tiistai 30. heinäkuuta 2013

Viisi pientä perunaa

Talo hiljeni heti kertarysäyksellä; mummu ja pojista vanhempi lähtivät viikonloppuna Suomeen. Mies on edelleen töissä Naapurisaarella, joten täällä kotona on vain Juniori ja minä ja kissa. Rauhaa ja hiljaisuutta minä välillä kovasti kaipasin, mutta rajansa kaikella. Juniori on aina menossa, joten se on sitten kissa ja minä, jotka täällä kotona tassuttelemme.

Eilen pyörittelin päätäni, kun laitoin kattilaan viisi pientä perunaa. Kaksi minulle ja kolme Juniorille. Tuntui ihan oudolta. Tiskikonekkaan ei täyty, kun on vain kaksi syöjää talossa. Ulko-ovella kolkuttelevat vain Juniorin kaverit. Milloinkahan tähän tottuu?

Takapihalla olen käynyt kuokkimassa, lukenut kirjoja (joo, se onnistuu taas) ja pieniä kävelylenkkejä teen lähiympäristössä. Ilokseni huomaan, että jalat kantavat aina vain vähän pidemmälle. Lenkin jälkeen olen poikki, mutta se ei lannista.

Tänään kävimme Juniorin kanssa kaupungilla pitkästä aikaan. Kouluvaatteita kävimme ostamassa. Oli ikävä huomata, että kaksi tuttua kauppaa olivat sulkeneet ovensa. Kävimme myös ravintolassa syömässä, ja minä nautin. Muistin elävästi miltä tuntui, kun kaikki maistui suussa pahvilta. Nyt kun makuaisti toimii taas täysillä, päätin olla laskematta kiloja ja kaloreita. Ne elämän pienet ilot!

Kuvat otettu tänään Corkin keskustassa.10 kommenttia:

 1. Enpä tiennytkään, että teillä oli mummu käymässä. Kutoiko taas sukkia? Älä nyt välitä kaloreista, nyt on sun syötävä just mitä mieli tekee, annan luvan ihan niinkuin sä annoit mulle luvan syödä jätskiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli täällä 6 viikkoa ja kutoi sinä aikana monta paria sukkia. Kyllä on pakko välillä vähän hillitä tätä syömistä, sillä muuten ei mahdu kohta housut jalkaan. En nimittäin kuluta juuri mitään, joten kaikki ylimääräinen jää tuohon vyötärölle kivaksi uimarenkaaksi. Mutta sinä saat syödä jäätelöä, koska pyöräilet niin paljon.

   Poista
 2. Kuule, aika on syödä ja aika laihduttaa. Minullakin näyttää nyt olevan aika syödä. Tosin muistutan itseäni esikoisen juhlista ja juhlamekosta, muttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä nyt laiduteta, vaan yritetään mahtua housuihin!!!! Suomen kesä on houkutuksia täynä, makurintamallakin. Joko uusi koti on löytynyt?

   Poista
 3. Loumasta syön usein yksin, kaksi pottua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä saa nyt hyviä uusia perunoita ja niitä on tullut syötyä, voilla höystettynä tietysti.

   Poista
 4. Varmasti arvostaa itsestään selviä asioita, kuten makuaistia, kun sen on vähäksi aikaa menettänyt ja sitten saanut ONNEKSI takaisin :) Joten kyllä saat (pitää!) nyt nauttia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen syönyt ja nauttinut ja nyt tuntuu,että pitää alkaa taas vähän miettimään mitä suuhunsa pistää.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!