perjantai 30. tammikuuta 2015

Parempaan päin

Mistä tietää, että aivan liian pitkään kestänyt lama alkaa vihdoinkin helpottaa Vihreällä Saarella?

No, tästä:Täällä nimittäin rakennetaan taas.

Paikallisradiossa mainostetaan pari kertaa viikossa vapaita työpaikkoja, ja yllätyksekseni niitä on ollut aika paljon.

Uutisissa kerrotaan kansainvälisistä firmoista, jotka ovat muuttamassa Irlantiin. On myös positiivistä, että useat yritykset laajentavat toimintaansa. Tälläiset uutisethan ovat niitä uutisista parhaimpia, sillä niistä seuraa avoimia työpaikkoja. Niitä nimittäin täällä ei ole edellenkään liikaa!

Viime perjantaina olimme tyttöporukalla pizzalla, ja vessajonossa irlantilainen nainen ihmetteli ääneen, kuinka täyttä ravintolassa oli. Hän oli iloinen siitä, että ihmisiä on enemmän liikkeellä. Olin samaa mieltä naisen kanssa siitä, että jotenkin kaupungilla on astittavissa, että parempaan päin ollaan menossa.

En kauheasti takerru työttömyyslukuihin, sillä nehän ovat aina kaunisteltuja, eivätkä kerro totuutta. Irlannin virallinen työttömyysprosentii on muka 10.6 %. Näin alhainen se ei ole ollut sitten 2009.
Lukuja kaunistaa tietysti mm se, että täältä on lähdetty viime vuosina sankoin joukoin ulkomaille töihin. Varmasti jokainen täällä asuva tuntee jonkun, joka on pakannut laukkunsa ja lähtenyt työn perässä ulkomaille.

Onhan se piristävää kuulla pitkästä aikaan televisiosta ja radiosta muutakin kuin masentavia lamauutisia. Uutistenlukijatkin näyttävät nykyisin vähän iloisemmilta!

Enpä olisi uskonut 4-5 vuotta sitten, joskus vielä kirjoittavani tälläisenkin postauksen.

Ja taas kerran tuli todistettua, että paistaa se aurinko välillä risukasaankin!

9 kommenttia:

 1. Ihana kuulla tälläisiä uutisia! Ehkä mekin muutetaan pian takaisin! (No ei oikeasti olla muuttamassa mutta jollaisen jäljen Irlanti on jättänyt meihin kaikkiin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella positiivistä. Kyllä niitä negatiivisiä uutisia riittikin aivan liian pitkäksi aikaan. Terveisiä sinne Kanadaan!

   Poista
 2. No taalla maaseudulla se ei kylla viela juuri nay..kestaa aikansa ennenkuin hyvat uutiset leviavat tannekkin. Maaseutuahan Irlannissa paattajat arvostavat aina vaan vahemman-onneksi turistit sentaan. Ja onhan meilla nyt Wild Atlantic Way :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valitettavasti vaan taitaa niin olla, että maaseudulla on aina vain vaikeampi löytää töitä. Kansainväliset firmat haluavat ymmärrettävästi lähelle lentokenttiä ja palveluita.

   Poista
 3. Mukavaa kuulla hyviä uutisia. Sen suuntaisia tarvittaisiin nyt täällä Suomen Kotkassakin, jossa työttömyysprosentti on jo 20!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa siellä korkea työttömyysprosentti. Suomessa taitaa pahin olla vielä tulossa. Ei ole kiva lukea Suomen uutisia nykyisin.

   Poista
 4. Tosiaan, meillä päinkin on nähty nostokurki, se iloinen muuttolintu ; ) Toivottavasti asuntojen hinnat nyt alkavat laskea tiukempien laina-asetusten avulla, jottei päädytä samaan riesaan kuin viimeksi. Harmi tietysti että monelta jää asunnon osto hamaan tulevaisuuteen, mutta sekin on parempi kuin ikuinen velkavankeus asuntoon, joka on enää puolet arvostaan. Niin toivon, että työpaikat lisääntyisivät, on surkeaa kun koulusta mennään suoraan työttömyystilastoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oikein hämmästyin kuinka iloiseksi tulin kuin näin rakennuksia. Se tietää pitkästä aikaa hyvään. Toivotaan, että asuntojen hinnat eivät enää koskaan karkaa täysin käsistä. Nyt vaan on onglema, että kukaan ei tahdo saada lainoja. Ennen niitä tyrkytettiin lähes kulkukoirille ja nyt taas eivät anna kuin harvoille ja valituille. Se kultainen keskitie...
   Säälin niitä vastavalmistuneita, joille ei löydy mitään työtä. Opiskelut valuvat hukkaan ja itsetunto siinä samalla.

   Poista
 5. Irlannilla on tapana aina jotenkin sitten lopulta kääntää asiat hyvin päin. Jonkinlaista Sisua myös heissä, ja sellaista positiivista spiriittiä ... <3

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!