sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Sitä sun tätä

Sunnuntaiaamua täältä tihkusateisesta Irlannista. Se meidän etukesä loppui ja tilalle tuli, no mitäs muuta kuin, harmaata ja sadetta. En nyt viitsi käyttää energiaani siitä marisemiseen, joten ottakaa tuo tämän postauksen toinen lause ihan vain toteamuksena, eikä siis valituksena.

Pidin perjantaina vapaapäivän ja siivosin pitkästä aikaa oikein kunnolla. Me Juniorin kanssa olemme kyllä aikamoisia sottapyttyjä. Sitten kun lattiat kiilsivät, suunnistin hammaslääkäriin, jossa minulle suositeltiin kruunua takahampaaseen. Onneksi olin jo valmiiksi makuuasennossa, sillä hinta kruunulle tulisi €700.00. Lupasin miettiä ja palata. Hammaslääkärin jälkeen huomattavasti nautinnollisempi tunti kampaajalla ja kaupan kautta kotiin.

Olen oppinut täällä asuessani nauttimaan näistä sinne tänne ripotelluista vapaapäivistä. Ei tulisi enää mieleenkään ottaa kaikkia lomia kerralla. Illalla palasivat miehet (kai se pojista vanhempikin jo mies on) Dublinista ja koko joukkue oli kasassa. Pojista vanhempi aloittaa viisikuukautta kestävän opiskelujakson viikon kuluttua. Kurssin pitopaikka on Donegalin läänissä, siellä pohjois-Irlannin kupeessa. Ei olisi raukka kauemmksi voinut tällä saarella joutua.Kartaa katsoessa ymmärrätte varmasti, että hän ei ilosta hyppinyt, kun kuuli missä koulu sijaitsee. Se on sellaista arpapeliä, eli ota tai jätä. Jos jätät, niin valmistuminen viivästyy,


Eilen täällä seurasin, nenä kiinni televisiossa, Naapurisaaren vauvauutisia. Kate saapui pikku-prinenssansa kanssa synnytyslaitokseslta sen näköisenä kun ei olisi missään synnytyslaitoksella ollutkaan. Eikös juuri synnyttäneen äidin pitäisi näyttää edes vähän räjähtäneeltä? Nyt sitten jännitämme kumman mummunsa nimen prinessa saa,vai tuleeko hänestä Victoria. En ole kauheasti lämmennyt mummu-Carolille, siis Katen äidille, joten minusta Victoria Diana Elisabeth olisi sopiva nimi prinsessalle. Täältä löytyy kuvia vauvasta ja hänen vanhemmistaan. George-raukka se joutuu aina edustamaan shortseissa, satoi tai paistoi. Näitä kuninkaallisten kotkotuksia.

Äidin kanssa on soiteltu useaan otteeseen, ja ihan pirteältä hän puhelimessa kuulostaa. Vielä täällä arvon menenkö käymään Suomessa ja milloin. Heinäkuuksi on lennot jo varattu aikoja sitten, mutta nyt pohdistelen, lähtisinkö käymään tässä välissä.

Huomenna täällä on yleinenvapaapäivä eli pankkivapaat (bank holidays), kuten  blogikaverini Heljä näitä vapaita kutsuu. Heljä muuten taitaa olla vielä talviunilla, kun ei ole päivittänyt blogiaan pitkään aikaan. Niin, että tässä saa huilia vielä tiistaihin asti. Tai huilia ja huilia. Olisi tässä pieni maalausprojekti ja verhojenripustusprojekti, ettei elämä mene ihan sohvalla makuuseen. Ja meillä näyttää nyt paistavan ulkona aurinko. Jospas kävisin äkkiä istuttamassa yhteen ruukkuun kukkia. Näyttää siltä, että pian sataa taas. Mukavaa sunnuntaitan teille kaikille!

Ps. Ja jos kaipaatte piristävää lukemista, niin käykääpä sapasmaan Leilan blogissa! Kirjakin on bloggaajalta juuri ilmestynyt. Hyvä, Leila!


Ps Ps.Ensi viikolla luvassa kuvia irlantilaisesta kodista, suomalaisin maustein.


Tässä keväisiä kuvia Kinsalesta. Narsissit ja tulpaanit ovat jo kuolleet ja kuopattu. Nyt on ikkunalaatikoiden ja ruukkujen istuttamisen vuoro.


6 kommenttia:

 1. Voi voi, ihan toiseen päähän maata muksu sitten matkaa!
  Ihanaa sunnuntaita sinnekin, täällä Lahdessakin päivä ollut erityisen harmaa tänään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauas joutuu poika kouluun. On kuitenkin kuulemma ihan vilkas kaupunki, joten toivottavasti viihtyy.

   Poista
 2. Katen luottokampaaja ei pettänyt:)... Maa sai uuden muoti-ikonin, pikkuprinsessan, jossain oli, että prinsessa tuo kymmeniä miljoonia talouteen. Enemmän kuin prinssi. Taitavat ne äiskänkin koltut mennä kuin kuumille kiville kaupoista.

  Pitäisiköhän itsekin kiinnittää vähän enemmän huomiota Jennin pukeutumiseen:)

  Kukas se Alice olikaan, eikös sitäkin ole povattu kovasti nimeksi? Diana varmaan kyllä tulee keskelle. Ja Pippa kummiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kate oli taas niin tyylikkäänä ja hehkeänä 12 h synnytyksestä. Katen suosimat vaatteet taatusti myyvät ja loppuvat kaupoista. Olisi mielenkiintoista tietää paljonko rahaa hän käytää vaatteisiin vuodessa. Eikä kampaaja - ja maskeerauskulutkaan taida olla ihan pienet.

   Eikös se Suomen Jenni ihan tyylikkäästi pukeudu. On aikankin kovin hoikka!
   Pippa siellä hieroo käsiään ja varmasti pääsee kummiksi. Hänestäkin on tullut kuuluisa ihan vaan siskonsa siivellä.

   Poista
 3. Kannattaa noiden hammashommien kanssa kuulemma miettiä matkaa itä-Eurooppaan. Tulle hiukan halvemmaksi. Meidän kaveri juuri hoidatti Slovakiassa puoli suuta kuntoon 50 eurolla! Ja sitä Budapestin hammaslääkäriähän radiossakin mainostetaan. Mut juu. Sadetta taas piisaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ovat unkarilaiset hammaslääkärit pitäneet vastaanottoa jo pitkään, ja hinnat kuulemma ovat edullisemmat kuin irlantilaisilla hammaslääkäreillä. Pitääkin pyytää heiltä tarjous, jos nyt joskus sen kruunun laitatan. Asuvat täällä pysyvästi ja ovat pitäneet vastaanottoa jo pitkään. Eli jatkohoitokin onnistuu.

   Minua kyllä pelottaisi juuri tuo jatkohoidon puute ja mahdolliset ongelmat, jos kävisi hoidattamassa hampaansa ulkomailla. Mitäs sitten, jos kaikki ei olekkaan niin kuin pitäisi? Enkä kyllä haluaisi lomaani viettää hammaslääkärin tuolissa!!!

   Toisaalta hinnat ovat niin pilvissä, että jos pakko on jotain hampailleen tehdä, eikä pankkitilillä ole tuhansia, niin ei siinä auta kuin lähteä ulkomaille.

   Onneksi lapset pääsevät kouluhammaslääkärille. Toivottavasti teillä ei tarvita rautoja!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!