "ei mitään tekemistä."Sellainen sopisi minullekin, mutta taitaa olla vain haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että kesätöitä löytyi edes yhdelle! Mistähän se johtuu, että miellä äideillä ei ole koskaan noita ei- ole- mitään- tekemistä - hetkiä?

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!