keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Tuoksuja

Lentokentillä ja tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla pitää aina käydä nuuhkimassa hajuvesiä.
Hajuvesi taitaa olla se ainut kauneusjuttu, johon olen valmis laittamaan normaalia enemmän rahaa. Toisaalta yksi pullo kestää käytössäni yleensä vuoden, joten hyvästä tuoksusta saa nauttia pitkään!
 
Sellainen sääntö minulla kuitenkin on, että samaa tuoksua ei saa ostaa uudestaan, vaan pitää löytää jotain uutta. Päiväkäyttöön minulla on miedompaa hajuvettä ja iltamenoihin sitten voimakaampaa tuoksua. Hajuvesipullo pitää olla sellaisessa paikassa, että sen huomaa ja sitä tulee käytettyä. Mielellään esim sen peilin läheisyydessä, jonka äärellä kampaa aamulla hiuksensa.
Muuten pullot, ainakin  minulla, nököttäisivät käyttämättöminä kylpyhuoneen kaapissa. Eihän se pipokaan talvella kassissa lämmitä...

Se harmittaa, että aikaisemmin heitin tyhjät pullot roskiin. Hajuvesipullothan ovat kauniita ja olen alkanut keräämään niitä kylpuhuoneen kaapin päälle. Aika hidasta keräilyä, jos vuosi ja pullo tai pari vauhdilla edetään!

Nyt ruiskuttelen viimeisiä tippoja Versacen Yellow Diamondsia. Tämän tuoksun kohdalla olin jo valmis tekemään poikkeuksen, ja ostamaan samaa hajuvettä vielä toisenkin pullon. Sitten pääsiäisenä lentokentällä ihastuin Dolce Cabbanan Light Bluen tuoksuun ja ostinkin sen.

Piti netistä tarkastaa, että kuinka kauan hajuvedet säilyvät avaamattomina. Vastaus kuuluu, että kolme-viisi vuotta. Avattu pullo puolestaan säilyttää arominsa vain pari vuotta. Siksi pullot kanattaakin laittaa esille ja käyttöön, sillä tuoksu ei parane vanhetessaan!

Täältä lisää tietoa, miten hajuvesipulloja pitäisi säilyttää oikeaoppisesti ja täältä faktaa hajuvesistä.

Nyt heitänkin teille kysymysiä. 1. Mikä on tällä hetkellä suosikkituoksunne? 2. Onko pullo/t esillä vai kaapissa piilossa? 3. Montako hajuvesipulloa sinulla on käytössä yhtäaikaa.

6 kommenttia:

 1. Hajuvedet jos mitkään tuovat luksusta elämään ja kauniitakin ovat. Jostain kumman syystä oma nenäni ei siedä itselläni (toisillä kyllä) juuri mitään tuoksuja. Olen käyttänyt vuosia Bvlgarin "au the vert" tuoksua. Angrogyyni tuoksu, mutta jota ei juuri lentokentiltä löydä. Pullo on esillä kylppärin hyllyä kaunistamassa ja aina käyttövalmiina.

  VastaaPoista
 2. Juuri sellaista ihanaa luksusta harmaaseen arkeen tuoksut tuovat. Pullot ovat kyllä niin kauniita, että niitä voisi ostaa ilman hajuvettäkin ihan vaan koristeiksi.

  VastaaPoista
 3. Kolmen tyttären jäljiltä tusinoittain hajuvesipulloja! Ihastuin YvesSaintLaurentin Opiumiin, vähän myskisen raskas, mutta sykähdyttää joka aamu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää valita joka viikonpäivälle oma tuoksu. Minulla oli joskus kauan sitten Opiumia. Aika voimakas tuoksu!

   Poista
 4. Hugo Bossin Femmeä on menossa jo viides pullo. Joka päivä käytän hajuvettä. Kylppärin peilikaapissa säilytän omassa pakkauksessa. Laivalla joskus sanoivat että hajuvesi pitäisi säilyttää omassa laatikossaan jotta ei menetä tuoksuaan. Valo ei tee kuulemma hyvää hajuvesille. Ja avattu pullo tosiaan säilyttää tuoksunsa sen kaksi vuotta. Juu monet pullot ovat kauniita ja sääli pitää laatikossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet siis merkkiuskollinen. Eikö muuten olekkin niin, että jotain puuttuu, jos hajuvesi unohtuu. Voi, ei niitä kauniita pulloja voi jättää laatikkoon, ne pitää saada olla näkyvillä. Pitäisiköhän seuraava hajuvesi valita ihan vaan pullon kauneuden mukaan?

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!