maanantai 20. huhtikuuta 2015

Vieraita Vihreällä Saarella

Ei tässä ole blogia ehtinyt päivittämään, kun on ollut niin vauhdikas viikonloppu. Aivan huippu sellainen!

Mistäs tämän kertomukseni oikein alkaisi? No, ehkä siitä, että aloin  seitsemän vuotta sitten seuraamaan, silloin vielä Istanbulissa asuvan, Karoliinan blogia ja hän minun. Viikonloppuna, kaikkien näiden vuosien jälkeen, tapasimme ensimmäistä kertaa. Karoliina ja hänen siskonsa nimittäin tulivat automatkalle tänne Irlantiin ja tietysti myös meille.

Nämä blogikavereiden tapaamiset ovat ihan oma juttunsa. Tuntuu, että olisi tuntenut toisen jo pitkään. Blogin perusteella on tullut tietynlainen kuva ihmisestä, ja sitten kun oikeasti tapaa, sitä huomaa, että oliko oikeassa vai menikö arvelut ihan metsään. Keskustelu alkaa ihan eri tasolta, sillä toisesta tietää kuitenkin aika paljon. Kukaan meistä ei kuitenkaan kirjoita kaikkia asioitaan tai ajatuksiaan blogissa, joten aina oppii jotain uutta!

Minä lupasin näyttää vieraille tätä Corkin aluetta, ja ihmeen paljon parissa päivässä ehdimmekin. Kinsale oli tietysti ohjelmassa ykkösenä, ja kävimme värikkäiden rakennusten lisäksi katsomassa myös Charles Fortin linnoitusta. Sitten ajoimme vielä Old Head of Kinsalen näköalapaikalle.


Näkymä Kinsalen satamaan.


Charles Fortin linnoitus, Kinsalen lähellä.Old Head of KinsaleVeikkaan, että tämä on Kinsalen kuvatuin talo.

Edwarsin Jimmyn pubi löytyy myös Kinsalesta.


Blarneyssa kävimme myös, mutta kivi jäi meiltä pussailematta. Sen sijaan kiertelimme Irlannin suurimassa matkamuistomyymälässä, jossa on aivan upeita villaneuleita. Niistä teen ihan oman postausen myöhemmin. Sieltä ajoimme Cobhiin, Titanickin viimeiseen satamaan, ja kiipesimme myös upeaan katedraaliin.

Blarney Woolen Mills on käymisen arvoinen kauppa!Nämä kuvat ovat Cobhista.Vein tytöt myös shoppailemaan (vaikka matkalaukkuihin ei kuulemma mahtunut mitään ylimääräistä) Penny's (Englannissa Primark) liikeeseen, jonka hintoihin kaikki suomalaiset aina suorastaan rakastuvat. Kummasti ne matkalaukut vain venyivät ja ostokset niihin mahtuiviat!

Saman aikaisesti Irlantia kiertämässä oli myös tuttu pariskunta kotikonnuilta. Heille saa kyllä nostaa hattua, sillä jo useana vuonna ovat tehneet pitkiä kiertomatkoja vuokra-autolla Englannissa ja Skotlannissa. Se, että englantia he puhuvat vain vähän, ei ole ollut este matkustamiselle. Kun sanat loppuvat jatketaan käsillä, ja aina on tilanteesta kuin tilanteesta selvitty.  Nyt oli heillä Irlannin kiertomatkan vuoro, ja lauantaina hekin sitten saapuivat tänne Corkkiin.

Illaksi sovimme koko porukalla treffit keskustaan, ja tietysti irlantilaisten olohuoneeseen, eli pubiin.
Sellainen pieni vinkki, että lauantai-iltaisin ei pubeissa välttämättä ole elävää musiikkia. Syy siihen on se, että pubit täytyvät asiakkaista muutenkin. Viikolla ja perjantaisin musiikkia on enemmän tarjolla.

Sunnuntai-aamuna oli aika sanoa Karoliinalle ja hänen siskolleen näkemiin. Luulen, että Vihreä Saari teki heihin sellaisen vaikutuksen, että saan heidät tänne vieraakseni toisenkin kerran. Tai eihän sitä tiedä, vaikka tapaisimmekin seuraavan kerran esimerkiksi Lontoossa.

Illalla vielä keittelin täällä kotona Kultamokkaa ja sanoi, että harvoin sitä meillä on kotikunnailta vieraita juomassa iltakahveja. Tänään he lähtivät puolestaan Kinsalen kautta tuonne länsi-Corkkiin ja sieltä Kerryn kierrokselle.

Niin, ja mikä parasta, Irlanti näytti koko viime viikon parastaan: ei satanut ja aurinko paistoi. Turha minun on enää koskaan sateesta marmattaa, sillä nämä vieraat eivät minua usko kuitenkaan!

Kiitos, teille vieraille, käynnistä. Teitä kaikkia oli ilo tavata!

Ps. Karoliinan matkakertomukset voi lukea täältä.

10 kommenttia:

 1. Voi että, niin jäi ihanat muistot viikonlopusta - ja koko Irlannista <3 Oli ihanaa tavata vihdoinkin, kyllä tuohon aikaa menikin :D Seuraavat treffit sitten vaikka Lontooseen! Paljon suukkoja erityisesti Magsille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlantiin olette aina tervetulleita. Ilmoittele, jos/kun suunnittelette Lontoon matkaa. Mags lähetää suukkoja takaisin.

   Poista
 2. Teitpä Karoliinalle ja siskolleen kivan kierroksen,ei ihme että haluavat tulla uudestaankin:) Blogituttuja on niin kiva tavata ,ja todellakin tuntuu tavatessa että jo tunnetaan ,vaikka on aiemmin tunnettu vain virtuaalisesti.Minäkin olen näiden blogivuosien aikana tavannut aika monta blogituttua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogituttujen tapaaminen on kyllä piristävää ja kivaa. Oli hauska näytää paikkoja, joista he olivat aikaisemmin nähneet kuvia blogissani. Jospas minäkin vielä joskus sinne Israleliin tai sinä Irlantiin!

   Poista
 3. Kiva kun pääsitte yhteen! Ehkä mekin vielä. Se tosin vaatiin lottovoittoa tai sinun matkaasi Kotkaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, kyllä mekin vielä joskus tapaamme. Ihan varmasti.

   Poista
 4. Aivan mielettömät säät on kyllä meitä hellineet, ai että! Ja kuulostaa hauskoilta teidän treffit. Olisipa tosi kiva joskus ehtiä sinne Etelämpäänkin kiretelemään itsekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittele vaan, jos olette täällä, niin keitän kyllä kaffit! Eilen tuli vettä välillä ja nyt on taas aivan mahtavat kelit. Illalla aion käydä pitkällä kävelylenkillä.

   Poista
 5. Olipa kiva idea! Mäkin haluisin tavata toisia bloggaajia, eli tervetuloa Italiaan! Mahtavia kuvia ja maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tullaa kohta kaikki sinne sun ovelle koputtelemaan. Varo vaan!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!