tiistai 31. maaliskuuta 2015

Marinan jälkeen pääsiäisen viettoon

Sorry, rakkaat lukijat, mutta nyt tulee marinaa. Tänään on vaan ollut, kaikin puolin, huono päivä. Sitä ollaan oltu nimittäin taas sairaalassa tarkastuksessa. Koko sairaalavierailu alkoi huonosti. Parkkipaikalla katsoin, kun vainajaa vietiin ruumisautolla pois sairaalasta. Sitä ei tule ajateltua, että monelle sairaala on se viimeinen paikka. Minä nimittäin haluan aina ajatella, että siellä parannutaan. Eihän se tietysti niin ole.

Sairaalan kahviossa näin yllättäin marraskuisen huonekaverini. Hänkin oli ollut vastaantotolla. Ilkeä sairaus on vienyt ikäiseni naisen pyörätuoliin ja hitaasti mutta varmasti tuhoaa hänen ruumistaan. Mitä sitä voi sanoa toiselle, joka vähitellen menettää kehonsa hallinnan ja lopulta päätyy sänkypotilaaksi? Tulin todella surulliseksi ja samalla vihaiseksi hänen puolestaan. Elämä on kaikkea muuta kuin oikeudenmukaista. Itkua niellen siirryin tunkkaiseen ja pimeään odotushuoneeseen, jossa oli taas täysi kaaos päällä. On se kumma, kun täällä ei edes sairaaloissa viitsitä laittaa kunnon opasteita, että missä pitää ilmottautua ja missä odottaa vuoroaan.

Pääsin viimein tapaamaan plastiikkakirurgia hetkeksi ja tulos oli, että kolmen kuukauden päästä uudestaan näytille. Olin oikein paperille laatinut listan  kysymyksiä, mutta sinne jäi lappu käsilaukkuuni. Koko vastaanotto oli yhtä kaoottinen kuin odotushuone. Kirurgia vietiin paikasta toiseen, ja kiire näytti olevan ja kova. No, sen verran sain selville, että leikkaus tehdään vasta kesän jälkeen, joka irlantilaisella aikataululla tarkoittaa aikaisintaan lokakuuta. Ja minä kun olisin halunnut haudata möykyt ja leikkaukset ö-mappiin ennen kesää. No, ei auta marista, vaan pitää uskoa ammattilaisia, että tulos on parempi, jos vielä odotetaan.  Saan kuulemma nauttia rauhassa kesästä... Tiedän, valitukseni on ihan lapsellista ja turhaa, mutta haluaisin jo siirtyä elämässäni eteenpäin.

Pääsiäinen tulee onneksi, kaikesta huolimatta,  ja torstaina lähden koti-Suomeen pitkäksi viikonlopuksi. Maisemanvaihto tekee hyvää, ja mikä parasta saan viettää muutaman päivän äitini kanssa.

Toivotankin teille kaikille oikein Hyvää Pääsiäistä. Palataan asiaan ensi viikolla!

10 kommenttia:

 1. Harmi kun operaatio siirtyy monen kuukauden päähän. Eihän se mukava ole sairaalassa asiointi, varsinkin kun näkee tuttuja joilla kunto mennyt alas päin viime näkemästä.
  Ihanaa yhdessäoloa teille äitisi kanssa ja Aurinkoista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minuakin harmitti tuo leikkauksen siiryminen, mutta ei kai tässä muu auta kuin odottaa - taas kerran. Olen niin perin kyllästynyt sairaaloihin ja tuo huonekaverin näkeminen tosiaan masensi. Valitettavasti hänen kuntonsa ei siitä parane.
   Mukava oli pääsiäistä viettää Suomessa.

   Poista
 2. No voi harmi, mutta minkäs teet. Kivaa pääsiäislomaa Suomessa!
  (onko noi tulppaanit Lontoosta? katselin vaan ihmeellistä valuuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, en sitten alkanut lääkärin kanssa tappelemaan ja pidin mutinat mahassa. Tulppaanit ovat Lontoosta. Ne siellä elävät edelleen punnissa.

   Poista
 3. No voihan, mutta nyt nautit sitten kesasta taysilla. Mukavaa lomaa Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietysti kiva, kun saa olla kesällä kunnossa. Eri asia on, että miten vaatetan itseni, kun tämä etumus on vaiheessa. Jotain lyhyhihaisia säkkejä päälle vaan...

   Poista
 4. Hyvää matkaa! Saat muuta ajateltavaa ja maisemanvaihdos tekee hyvää! Ja kevät tuntuu olevan täällä todella pitkällä kun palaat Irlantiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemanvaihdos teki hyvää ja kun saavuimme Corkin lentokentälle ja ovi avattiin, luulin olevani etelässä. Oli vielä myöhään illallankin niin ihanan lämmin. Nyt nautin täällä auringosta.

   Poista
 5. No voihan harmi! Tähän ei osaa oikein mitään edes sanoa, mutta toivottavasti kotimaan matka on ollut antoisa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aina mene nämä asiat miun mielen mukaan. Loma oli kuitenkin ihan kiva ja nyt sitten nautin täällä Irlannissa uskomattoman kauniista kevätsäästä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!