keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pääsiäispyräys Pohjanmaalle‏


Pääsiäistä vietin tänä vuonna koto-Suomessa, äidin luona. Meillä oli kolme mukavaa päivää yhdessä, ilman sen kummempaa ohjelmaa. Kyläilyt jätin minimiin, joten anteeksi niille, joita en täällä kertaa entinyt käydä tervehtimässä. Kesällä sitten on enemmän aikaa!
Yksin matkustaminen on mielestäni nykyisin niin mukavaa. Kun on vuosia viihdyttänäyt poikia matkoilla, osaan nyt nauttia siitä, kun saan vain lukea rauhassa tai vaikkapa jutella vieruskaverin kanssa. Ei haittaa kuinka pitkä ja monimuktainen matka on, kunhan saan vain olla.
Tuli matkustaessa mieleen ne ajat, kun kumpikin poika olivat pieniä. Etenkin vanhempi oli aikoinaan erittäin vikkelä kintuistaan.  Lensimme usein kolmestaan ja Juniori istui rattaissa, joita isoveli työnsi. Hän ei nähnyt kunnolla rattaiden yli, joten minä kerroin hänelle mihin suuntaan pitää kääntyä. Minä puolestaan raahasin matkalaukkuja. Jotekin aina pääsimme perille. Ehkä ”hieman” likaisina ja reissussa rähjääntyneinä...
Niin, Suomessa kodin ympärillä oli vielä lunta. Pääsiäinenhän oli tänä vuonna aikaisin. Lauantaina meillä kävi trulleja ja illalla käväisin myös pääsiäiskokolla. Olin autoton tällä kertaa, joten tuli käveltyäkin paljon. Nyt on taas ruisleipää pakasteessa, joten sillä luulisi pärjäävän kesään asti. 
Kotikylä  vaikuttaa nykyisin niin kovin hiljaiselta. Liikkeitä suljetaa, eikä uusia avata. Kyllä siellä asuminen ilman autoa olisi lähestulkoon mahdotonta.
Täällä puolestaan on nyt todella lämmin, ja eilen pistin töiden jälkeen etupihaa kuntoon. Aurinko lämmitti vielä illallakin mukavasti. Vaikka Suomessa on mukava käydä, on se oikea koti kuitenkin nykyisin Irlannissa.   Ei minusta taitaisi olla enää Suomeen asumaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos!