keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Sopivasti kaikkea

Lontoosta, Dublinin kautta, Corkkiin - siinä se minun eilinen matkani, ja muutenkin meidän kotikaupunkien kolmio. Kolme erillaista ja erinkokoista kaupunkia, joissa kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Viimeiset neljä päivää pääsin nauttimaan Lontoon parhasta puolista. Näin monta vanhaa ystävää ja heidän tapaamisensa oli matkan ehdottomasti parasta antia. Sain myös olla turisti ja mennä sinne minne halusin. Kukaan ei vikissyt vieressä, että täällä on tylsää ja mulla on kakkahätä/kylmä/kuuma/nälkä tai jano.

Ei oltu köyhiä eikä kipeitä, vaikka punnan kurssi meitä eurolaisia rankaisikin. Lontoossa ei voi välttyä vaateostoksilta, olivatpa matkatavarajoitukset mitkä tahansa. En yleensä viihdy kahviloissa, mutta suurkaupungeissa voisin istua teekuppi kourassa tuntikausia ja katsella loputonta ihmisvirtaa.

Juteltiin pojan kanssa niitä näitä, eikä riidelty oikeastaan ollenkaan. Muisteltiin menneitä ja suunniteltiin tulevaa. Ei ollut kiire mihinkään, eikä haitannut vaikka bussi pyyhkäisi nenän edestä. Ainahan tulee seuraava... Kävin myös katsomassa vanhaa kotia ja kotikatua. Tuntui, kun olisin ollut aikamatkalla; vain rattaat ja  Sainsburyn ostoskassit puuttuivat. Kadut ja talot näyttivät niin kovin tutuilta, mutta vastaantulevan ihmiset eivät. Ei yhtään tuttua namaa...

Kun oli aika lähteä takaisin Irlantiin, tuntui se ihan hyvältä. Sinne se jäi Lontoo. Oli kiva käydä, mutta kotiin Corkkiin oli vielä kivempi palata. Ei minusta olisi enää siihen hulinaan ja vilinään, mutta olen kiitollinen siitä, että Lontoo oli osa elämääni, peräti 12 vuotta. Toivottavasti tulevaisuudessa voin palata sinne useammin - turistina!

Toiset tulee kaapista ulos, minä puolestani puhelinkopista.

22 kommenttia:

 1. Joskus kannattaa olla turistina tutuissakin paikoissa. Ihmeesti näkee eri asioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannattaa. Aika hyvin tuli nähtävyyden silloin koluttua, mutta paljon jäi näkemättä. Kun viikot kulki töihin täpötäysissä junissa, ei viikonloppuna tehnyt mieli lähellekkään keskustan huinaa.

   Poista
 2. Blogiasi on ollut mukavaa seurata, pakko vihdoin kirjoittaakin jotain :)

  Olemme tätini kanssa matkailuun tottumattomina maalaistolloina ihastuneet Irlantiin ja ehtineet tehdä jo kaksi 4vrk reissua pelkästään viime vuoden aikana Dubliniin josta käsin sitten kolunneet ympäristöä :) Dublinin lähikylät/ kaupungit on käyty läpi kuten Howth majakkoineen, Dalkey, Dun Laoghaire, Malahide... Samaten olemme tehneet pari bussireissua, toisen länsirannikolle ja toisen Wicklowiin. Molemmista reissuista on jäänyt polte päästä tutustumaan em. paikkoihin tarkemmin kuin vain bussista pikaisesti hyppäämällä 10min tauolle, joten nyt olemme tulossa huhtikuun viimeisellä viikolla viikoksi uudestaan, olemme viikonlopun Dublinissa ja loppuajaksi suuntaamme länsirannikolle Dooliniin. Suunnittelemme myös jo syksyksi uutta reissua jolloin ottaisimme Enniskerryn tukikohdaksi, 6v tyttäreni ensimmäistä kertaa mukaan (ja äitini :D ) ja pääsisimme tutkimaan Wicklowia tarkemmin :)

  Harmi kun Cork on meidän suunnitelmiin nähden kaukana, olisi mukava tavata joku maata tuntevakin! Haaveilemme vielä joskus vuokraavamme pidemmäksi aikaa mökin jostain mahdollisimman syrjästä rannikolta, mutta kotoa on vähän vaikea irtautua perheistä ja eläimistä kovin pitkäksi aikaa. Mitä lie Irlannissa lisäävät juoma"veteen" kun se aiheuttaa tällaista riippuvuutta, eikä edes vaikuta kaikkiin ;)

  Ensimmäisestä Irlannin reissustamme löytyy blogikirjoitukseni tuolta: http://ulpukan.kuvat.fi/blog/ ja toisesta reissustamme tätini kirjoittamana tuolta: http://hanneleropponen.kuvat.fi/blog/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin kiva, että kommentoit ja toiseksi on aina mukava lukea, että Irlantiin on palattu toisenkin kerran lomalle. Cork ja Dublin tuntuvat vain lähentyvän. Bussilla pääsee kolmessa tunnissa kaupungista toiseen ja pian kuulemma junalla jopa kahdessa tunnissa. Eli kyllä tänne pääsee!!! Käynkin lukemassa teidän postauksianne matkoistanne kunhan vain kerkeän. Tässä on viime aikoinan ollut niin paljon kaikenlaista, että blogikin on jäänyt vähemmälle huomiolle. Ota ihmeessä yhteyttä, jos joskus päädytte tänne etelään.

   Poista
 3. Sama taalla-Lontoossa en talla hetkella asuisi, on ollut hyva hengahtaa nama vuodet Irlannin maaseudulla ja lasten kasvaa taalla. Kuitenkin Lontooseen aina veri vetaa, vanhaan kotikaupunkiin ja aina on jotenkin haikea olo siella kulkiessa ja vanhoja tuttuja/perhetta tavatessa. Mistapa tuota tietaa, ehka sinne viela palaankin?? Vaikka onhan tama valimatka West Corkista Lontooseen niin lyhyt ja lennot halpoja, etta paasee sinne helposti niin usein kun haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen niin on, että täällä on ollut lasten parempi kasvaa. Enemmän vapautta ja raitista ilmaa! Aluksi kävin useammin täältä Lontoossa, ja sitten on ollut pitkiä taukoja. Nyt tuntuu, siltä, että sielä tosiaan voisi piipahtaa usemminkin, kun nuo lennotkin ovat niin edullisia. Siellä muuten on kyllä kovin kallista.

   Poista
 4. Tuollaisia matkoja, pieniäkin, tarvitsee aika ajoin. Ja lomailu on minusta mukavaa juuri silloin, kun ei tarvitse kiirehtiä. Voi katsella ohikulkevia ihmisiä ja vain nauttia olostaan (hyvässä seurassa). Tämän tunteen saavuttaa parhaimmillaan kotipaikan kahvilassakin, tai kotona, ihmiselon ihana joutilaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen oppinut nauttimaan oleilusta. En tehnyt Lontoon vapaapäiväkseni muita suunnitelmia kuin, että kävin entisen työkaverini kanssa ruotsalaisessa kahvilassa. Parasta on se, että saa tehdä ja katsella paikkoja niin paljon kuin haluaa tai sitten vain istua kahvilassa ja katsoa mitä ympärillä tapahtuu.

   Poista
 5. Turistin elämä on joskus niin yes please! Lontoo on ihana paikka lomailla, mutta itse en jaksaisi siellä asua. Jatkuva häly stressaa ja kotiin on taivaallista tulla hiljaisuutta kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellainen täydellinen pidennetyn viikonlopun lomakohde. Ei minusta olisi enää siihen vilinään. Välimatkatkin ovat niin pitkiä ja joka paikassa saa jonottaa. Elämä täällä pienessä Corkissa sopii minulle paljon paremmin.

   Poista
 6. Ihanaa nahda sinua kun tulit puhelinkopista katselemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, se puhelinkoppi haisi ihan hirveästi. Sanoin pojalle, että ota kuva nopeasti, sillä muuten oksennan. Puhelinkoppi oli tainnut olla viime vuodet yleinen vessa, eikä sitä enää kukaan käyttänyt puhumiseen.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Lueppas ylläoleva kommenttini. Ajattelin, että on aika tulla kaapista ulos. Kaikki tutukin taitavat jo tietää, kuka tätä blogia kirjoittaa, joten mitäpä sitä enää siellä kaapissa!

   Poista
 8. Kiitos kun tulit puhelinkopista. On mukavaa, kun blogistilla on kasvot:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt kuitenkaan päivän asu-postauksia ala odottamaan!

   Poista
 9. Ei eka viesti tullutkaan tänne?
  No, kuitenkin. Kiva nähdä sinua :) Mukavalta vaikutti reissusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän vuotta blogia, joten eiköhän sitä voi jo kasvonsakin näyttää!

   Poista
 10. Ihana Lontoon reissu teillä! Hauska puhelinkoppi kuva, tuosta tulee hyvälle tuulelle:) Täällä Suomessa en muistakaan milloin olisin puhelinkopin nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Lontoon puhelinkopit taitavat olla vähän niinkuin museokamaa. Osa toimii, mutta veikkaan, että osa on rikki. Haju oli kopissa kamala!

   Poista
 11. Kiva kun tulit ulos puhelinkopista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä piti päästä äkkiä pois, kun haisi niin pahalta. Nämä puhelinkopit ovat kyllä osa Lontoota ja toivottavasti ne säilytetään, vaikka niiitä ei kukaan käyttäysikään.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!