lauantai 2. toukokuuta 2015

Rajaton Irlannissa

Mitenhän tuota torstai-iltaista konserttia kuvailisin? Kun illan aikana siirryttiin sujuvasti Eino Leinon suhdekiemuroista laskemaan mäkeä Jänöjussin kanssa ja muinaisiirillä lauletusta kehtolaulusta euroviisuihin ja La Dolce Vitaan, niin eihöhän se jo kerro, että konsertti oli magnificent ja boundless. Välillä oli ohjelmistossa myös Queeniä ja Abbaa. Mitä muuta sitä voi konsertilta pyytää?

Ja kun muuttolinnut palasivat etelästä Suomen suveen, kaivoi eräs käsilaukustaan nenäliinoja. Joskus ulkosuomalaisen elämässä on hetkiä, jolloin sinä on oikein extraylpeä omista maamiehistään ja -naisistaan. Torstaina oli sellainen ilta. Tuli todisttettua, että me suomalaiset emme ole ujoja, huumorintajuttomia jörrkiköitä. Rajattomat saivat Corkin yleisön ulvomaan naurusta ja haukkomaan henkeään, toinen toistaan taidokkaimmilla kappaleillaan ja sovituksillaan. Siis suomalaiset naurattamassa irlantilaisia? Kyllä, sekin ihme on nyt nähty!

En omaa absoluuttista sävelkorvaa, mutta ilman sitäkin tuli kyllä selväksi, että nämä musiikin- ammattilaiset olivat huippuja. Ja se, että kaikki kuusi nauttivat ilmiselvästi esiintymisestä. Yhtye on ollut mutten täällä aikaisemminkin.  He nimittäin osallistuivat Corkin kuorofestivaaleille 15 vuotta sitten. Se oli heidän esimmäinen esiintymisensä ulkomailla. Toivoa sopii, että seuraavaan konsertiin ei mene yhtä kauan.

Muistoksi illasta lähti mukaan Rajaton Sings Queen with Lahti Symphony Orchestra- CD.

8 kommenttia:

 1. Mukavaa, että oli onnistunut keikka. Minäkin olen kerran päässyt kyseistä kokoonpanoa katsomaan. Ja joululevy soi useinkin meillä joulunaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukonserttiin menisin myös mielelläni, varsinkin jos se olisi kirkossa. Joulutunnelmaa parhaimmillaan. Upea kokemus. Toivottavasti tulevat uudestaan kuorofestareille.

   Poista
 2. Rajaton on kyllä huipputaitava - ja hauska! Muutaman kerran olen heitä päässyt kuuntelemaan ja aina he ovat osanneet yllättää:)
  Oikein hyvää kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin minäkin yllättynyt kuinka hauskoja he olivat ja vielä englanniksi. Oikein piristävä ilta, vaikka välillä itkeä pillitinkin.

   Poista
 3. Kirjoitit niin mielenkiintoisesti, että jos on vain mahdollista joskus, niin haluan mennä kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten paljon nenäliinoja mukaan. Ulkosuomalaista itketti!

   Poista
 4. Rajaton on kyllä niin ihanaa kuunneltavaa. Levyjä on pari kappaletta ja tuo Butterfly on ikuinen suosikkini. Livenä en valitettavasti ole vielä heitä päässyt näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain tilaisuus tulee, niin mene ihmeessä heidän konserttiinsa. Me aina silloin tällöin saamme tänne Irlantiin suomalaisia esiintyjiä. Onneksi!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!