maanantai 18. toukokuuta 2015

Täsmäisku Ikeaan

Irlannissa on tasan yksi Ikea. Ennen täältä lähdettiin joko Walesiin tai Englantiin lautalla ostoksille, kunnes viimein 2009 Ikea aukaisi ovensa irlantilaisille. Itse olen käynyt aikoinani  pari kertaa Englannissa Ikeassa. Siellä oli aina järkyttävä tungos viikonloppuisin, joten käyntikerrat jäivät tasan kahteen.

Verhojen metsästys Dublinissa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Netissä olin katsonut kuvia valmisverhoista, jotka olivat juuri nyt tarjouksessa. Kun sitten näin samaset verhot livenä, eivät ne näyttäneetkään ollenkaan hyviltä. Verhoista olisi saanut hyvän alennuksen, mutta hintakaan ei saanut minua niitä ostamaan. Värit olivat ankeita ja ne muutamat kukalliset niin rumia, että en voinut niitä ostaan. Näissä verhoissa oli vuoret, kuten täällä usein on. Jotenkin vuorelliset verhot näyttävät aina minun silmiini jäykiltä ja elottomilta. Verhojenhan pitää vähän liikkua ja elää!

Kävin vielä toisessakin liikkeessä, jossa valmisverhoille olisi tullut hintaa lähemmäs €100.00 pari. No thank you, sanoin minä. Puhelimessa valitin miehelle, että ei tästä nyt tullutkaan mitään. Hän ehdotti, että kävisin Ikeassa. Minulta onnettomalta oli unohtunut koko Ikea.

Sieltä sitten löytyi seitsemät verhot, joita eilen ja tänään olen lyhentänyt. Siinäpä minulle iltapuhdetta koko viikoksi. Ikean valmisverhot ovat kaikki kolme metriä pitkät, joten pakko niitä on lyhentää. Dublinin talon ikkunoista vain kahdet ovat saman kokoiset, joten mittanauhaa ja taskulaskinta on tarvittu.

Aikaa Ikeassa oli niin vähän, että huonekaluja en ehtinyt katsomaan ollenkaan. Onneksi sentään ehdin napata mukaan ruotsalaisia herkkuja. Kun viimein pääsin takaisin kotiin, pistin Sverigepullat uuniin ja lepuuttelin väsyneitä jalkojani. Pakko oli pullaa mussuttaessani ja verhoja ihaillessani myöntää, että kyllä ne ruotsalaiset osaavat!

Onko teillä Ikea lähellä?
26 kommenttia:

 1. Joo Israelissa on nykyään 3 Ikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten oli puhtetta, että tänne eteläänkin tulisi Ikea, mutta puheeksi se sitten jäikin. Eikä Ikeaa ole näkynyt. Toisaalta siellä tulisi käytyä aivan liian usein, joten ehkä parempi näin, että on tuota välimatkaa.

   Poista
 2. Ihanaa! Muistan että harmitti kun muutettiin Dublinista pois juuri silloin kun ensimmäinen Ikea avattiin, aivan niin kuin se olisi ollut hyvä syy jäädä sinne vielä :) Mutta nyt meillä on Ikea 10 min ajomatkan päässä ja puolukkahillovarasto on aina täynnä... nyt sieltä saa myös Maraboun suklaalevyjä joten yritän olla käymättä siellä kovin usein kun en osaa vastustaa kiusausta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, teillähän oli huono tuuri. Siellä ne Maraboun hasselpähkinät katselivat minua, mutta jätin ostamatta. Eihän sitä voi olla suklaata syömättä, jos sitä on kaapissa. Ostin minäkin vadelma-mustikkahilloa ja aivan ihanaa mustikkamehutiivistettä.

   Poista
 3. Siunattu Ikea :D
  Meillä tässä on melko lähellä noita Ikeoita muutamakin, Tukholmassa kun ollaan. Pitäisikin joku päivä käydä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaarallinen paikka, mutta olisin voinut siellä kierrellä vaikka kuinka kauan. Taisi olla parempi, että oli kiire, sillä sinne saa rahaa menemään vaikka kuinka.

   Poista
 4. Tampereen Ikea on sopivasti 15 min matkan päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaisi olla liian lähellä minulle. Olisin siellä joka viikko!

   Poista
 5. Meillä myös Turusta vartin ajomatka Ikeaan. Tuleehan siellä silloin tällöin pyörähdettyä. Siellä on kaikkea kivaa ja tulee yleensä kärryt kerättyä täyteen kaikkea tarpeellista ja vähemmän tarpeellista, kun kaikki on olevinaan niin halpaa. Lihapullat ovat myös hyviä, niitä pitää aina ostaa. Siellä on myös kivoja huonekaluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dublinin Ikeassa oli myös lihapullia. Sinne jäivät, kun olisivat sulaneet kotimatkalla. Siellä on paljon sellaista pientä mukamas tarpeellista, jota vaan lappaa kärryihin. On muka niiiiiin tarpeellista. Olenko oikeassa, että Suomessa on kolme Ikeaa?

   Poista
 6. Tampereen Ikea taitaa olla lähin, mutta kun en sisusta, niin on ostettu sieltä vain opiskeleville tyttärille huonekaluja ja paljon muutakin. Jos kesällä tekisi Ikea-retken! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin kaikkiin säilytysjuttuihin. Eri asia sitten on tarvitsenko niitä ihan oikeasti. Ikea on kyllä ihan kiva päiväretkikohde ja mahansakin saa täytteen.

   Poista
 7. Münchenissä on kaksi. Kumpikin sopivan automatkan päässä. Pakkaavat vaan olemaan kovin täynnä lauantaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantai ei tosiaankaan taida olla se paras Ikea-päivä. Ensi viikonloppuna olen taas Dublinissa, joten katsotaan päädynkö uudestaan sinne. Dublinin taloon nimittäin pitää löytää huonekaluja ja mies oli sitä mieltä, että ostetaan ne Ikeasta. Pitää vaan löytää joku niitä kokoamaan.

   Poista
 8. Asun lähes näköetäisyydella Suomen ensimmäisestä Ikeasta, mutta surulla tunnustan, että ehkä kaksi-kolme kertaa vuodessa vaan tulee käytyä. Sinne pitäisi päästä silloin kun on todella rauhallista eli maanantaiaamuna, mutta koskas sitä silloin on liikkellä ostostarkoituksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sullahan on käynyt tuuri. Maanantaiaamu tpsiaan taitaisi olla se paras shoppailupäivä, mutta ei minuakaan silloin shoppailuttaisi.

   Poista
 9. Belfastiin avattiin Ikea joulukuussa 2007, siellä me käytiin alkuun ennen tämän Dublinin Ikean aukeamista. Eli löytyy tältä saarelta toinenkin Ikea, vaikka eri maan puolella onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, niin Belfastin unohdin, kun on eri maassa!!! Täältä on sinne kyllä tosi pitkä matka. Te asutte paljon lähempänä!

   Poista
 10. Olen aika etuoikeutettu, kun toinen Ikea on 12km meiltä ja toinen 17km.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin olet. Siinä sitten arvot, että kumpaan Ikeaan!

   Poista
 11. Ajan Ikean ohi Turun motaria joka ikinen työpäivä! Aina on parkkis enemmän tai vähemmän täynnä. Viimeisin ostos on parvekkeen verhot. Halvat oli ja hyvin ajaa asiansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tyytyväinen halpohin verhoihini. Sain ne juuri lyhennettyä. Säästin pitkän pennin, eli varmasti menen uudestaan. Taitaavat muuten olla suosittuja joka maassa!

   Poista
 12. Joopa, muutama vuosi sitten Algeriakin allekirjoitti Ikean kanssa, mutta kuten aina, homma kaatui, eipä ihme. Niinpä lähtivät sitten Marokkoon, eikä Pohjois-Afrikassa sitten muualla olekaan. Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marokkoon taitaisi olla vähän liian pitkä matka ostoksille. Jospas ne vielä joskus rantautuisivat sinne teillekkin.

   Poista
 13. Ikea löytyy 20 min. ajomatkan päästä ja sieltä haen mm. puolukkamehua ja silliä :) .....kaiken muun tavaran ohella! Tänne tullaan ihan Sørlandetilta asti (etelästä), sillä kyseinen Ikea on ainoa aika laajalla alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sinulla Ikea kaikkine houkutuksineen lähellä. Oletko ostanut sieltä mustikkamehua? Oli todella hyvää.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!