torstai 29. tammikuuta 2015

Komero portaiden alla

Kuka muistaa Harry Potterin onnettoman pienen "huoneen", hänen asuessaan Dusleyn perheessä? Poika-parka asusti vinokattoisessa komerossa, joka sijaitsi portaiden alla (cupboard under the stairs). Täkäläisissä taloissa portaiden alla on yleensä aina sälytyskomero tai vessa.

Etenkin vanhemmissa taloissa säilytystilaa ei ole likaa, joten komero portaiden alla on tarpeellinen. Ja jos joudutte jostain syystä näillä saarilla imuroimaan, niin voin lyödä vetoa, että löydätte imurin juuri tästä mainitsemastani komerosta. Vaatenaulakoita on täällä harvoin eteisissä, joten imurin lisäksi komerosta luultavasti löytyy myös perheen takit.

Meilläkin on tietysti portaiden alla komero, jossa on jos jonkinmoista mailaa, takkia, kenkähyllykkö ja tietysti imuri. En nyt aio esitellä teille sotkuista komeroamme sisältä, mutta pistän tähän muutaman kuvan eteisestä. Sain nimittäin maalattua sen ostamani pöydän, ja tältä se nyt näyttää. Vielä pari viikkoa sitten ei olisi maalaamisesta tullut mitään, mutta nyt alkavat kädet toimimaan jo kunnolla.

24 kommenttia:

 1. Hieno pöytä, joka sopii paikoilleen kuin tehty! Kaunis eteinen muutenkin.
  Tosi kiva myös kuulla, että toipuminen edistyy.
  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin tähän pöytiä huonekalukaupoista, mutta sopivaa ei oikein löytynyt. Tai olisi varmasti löytynyt, mutta ei minun tammikuun tiukalla budjetilla. Olen oikein tyyväinen "huutooni"!

   Poista
 2. Aivan ihana, sopii tuonne kuin nena naamaan, ottaisin tuollaisen meillekin heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynkö huutamassa sulle samanlaisen sunnuntaina ja pistän postissa tulemaan?????

   Poista
 3. Upea poyta. Sopot pikkuovet siina. Pikkasen lisaa sailytystilaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tavaraa ei noista ovista sisään mahdu, mutta eiköhän sinne harja ja muotovaahtopullo mahdu. Aion ostaa pöydän alle kaksi säilytyskoria.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ollenkaan kaikkien taiteensääntöjen mukaan kunnostettu, mutta se ei haittaa. Nyt meillä on vihdoinkin eteisessä pöytä.

   Poista
 5. Hieno pöytä! Muistan, että A. Christien yhdessä romaanissa murhattu palvelustyttö löytyy juuri portaiden aluskaapista! Suomessa tuo tila usein jätetään avoimeksi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua. Nyt en tohdi mennä tuonne komeroon ollenkaan.

   Poista
 6. Muistan kyllä tuon Harry Potterin "huoneen". Täytyy sanoa, että on teillä todella kaunis eteinen! Uskomattoman hieno tuli tuosta pöydästä, ihan innostaa taas itseäänkin maalaus puuhiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan ihmeissäni kuinka nopeasti sain pöydän maalattua. Hintaa tuli pöydälle ja maalille yhteensä 50,00. Ja maalari sai palkaksi hyvän mielen!!!!

   Poista
 7. Mutta siihenhän se istuu siihen kuin nenä päähän, muiden valkoisten mööpeleitten seuraksi!

  Meilläkin on tuollainen portaidenaluskomero, meillä sitä sanotaan konttuuriksi ;) Siellä on muutama hyllyllinen täynnä erinäistä tavaraa, mm. kauppaan menevät panttipullot kerätään sinne ja juuri nyt se on niin sekaisin, ettei sieltä mitään löydä. Yritän sen aina silloin tällöin siivota, mutta nyt ei ole jaksanut perehtyä... Se onkin varmaan aina se viimeinen loukko mitä viitsin ruveta järjestämään, sillä siellä saattaa olla hämähäkkejä 8(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin, että siihen se sopii ja siihen se myös jää!
   Meidän komerossa on ainainen kaaos, enkä jaksa sitä enää siivota. Kenkiä, mailoja, takkeja ja vaikka mitä sulassa sovussa. Taitaa olla myös niitä pelkäämiäsi hämähäkkejä!

   Poista
 8. Ihana! Meilläkin on portaiden alla pieni komero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sieltä löytyy jotain, eikä niin kuin meillä. Onneksi oven saa kiinni ja sotku jää piiloon.

   Poista
 9. Nopeastihan se kavi! Hankasitko hiekkapaperilla yhtaan ensin?? Henk.koht. pidan vanhoissa huonekaluissa hieman sellaisesta kuluneesta 'lookista', mutta nama ovat makuasioita. :) Lontoossa meilla oli viimeisessa asunnossa sellainen komero rappusten alla, ja siivouskomerohan siita tuli! :D Nytkin sellaisen voisi tehda rappusten alle, mutta me laitettiin uuteen taloon ns.'avoimet portaat' etta valo kulkee lapi..niin nyt ei voi laittaa komeroa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi nopeasti kävi. Se arkku on myös valmis. Odottelen tässä maalin kuivumista! Hankasin pöytää ennen maalausta muutamista kohdista hiekkapaperilla. Jos huutokaupasta löytyy sunnuntaina jotain meille sopivaa, niin koitan tehdä siitä sellaisen kuluneen näköisen. Meidän eteinen on kyllä aika pimeä, joten seuraava hankinta on uusi kattolamppu.

   Poista
 10. Oi miten kaunis lipasto, sopii just tuohon ja muista aina tuoreet kukat vasiissa, jep!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! Hemmottelen itseäni lähes joka viikko tuoreilla kukilla. Nyt oli kaupassa narsisseja, joten seuraavaksi niitä!

   Poista
 11. Ihana! Ja ihana nähdä taas kukkia vaasissa. Kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tähän kylmyyteen kevättä tarvitaankin. Jäädyn kohta pystyyn!

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt kelpaa pistää aamulla huulipunaa huuliin!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!