torstai 18. heinäkuuta 2013

Hiki virtaa

Ihan vaan tiedoksi teille kaikille, että Vihreällä Saarella on edelleen kuuma. Mittari on käynyt tänään(kin) +27c asteessa. Kansaa varotetaan tiedotusvälineissä auringon vaaroista. Eikä ihan aiheetta, sillä perusirlantilaisen perusiho on maidonvalkea, joka palaa hetkessä, eikä juuri rusketu.

Kuulemma viimeksi täällä päästiin näin koviin hellelukemiin 1920-luvulla. Jospas tästä tulisi nyt uusi "tredi", ja saisimme joka kesä oikein kunnon helteet. Minua vähän harmittaa, että en pääse 100% nauttimaan auringosta. Iho on kaikkein myrkkyjen ja säteiden ansiosta normaalia herkempi ja kuivempi. Hoidot ovat jo siinä vaiheessa, että en halua tänän loppusuoralle enää mitään ylimääräisiä ongelmia. Niinpä pysyttelenkin kiltisti varjossa tai sisällä.

Sädehoidot ovat menneet hienosti, mitä nyt tällä viikolla olen ollut normaalia väsyneempi. Hoidot ja kuumus ovat tehneet tehtävänsä, ja päiväunet kuuluvat edelleen ohjelmaan. Hoitokertoja jäljellä enää vaivaiset kuusi. Vaikea uskoa, että tämä show on ihan pian ohi.

Niin ja senkin voi kertoa, että peruukki ja helle eivät sovi yhteen. Pistäkääpä karvalakki päähän kuumana kesäpäivänä, niin tiedätte mistä puhun. Suosinkin kotona kevyitä huiveja, ja hikoilen peruukkipäisenä vain julkisilla paikoilla. Nyt tiedän mitä tarkoittaa sanonta "kauneudesta pitää kärsiä"!!!

Minua ihmetyttää hoidoissa käyvät naiset, jotka eivät peitä päätään edes huivilla. Vaikka viimeisillä voimillani sidoin (ja sidon) aina huivin pääni peitoksi. Tein sen itseni, ja samalla myös ympäristön takia. Kaljupäänä en todellakaan ole kaunista katseltavaa. Ei ympäristö tarvitse muistutusta siitä, että tässä ollaan ollut sairaana. Valitettavasti sädehoitojen aikana hiukset eivät vielä kasva. Toiveissa on, että jouluna tonttulakin alta näkyisi jo ihan omat hiukset.

Nyt vuorossa kukkien kastelua. Nurmikko on ensimmäistä kertaa palaneen näköinen, mutta sitä en ala kastelemaan. Täällä muuten pitäisi nyt säästää vettä. Siis Irlannissa!
17 kommenttia:

 1. No, meillä on vain +15 C. Se kymmenen lisäastetta ei haittaisi ollenkaan. Voin kuvitella peruukin hiostavuuden. Töissä olen Halloweenina pitänyt peruukkia sen 8 tuntia ja oli ihana riisua se kotona pois. Mä kuljen kuvausreissulla melkein aina huivi päässä, 2 tuntia päivässä siis ja pihahommissakin, koska kihara tukka kärtsää niin helposti auringossa kun se on kuiva jo alunperinkin.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkäs se Suomen suvi hävisi? Täytyy sanoa, että yöllä tämä pitkään jatkunut helle suorastaan ärsyttää. Vaikka minkälaisia ikkuna-verho-veto-virityksiä olen säätänyt ja sittenkin vaan hiki virtaa. Nukkuminen on sellaista pätkittäistä. No, talvella saa sitten taas palella.
   Sain ystävältä Marimekon huivin ja sitä pidän päässä joka päivä.

   Poista
 2. Täälläkin on ollut aika lämmintä koko lomani ajan ja ensi viikolla sitten palaan kamalaan ja etenkin kosteaan helteeseen ,huh!
  Hienoa kuulla että sädehoidot ovat menneet hienosti,ja toivottavasti pian jaksatkin enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella kuinka kuuma Israelissa on. Kyllähän se menee,kun on lomalla, mutta ihan eri asia on jos pitää tehdä töitä!

   Poista
 3. İhanaa, etta hoidot ovat jo loppusuoralla. Varmasti tulee suuri helpotus niitten loputtua.
  Kun ajattelen, niin ehkapa mina myös kayttaisin huivia tuossa tilanteessa. Vaikea sanoa.
  Muistuu viime kesien postauksesi, miten teilla on ollut aina sateista ja kylmaa. İhanaa, etta aurinko paistaa, vaikket siita pystykkaan nauttimaan. Ehkapa ne auringonsateet sielta verhojen valista paistaessaan kuitenkin tuovat iloisemman mielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut epänormaali kesä. Kaksi viikkoa on paistanut aurinko ja vasta tänään on pilvinen päivä. Muutaman pisarankin tunisin ihollani, kun kävin ulkona.
   Ensi perjantaina on viimeinen hoitopäivä. Jipii!

   Poista
 4. Täällä ollaan sateisessa Suomessa. Nautin, enkä yhtään pane pahakseni Istabulin hikoilujen jälkeen. Että aikansa kutakin:). Ja jos ihan tulee kylmä, voi aina mennä hikoilemaan saunaan! Tsemppiä sinne hoitoihin. Muista sitten juhlia, kun loppuvat! Olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti Suomen kesästä, vaikka sataisikin. Mikäs sen mukavampaa, kun juosta kuumasta saunasta järveen, eikä haittaa vaikka sataakin.
   Perjantaina tosiaankin aion juhlia!

   Poista
 5. Juu,johan se Venäjän yllä ollut vahva korkeapaine vihdoin antoi periksi, eikä tuppaa enää Islannin matalapaineita ja sateita meidän niskaamme - ja hellettä Suomeen. Azorien korkeapaine vahvistui vihdoin ja työntää nyt sadepilvet ja koleudet pohjoispuolitse suomalaisten niskaan. (Kannattaisikohan olla vahingoniloinen?)
  Jos katsot sat24.com:ista, niin huomaat, että hikoilemme nyt Irlannissa ja Keski-Euroopassa saman laajan ja paikallaan pysyvän korkeapaineen alla, mikä ylettyy Brittein saarilta meille Reinin rannoille Frankfurt am Mainiin ja Berliiniin asti. Tässä on vain se hyvä puoli, että tuulee lännestä meri-ilmaa ja yöt ovat raikkaat. Kas vain, miten parvekekukat innostuivat kasvamaan pitkän koleassa kitumisen jälkeen.Johan sitä kurjuutta, kaatosadetta ja Elben ja Tonavan tulvaa riittikin. Nyt on sitten hetikohta matsäpalovaroitus!Ei lämmin luita riko.

  Eräs tuttavani kertoi noista peruukkijutuista: talvella kylmää ja kesällä hiostaa. Pipo ja huivi ovat kuulemma parhaita. Huomasin, että joillakin ihmisillä on hyvin kaunis kallonmuoto, joten kaljuuskaan ei ole rumaa.
  Olen iloinen puolestasi, että hoidot ovat auttaneet. Kaikkea hyvää edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Irlanti helteensä ansaitsikin. Niin surkeita kesiä meillä on ollut. Tänään pilvinen päivä, mutta ei haittaa. Hieno kesä meillä on ollut.

   Huivi on tosiaankin paljon mielyttävämpi vaihtoehto näin kesällä. En enää koskaan marisi hiusten pesusta tai niiden laittamisesta!!!

   Poista
 6. Tsemppiä viimeisiin hoitoihin! Hiostavat terveiset täältä saman helleaallon alta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helleaalto taisi nyt siirtyä jonnekin muualla, mutta eikö olekkin hienoa, että saimme siitä näinkin pitkään nauttia?

   Poista
 7. Lupaan, että saat entistä ehommat hiukset! Näin kävi myös äidilleni, joka on jo ikäihminen. Nyt hiukset ovat kuin vahvemmatkin...

  VastaaPoista
 8. Paksut hiukset otan kiitollisena vastaan!

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti hienot säät jatkuvat siellä vielä myöhemmin! Minunkin lähipiirissä on hoitojen jälkeen saatu kiharat, paksut hiukset. Tsemppiä loppuhoitoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliaikatiedotus: meillä sataa. Ei haittaa, koska maa on niin kovin kuiva ja ruohokin ehti jo "palaa"!

   Poista
 10. Minakin varmasti suosisin huivia.isopaisena kalju ei ole kaunista. Ei mulla silti ole oikeen mielipidetta heille jotka huivia eivät käytä...vaatii rohkeuttakin.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!