sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Gramofonipöydät muuttivat meille

Ystäväni on jo usemman kerran houkutellut minua kanssaan huutokauppaan. En ole oikein asiasta aikaisemmin innostunut, mutta nyt lähdin katselemaan ennakkoon tavaroita häneen kanssaan. Olen jo pitkään etsinyt jonkinlaista hylly/pöytäyhdistelmää meidän eteiseen, peilin alle. Olohuoneeseenkin halusin arkun, johon saisin laittaa käsityöni ja lehtiä.

Sen verran tätä paikallistietämystä jo on, että vaatteita piti laittaa monta kerrosta päälle. Nämä täkäläiset hallit, kun tuppaavat olemaan vähän viilemämmän puoleisia. Pejantaina kävimme kiertämässä ja katselemassa tavaroita, ja jo alkumetreillä tavarapaljouden keskeltä, iski silmääni tämä pöytä. Huonekalujen entisöintiä harrastava ystäväni katsoi vanhaa gramofonipöytää puolestani ja sanoi, että kyllä siitä meille eteiseen hyvä pöytä tulisi.
Halli oli tupaten täynä tavaraa, eikä kaikkia edes nähnyt kunnolla. Tämä arkku meinasi jäädä meiltä huomaatta, sillä päällä oli laatikko ja vanha kitara. Arkku on muuten tehty gramofonipöydästä ja sisälle mahtuu paljon tavaraa. Musta väri ei miellyttänyt, mutta expertti sanoi, että maalamalla tästäkin tulisi ihan hyvä.
Huonekalut oli siis löydetty, ja sitten piti vielä puhua rakas aviomieheni ympäri ja huutaa grammaripöydät kotiin. Ihmeiden aika ei ole sittenkään ohi, sillä mies oli kanssani samaa mieltä ja lähti vielä lauantaina pöytää ja arkkua katsomaan. Ehkä sekin auttoi asiaa, että suositellut hinnat eivät päätä huimanneet.

Tänään sitten pukeuduttiin taas lämpimästi ja lähdettiin huutokauppaan huutamaan. Myytäviä tavaroita oli yli 700 ja ystäväni oli laskenut, että tunnissa käydään läpi noin 100 tavaraa. Olimme paikalla kolme tuntia, emmekä yllätykseksemme jäätyneet tuoleihin kiinni. Gramofonipöydästä oli tehty ennakkotarjous ja siitä oli joku paikalla olevistakin kiinnostunut, mutta huusin kuin huusinkin pöydän kotiin.

Arkusta kilpaili joku myös kanssani, mutta niin vain kävi, että sekin lähti meille. Ostoksistani maksoin yhteensä hurjat 75.00. Mies tuolla nyt pyörittelee päätään, mutta kaupat on tehty ja huonekalut meillä. Ensi viikolla suuntaan kulkuni rautakauppaan ja sitten alkaa operaatio "grammareiden kunnostus". Ja vaikka näistä ei nyt mitään salonkikelpoisia tulisikaan, niin ei haittaa. Pistetään ne sitten vaikka varastoon piiloon, jos tuntuu, että tekeleitäni ei kehtaa esille laittaa.

12 kommenttia:

 1. Hienoja vanhoja huonekaluja! Hyvat ostokset teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäni ekan kerran huusin huutokaupassa. Sain haluamani huonekalut ja nyt tuota pöytää olen maalamassa toiseen kertaan. Katsotaan tuleeko siitä minkälainen.

   Poista
 2. Luulenpa, että noista tulee vielä tosi upeat. Maalaus tekee ihmeitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin. Maali oli muuten niin kallista, että jos sitä pitää ostaa vielä toinenkin purkki, tulee sille enemään hintaa kuin pöydälle.

   Poista
 3. Hienot pöydät olet huutanut! Minullakin on sellainen tuntuma, että noista tulee todella hienot! Onnea maalaamiseen!

  VastaaPoista
 4. Miksi pöydät ovat "gramofonipöytiä"? Toisesta on siis otettu jalat pois, aiotko laittaa siihen uudet jalat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisesta on tosiaakin otettu jalat pois. Aion pitää sen arkkuna, kunhan saan ensin maalattua. Tuossa toissessa on sisällä gramofonin osia, eli ihan aito pöytä on joskus ollut.

   Poista
 5. Minusta teit tosi hyvat kaupat, aivan ihania molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta huonekalujen maalaamisesta, joten ajattelin, että ei haittaa vaikka menee pieleen. Olivat niin edulliset.

   Poista
 6. Komeat huonekalut-ja Tankki tayteen Sulon sanoin: 'halvalla sait! ' Noista tulee upeat-jatat ne viela vahan huonosti maalatuiksi..tai hankaat uutta maalikerrosta vahan pois, etta jaa 'antiikkinen' vaikutelma :) Minakin tykkaan kierrella kirppareita ja huutokauppoja, Irlannista ja naapurisaarelta loytaa todellisia 'helmia' tosi halvalla. Huonekalujen kunnostus on tosi kiva harrastus ja kun loytaa halpaa, niin ei hirveasti harmita jos kunnostus menee vaikka vahan vikaankin-tehdessa vahitellen oppii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä kyllä oltu hinnalla pilattu. Jos menee mönkään, niin pistän pöydän tuonne ulos katoksen alle ja teen sen päällä kukkaistutuksia ruukkuihin. Katsotaan miltä näyttävät, kun saavat pari kerrosta maalia päälle.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!