keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Keskiviikon kuulumisia

Kuten huomaatte on huonoja ja hyviä viikkoja. Nyt on hyvä viikko. Auttaa kovasti, että ulkona paistaa aurinko. Ei täällä nyt sentään mitään kakkosella alkavia asteita mittarissa ole. Sellaiset yleellisyydet eivät kuulu Irlannin toukokuuhun, eikä usein kesä-, heinä- eikä elokuuhunkaan.  Talvitakki on ja pysyy naulakossa, ja kesävaatteet odottavat käyttämättöminä vaatekaapissa.

Viime viikolla oli vieraiden kanssa jutustelu varsinaista pakkopullaa. Tällä viikolla olen taas sosiaalisempi. Eilen kävi ystäväni kylässä ja tänään toinen. Kun vieras oli lähtenyt, vedin puutarhahanskat pitkästä aikaa käsiini ja aloitin yhden naisen taisteluni rikkaruohoja vastaan. No, sitä taistelua en jaksanut pitkään, mutta tuntui hyvältä saada revittyä edes muutama rikkaruoho juurineen kukkapenkistä pois. Ei ainakaan urakka lopu ihan heti.

Jalat ovat vielä muusina, mutta kantoivat sentään minut ja kameran tarkastamaan läheisen omenapuun tilannetta.  Ai, mitkä ihanat tuoksut sieltä leijailivat jopa minun  nenääni.
Kaupasta ostin rasian irlantilaisia mansikoita, ja pian testaan maistuvatko ne makeilta mansikoilta vai pahuksen pahvilta. Veikkaan tuota jälkimmäistä! Olo on nyt niin hyvä verratuna viime viikkoiseen, että en anna tälläisen pienen epätäydellisyyden päivääni pilata. Syödään nyt sitten  vaikka niitä pahvimansikoita pahvijäätelöllä, näin melkein kesän kunniaksi.26 kommenttia:

 1. Ei ne täkäläiset mansikatkaan oikein millekään maistu, edes kesällä. Mielestäni Suomen mansikat on parhaat, ne kypsyy hitaammin ja kehittyy makeammaksi. Kiva kuulla, että sulla on parempi viikko meneillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Suomen mansikoita voita mikään. Suureksi ylläykseksi tunsin suussani laimean mansikan maun.
   Nyt tuntuu, että jaksa sen viimeisen koitoksen, kun saan vähän puhaltaa. Onneksi on hyvä viikkoja!

   Poista
 2. Kuulostaa valoisammalle. Toivottavasti mansikat maistuvat, edes vetisille sen pahvisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo on todella paljon parempi, myös henkisesti. Allulle tuossa kerroin, että kyllä minää mansikkaa tiesin syöväni, enkä siis vain vetistä pahvia. Tänään on hyvä päivä!

   Poista
 3. Jäätelö pelastaa pahvisetkin marjat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Toivottavasti pahvin syöminen on reilun kuukauden päästä historiaa.

   Poista
 4. Kiva kuulla että välillä voit paremmin:)Meillä mansikat ova tmelkein loppu;eilen ostin kilon ja olivat tosi makeita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutuu todella paljon paremmalta. Enkä enää tiuski kaikille!
   Ai, teillä on jo mansikkakausi lopuillaan. Toivottavasti sinulla on pakaste, johon voit niitä laittaa. Täällä muuten mansikat ovat kallitta, enkä ole vielä onnisunut löytämään paikkaa josta niitä voisi maksua vastaan käydä itse poimimassa.

   Poista
 5. Hienoa, että parempiakin viikkoja osuu väliin! Jäätelö ja mansikat maistuvat hyvälle ehkä ihan vanhasta muistista? Alkoi tehdä mieli sellaisia herkkuja täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hyvät päivä auttavat jaksamaan. Sitä jaksaa hoidotkin paremmin, jos voi viimeisen viikon hyvin. Viime kerralla palautuimisaika oli aivan liian lyhyt.

   Jäätelö ja mansikat kuuluvat kesään ja kyllä, maku on hyvin jäänyt muistiin. Täytyy käydä huomenna ostamassa lisää mansikoita, vaikka ne kyllä ovat aivan törkeän kalliita.
   Saako seillä mansikoita?

   Poista
  2. Täällä näkyy kyllä joskus mansikoita torilla ja hedelmäkaupassa, mutta en ole rohjennut niitä ostaa. Ne ovat Yhdysvalloista tai Meksikosta lähtöisin ja tulleet tänne parhaimmillaankin aika matkan ja näyttävät muutenkin vähän onnettomilta. Paikallisissa oloissa eivät taida mansikat juuri kasvaa, joten belizeläisistä mansikoista voin vain unelmoida. Tällä viikolla tein kuitenkin pakastemustikoista- ja vadelmista piirakan (ensimmäinen gluteeniton piirakkayritelmä lapsen keliakiadiagnoosin jälkeen) ja tekipä hyvää syödä marjoja piirakassa! Suomessa lomilla syön joka päivä marjoja, niitä on ehkä sikäläisistä herkuista kaikkein eniten ikävä.

   Toivottavasti hyvä viikko siellä jatkuu aina vain. Palautuminen ja hyvät päivät ovat varmasti todella tärkeitä jaksamisen kannalta.

   Poista
 6. Just noin, ihanaa asennetta ja kyllä se kesän aavistus tekee ihmeitä fiiliksille! Mansikoita nekkuun nyt vaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konkurssiin menen näidän järkyttävän hintaisten mansikoiden kanssa. Rasiassa on muutama kitunen mansikka... Eivät ne kyllä Suomen mansikoita voita, mutta paremman puutteessa käyvät. Minulta jää Suomen mansikat tänä kesänä väliin.

   Poista
 7. Taytyypa katsoa huomenna torilta, olisiko masikoita viela. Jael tuolla olikin loytanyt. Jos ne nyt ei ole makeita, niin ei sitten koskaan. Mutta kylla Suomessa on paremman. Oikeastaan maukkaimmat mansikkani olen kylla saanut Norjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät vielä mansikoita ja saat vähän pakastimeenkin.

   Poista
 8. Ihania kuvia! Lisää hyviä viikkoja odotellen ja samalla tietysti kesän nautintoja odotellen! Mulle mansikat eivät ole nautinto, mutta esimerkiksi kirsikat vievät kielen mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että sinä taidat olla mansikoile allerginen. Parempi pysyä niistä siis suosiolla erossa.
   Meillä oli kesäinen päivä eilen, mutta iltaa kohti tuli taas kovin kylmä.

   Poista
 9. Ihana, että omenapuu teillä kukkii!
  Mun omenapuuksi luulemani (ei ole koskaan tehnyt hedelmää) puu ei tänä vuonna edes kukkinut, mutta ehkä taas ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä nyt joka vuosi jaksa kukkia! Tämä muuten ei ole meidän oma puun vaan löytyy täältä meidän asuntoalueelta. Täytyy käydä taas taän katsomassa.

   Poista
 10. Omena on kukkiessaan erittain kaunis ja minulla on tapana tuoda muutama oksa sisallekin. Kivaa kuulla, etta sinulla on parempi olo. Mansikoiden suhteen olen tullut siihen tulokseen, etta ne maistuvat mansikalta vain Suomessa, kaikki muu on pahvia :( Sokeri, vanilijakastike yms. auttavat, mutta eivat koskaan tarpeeksi. Nautitaan toukokuusta, vaikkakin kylmasta sellaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuun kukat ovat kyllä tosi kauniita ja se tuoksu.. Tämä iso omena puu ei ole meidän, mutta on tuossa läheisellä vihrealueella. Omenat ovat pieniä ja happamia, enkä ole edes ihan varma saako niitä edes syödä. Eivät kyllä houkuttele omenavarkaisiin.

   Poista
 11. Hyvia ja huonoja viikkojahan meilla kaikilla-mutta sinulla nyt on viime aikoina ne huonot olleet todella huonoja.:(
  Mansikat ja jaatelo, ja tama kesainen aurinko(jota on odotettu taalla niiiiiiiin kauan) auttavat varmasti mielialaan.
  Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tescossa oli eilen kaksi pientä rasiaa mansikoita 5.00. Jätin ne sinne kauppaan. Kymmenestä kitusesta mansikasta en suostu maksamaan noin paljon. Yhtenä vuonna yritin kasvattaa itse mansikoita, mutta ei siitä tullut mitään.

   Poista
 12. Törmäsin sattumalta blogiisi ja halusin vain "lohduttaa" ja ilmoittaa että sulle löytyy aika tarkka kohtalotoveri naapurisaarelta (Skotlanti). Mastechtomy leikkaus 11/2012 ja Kemoterapiat nyt takana (vika oli viime perjantaina) ja makuaisti olematon ja samalla myös kamala. Suomesta lähetetty ruisleipä maistuu ehkä parhaimmalle, suosittelen, että älä säästele sitä parempiin aikoihin vaan syö se nyt (ja salmiakin maku on pysynyt jonkinlaisena). Sainsburyn eglantilaiset mansikat maistuivat ihan oklle myös. Tulipa ruokavinkkejä......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt kyllä osuttiin yksiin. Ruisleipä tosiaankin maistuu, no vähän ruisleivälle ja sitä minulle on Suomesta lähetetty monta pakettia. Sitä syön joka päivä. Muu leipä maistuu, no joo kyllä sinä tiedät. Salmiakissa on tosiankin säilynyt jonkinmoinen salmiakin maku. Omenamehua suosittelen. Minulla vikakerta tiistaina. En odota en... Kiva kun kommentoit. Taidamme ymmärtää puolesta sanasta missä mennään!

   Poista
 13. Omat huonot viikot eivat tunnu enaan ollenkaan huonoilta, kun on lukenut kertomaasi.
  İhanaa, etta huuomori on sinulla tallella. Omenapuu on niin kaunis kukkiessaan. İhanat kuvat.
  Meilla taalla sa ajoskus tosi mauttomia mansikoita. Joskus ovat hyvia. Mutta aina olen syönyt ne mauttomatkin pois mielikuvituksen kanssa.
  Jaksuja ja iso hali <3

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!