sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivänä

 
Posted by PicasaTäällä Irlannissa äitienpäivää vietettiin jo maaliskuun alussa, joten tänään ei meillä juhlita. Omalle äidille kukat on toimitettu, kortti lähetetty ja puhelimessa puhuttu. On iso ikävä! Olisihan se ollut kivaa viedä äidille aamukahvit ihan itse sänkyyn. Jos kaikki menee hyvin, saan äidin tänne kesällä. Leivotaan sitten kakut ja vietetään kaikki rästiin jääneet juhlat. Viedään kahvit sänkyyn vaikka joka aamu!

Puhun kesästä, niin kuin siihen olisi vielä monta kuukautta. No, siltä täällä kyllä tuntuu. Ulkona on kylmää +13C ja huomenna luvassa pari astetta vähemmän. Jotenkin minulla on taas sellainen kutina, että kesää ei Irlannissa tänä(kään) vuonna nähdä. Meidän miehet lähtivät eilen jalkapallo-otteluun kesätakeissa ja tulivat aivan jäätyneinä takaisin. Onko nyt toukokuu???

Jotekin surkuhupaista, kun postilaatikosta pukkaa jokaikinen päivä mainoslehtisiä. Olisi ihania puutarhahuonekaluja ja grillejä tarjolla. Ihan turha on täällä ostaa muhkeasti topatut puutarhatuolit, kun niille ei ole käyttöä kuin paina päivänä vuodessa. Loppuvuoden sitten saakin pähkäillä, että missä niitä säilyttää.

Meidän vihreät muovikalusteet ovat palvelleet hyvin jo monta vuotta. No palvelevathan ne, kun niitä ei käytetä.

Onko ihme, jos haave elämästä, ainakin osittain, jossakin lämpimässä pörrää päässä...

16 kommenttia:

 1. Täällä ei ole äitienpäivää sillä joitakin vuosia sitten yhdistettiin kaikki perhepäiväksi,helmikuussa.Se menee ohi aika huomaamatta sillä mitään kunnon kaupallisuutta ei sen ympärille ole syntynyt.Teillä on vielä aika viileää...
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ja mahdollisimman hyviä vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on helppoa, kun yhdellä kakulla saa hoidettua kaikki juhlat.
   Meillä on edelleen todella kylmä. Sataa ja tulee ja välillä aurinkokin paistaa, mutta ei lämmitä.

   Poista
 2. Aamutee läikkyi pöydälle, kun katselin Helsingin Sanomien ensimmäistä sivua, jossa mainostetaan tänään 4G-tablettitietokonetta tekstillä KOSKETTAVAA ÄITIENPÄIVÄÄ.

  Etelä-Suomessa on ollut kovin kosteaa kuluneella viikolla auringosta huolimatta.

  Toivotan sinulle jaksamista ja parempia säitä. Terveisin, Lukja A-a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa taitaa olla paljon lämpimämpää kuin täällä. Ei ole kesävaatteille käyttöä, ei.

   Poista
 3. Älä nyt vielä kesää ennustele! Tänään tein 5 tuntia pihahommia ja taisi parhaimmillaan olla sen +19 C. Tuntui jo hieman kesältä. Tuuli oli hieman vielä keväisen viileä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. +19 c tuntuu jo suorastaa hellelukemalta. Meillä taitaa olla tänään 12 astetta. Toivottavasti olen kesän sään suhteen väärässä.

   Poista
 4. Sama tunnelma täällä Staavangerissa, eli parhaimmillaan +14 ja tänään +10. Satelee yhtenään ja tuuleekin ihan reippaasti. En ole vielä nähnyt mitään järkeä pihakalusteiden kunnostamisessa, eli katsotaan nyt tuleeko sitä kesää tännekään, tänäkään vuonna. No, joka tapauksessa - Oikein hyvää Ãitienpäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän kevät ei näytä tätä etenevän. No, en ole kyllä tällä viikolla ulos jasanut mennäkään, joten sinäänsä sama paistaako vai sataako. Vaikka kyllä se aurinko ikkunan läpikin piristää..

   Poista
 5. Terveiset eilisen +2 ja tämän päiväisen +5 asteen lämpötiloista täältä "Nuuskakairasta". Onneksi on luvattu lämpimämpää ja osasin varautua sadevaattein ja villatakein.

  Lämpimämpää toukokuun loppupuolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt kyllä ollaan jo pohjoisen lukemissa. Toissa päivänä auton mittari näytti +7 C. Ja nyt ei todellakaan olla pohjoisessa.

   Poista
 6. Heh, just kirjoitin Irlannin säästä itsekin! :-D On tämä kyllä taas varsinainen kevät. Luen kateellisena suomalaisia säätiedotuksia: Helsinkiin luvassa +20 ja aurinkoa! Toivottavasti kesäkuun ekalla viikolla on edelleen hyvät ilmat siellä, kun sinne olen menossa silloin. Toivotaan tännekin aurinkoista kesää ja kunnolla plusasteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuule luovuttanut jo nyt. Ei tästä taas tule valmista. Voit sitten täällä esitellä meille Suomen rusketustasi.

   Poista
 7. VOihan se joskus yllättääkin! Kesä meinaan, Irlanissakin ;D
  Oisko ollut v. 2007 kun oli putkeen 3 viikkoa hellettä eikä satanut yhtään! Muistan kun ei saanut kastella puutarhoja, kun pelkäsivät että vesi loppuu! :D
  Toivottavasti sinne suodaan nyt edes muutama ihana lämmin kesäpäivä!

  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tama oli varmaan ita-rannikolla Dublinissa? Corkissa sataa aina..

   Poista
  2. MaaMaa Olet kyllä maailman positiivisin ihminen. Minä olen antanut periksi jo vuosia sitten tämän maan säälle. Kunhan edes joskus saan pykit kuivattua ulkona...

   Poista
 8. Aamulla totesin naapurille etta rupeen karhuksi, liian kylmaa....hanskat kadessa ulkoilutan koiria. Jos huomenna olisi lamminta??Auroralla viela vuosi lukiota ja sen jalkeen aikoo skotlantiin opiskelemaan, jos nyt selviaa kaikista tenteista ja paasee viimeiselle luokalle. Hyvaa ja rauhallista viikonloppua Irlantiin

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!