torstai 9. huhtikuuta 2015

Ruusuvettä, vauva- ja bioöljyä sekä vaseliiniä

Nyt kun meillä ei ole enää pieniä poikia, on aikaa jäänyt entistä enemmän oman itsensä hoivaamiseen. Välillä oli vuosia, jolloin ihonhoito oli lähinnä kasvojen rasvaamista. Nyt yöpöydälläni on purkkia ja purnukkaa, joita myös ahkerasti käytän. 
En usko siihen, että tuotteiden kallis hinta takaa parhaan tuloksen. Niin monta asiantuntijoiden artikkelia olen asiasta lukenut, että  minua ei  mainoksilla huijata. Ainoastaan hajuvesiin olen valmis sijoittamaan enemmän. Halpojen hajuvesien tuoksu kun mielestäni häviää iholta hetkessä.
Juniorin jakapallo-otteluita katsomassa on usein kauniisti laitettu äiti. Suurin osa meistä kannustajista ei kentän laidalle laittaudu. Ehkä juuri siksi olenkin kiinnittänyt häneen huomiota. Olen täällä aikaisemminkin kirjoittanut, että mielestäni irlantilaisilla naisilla laittautuminen menee yleensä vähän  yli. Meikkivoide on asteen pari liian tummaa, silmien rajaus liian näkyvää jne. Jos katsotte täällä televisiota, niin huomaatte, että esim nuoremmilla uutistenlukijoilla saattaa olla yllättävän voimaasti meikatut kasvot. Eilen puolestani huomioin paikallisen Pekka Päivi Poudan mustalla kajaalilla rajatut silmät. Peri-irlantilainen ihohan on maidonvaalea ja vähän kalpean oloinen, joten vahvat mustat rajaukset eivät välttämättä kovin hyvä valinta.
Niin, siitä äidistähän minun piti teille kertoa. Juttelin hänen kanssaan ensimmäistä kertaa vähän enemmän, ja hän kertoi olevansa kosmetologi, joka oli erikoistunut juhlameikkeihin. Bingo, mietin minä mielessäni! Arvoitus ratkaistu. Keskustelu  siirtyi jossain vaiheessa ihonhoitoon, ja kerroin käyttäneeni vauvaöljyä silmämeikin puhdistamiseen viimeiset kymmenen vuotta. Hyvä, sanoi hän ja kertoi tekevänsä itsekkin ihan samoin. Eli siinä teillekin edullinen vinkki.Öljy puhdistaa hyvin silmämeikin ja samalla myös, ainakin minulla kovin kuiva silmienympärystö, saa oikein kunnollisen voitelun!
Finnien hoitoon hän puolestaan suositteli ruusuvettä (myös pojille) ja B-vitamiiniä. Ruusuvettä meillä onkin kaapissa, ja sitä silloin tällöin käytän kasvoveden tilalla.  Nyt olen alkanut käyttämään sitä itsekkin useammin. Kosmetologi vannoi ruusuveden sisältämien öljyjen nimeen ja suositteli sitä kaikille ihotyypeille. Rakastan ruusujen tuoksua ja oikein tunnen kuinka kuiva ihoni imaisee ruusuiset öljyt sisäänsä.  Ja mikä parasta, ruusuvesipullo maksaa  täällä apteekissa  vain pari euroa. 
Öljyistä puheen ollen bioöljyyä voi suositella lämpimästi kuivan ihon  ja arpien hoitoon. Jälkimmäisiähähn allekirjoittaneella on vaikka muille jakaa. Laitan sitä illalla kerran, pari viikossa myös kasvoihini ja aamulla iho on uskomattoman pehmeä. Kosmetologi antoi tälle tehohoidolle myös siunauksensa. Peitän tyyniliinan kasvopyyhkeellä, sillä muuten öljyä päätyy myös tyynylle.
Ja sitten vielä jalkojenhoitovinkki näin kesän kynnyksellä. Sieltä sukkien ja talvisaappaiden alta, kun yleensä paljastuu aika surullisen näköiset jalat ja varpaat. Ei hätää, ennen nukkumaan menoa  reilusti vaseliiniä jalkapohjiin ja varpaisiin, pehmeät sukat jalkoihin ja aamulla jalat tuntuvat paljon pehmeämmiltä. Tätä hoitoa kannattaa toistaa muutaman kerran.  
Tässä tuli nyt todistettua, että ei itsensä hoitaminsen ei tarvitse maksaa maltaita. Muutama muukin vinkki minulla on, mutta palataan niihin sitten joskus myöhemmin, jos teitä kiinnostaa.
8 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kiinnostaa muutkin vinkit. Lisää vain taikoja, sopii näin pääsiäisen korvilla :) Onkohan ruusuvettä siis Suomenkin apteekissa, tiedätkö? Nämä ovat minulle tuntemattomia liemiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä saako ruusivettä siellä apteekeista. Luulisin, että luonnontuotekaupoista paremminkin. Netistäkin varmasti saa sitä tilattua. Täällä tämä ihana taikaliemi on tosiaan o halpaa. Havempaa kuin kasvovesi.Laitan lisää vinkkejä taas tulemaan.

   Poista
 2. Tuo vauvaöljy oli hyva vinkki, kiitti! Ruusuvetta, ruusurasvaa jne. on taalla paljon ja ovat tosi edullisia, mantelimaito on toinen paikallinen suosikkini meikin ja ihon puhdistukseen. Minakaan en usko kalliiden tuotteiden ihmeisiin ja sain siihen vahvistukseksi mielipiteen kaverin miehelta joka on kauneusalalla, ovat suurimmilta osin rahastusta ja saman vaikutuksen saa apteekin edullisilla tuotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantelimaito kuulostaa niin pehmeältä. Pitääpä katsoa löytyisikö sitä jostain. Meitä naisia huijataan mainoksilla ja me uskomme. Katsoin kerran dokumentin missä kerrottiin, että mainosten testituloksiin ei kannata uskoa. Sen jälkeen olin entistä vakuuttuneempi, että kosmetiikkaan on ihan turha kuluttaa liikaa rahaa. Halvemmat voiteet yms hoitavat homman ihan yhtä hyvin. Jos asuisin Suomessa suosisin Lumenea. Ehdottomasti.

   Poista
 3. Itsensä hoitaminen ei todellakaan tarvitse olla kallista. Kalliissa tuotteissa maksaa paljon markkinointi,tutkimus ym ym. mutta itse purnukan tuottaminen ei paljon mitään.
  Ihan keittiöstäkin löytyy hyvin kauneudenhoitoaineita:;itse teen salvaa jota yksi naapuri kehuu maasta taivaisiin ja on koko ajan pyytämässä lisää;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliiksi markkinoini tulee varmasti siksi, että malleina on aina niitä huippumalleja ja kaunottaria. Uskoisin paremmin, jos ottaisivat jonkun kadulta malliksi mainoksiin ja näyttäisivät, kuinka rasva on tehonnut. Kerro listää tuosta tarvasta, jota itse teet.

   Poista
 4. Minä olen kyllä joka kosmetologin painajainen. Illalla vaan saippuaa ja vettä. Sillä siisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et välttämättä ole olenkaan. Uskon nimittäin, että raskas meikki ja ainainen jynssääminen tekevät myös hallaa iholle. Hemmottele nyt kuitenkin varpaitasi vaikka vaseliinillä, näin kevään kunniaksi.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!