sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pubiin

"Kylällä" avattiin pari viikkoa sitten vihdoinkin pubi, joka jouduttiin sulkemaan kesällä tulvan aiheuttamien tuhojen takia.  Tämä pubi tai paremminkin baari / ravintola oli sisustukseltaan moderni, ei siis ollenkkaan tyypillinen irlantilainen pubi.  Lähdimme tyttöjen kanssa katsomaan, miltä sieltä näytti täydellisen remontin jälkeen. No, nyt oli sisustus vaihtunut perinteisempään suuntaan, mutta en tykännyt. Asiakaskunta oli myös vanhentunut reilusti. Johtuikohan se sisutuksesta? Ei ainakaan tarvinnut tuntea olevansa missään nuorisopaikassa.

 "Kylän" keskustassa on viisi pubia, ja jokaisessa oma tunnelmansa. Näiden kymmenen täällä asumani vuoden aikana, pubit ovat muuttuneet ja samoin asiakkaat. Muutettuani tänne oli yksi kylän pubeista sellainen tyypillinen vanhojen miesten-pubi, kunnes siellä tehtiin täysi remontti. Vanhat kanta-asiakkaat huomasivat pian, että he eivät enää kuuluneetkaan kalustukseen. Nuoremmat ja trendikkäämmät valtasivat pubin, ja vakiasiakkaat saivat etsiä itselleen uuden kantapaikan. Se kuulkaa voi olla aika kova paikka, kun on vuosikymmenet tavannut kavereitaan samassa pubissa ja vielä samalla jakkaralla, ja sitten savustetaan ulos.

Koska käymme harvakseltaan tämän kylän pubeissa, tai ylipäätään missään pubissa, päätimme lähteä katsastamaan tätä trendikästä pubia. Paikka oli aikalailla meistä nuorempien suosiossa. Katselimme menoa vähän aikaa. Tuli jotenkin tätimäinen olo, joten lähdimme pian pois. Ja koska ketään meistä ei vielä nukkuttanut  (ei edes minua) jatkoimme vaellustamme ja kävelimme vielä yhteen pubiin, joka aikoinaan avattuaan oli todella suosittu. Nyt siellä ei ole enää ollenkaan kauheaa tungosta. Aika nuoria olivat asiakkaat. Taisi kylläkin johtua siitä, että kello oli jo yli yksi...

Illan aikana jaksoi ihmetyttää etenkin nuorten tyttöjen, välillä hyvinkin paljastava, pukeutuminen. Roiskeläppä peitti juuri ja juuri pikkuhousut... Se, miten tytöt pystyivät korkkareillaan kävelemään koko illan, on minulle mysteeri. Ilmeisesti harjoitus tekee mestarin. Naiset olivat muutekin viimeisen päälle laittautuneita, kun taas miehet, olivat vaihtaneet päälleen puhtaan paidan ja kammanneet tukkansa. Joskus kietämättä pariskunnat näyttävät olevat täysin eriparia. Toinen on kuin Oscar-juhliin menossa, ja toinen taas lähipubiin tuopille.

Mukava oli taas tyttöjen kanssa turista,ja minä krooninen iltauninen kotiuduin vasta vähän ennen kahta.
Ja vanhakin jo nuortuu...


Ehdoton suosikkin on irlantilainen juoma nimeltään West Coast Cooler.
 


20 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä tuo West Coast Cooler-juoma! Meidän asuinalueella on 3 pubia, en ole ikinä käynyt niissä. Pitäisköhän yrittää houkutella mies pubi-rundille? Jotenkin ainakin kesällä kun menen kauppaan, niin niiden terasseilla istuu aika silleen sanoisinko alan asiantuntijoita.En tiedä käykö niissä muuta porukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä juomaa markkinoidaan nimenomaan nuorille naisille. On todella hyvää ja raikasta, prossiakin on vain 3,5%.
   Meidän lähi-pubi on juuri tuollainen asiantuntijoitten pubi. Sinne en voisi kuvitella meneväni, en sitten millään. Ehkä teidän kannattaa valita hieman, miten tämän nyt sanoisi, toisen tyyppinen pubi!

   Poista
 2. Eikös siellä saanut kuvata, jäin heti uteliaana miettimään, että miltä siellä näytti? Hyvä, kun pääsit tuulettumaan, se virkistää. Ainakin henkisesti:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Mine! Multa jäi kamera kotiin. Tai jäi ja jäi..ei mahtunut pieneen käsilaukkuuni. Kuvaaminen olisi muutenkin ollut vähän vaikeaa, mutta ei se kiellettyä ollut.
   Mikään näistä paikoista ei ollut sellainen tyypillinen irlantilainen pubi, josta saisi kivoja kuvia. Täytyykin seuraavan kerran (varaudu odottamaan pitkään) mennä oikein kunnon pubiin ja ottaa isompi käsilaukku mukaan....ja se kamera.

   Poista
 3. Kuinkas be pubit noin myohaan auki on? Muistan etta aikoinana Englannissa menivat kiinni tosi aikaisin, joskus yhdentoista jalkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Englannissa ne menee kiinni aikaisemmin, mutta täällä ei. Nämä pubit ovat auki viikonloppuisin kahteen asti. Ei ihan jaksettu valomerkkiin asti.

   Poista
 4. Minakin muistan nuorena englannissa ollessani etta pubit meni tosi aikasin kiinni ja sitten siirryttiin klubeille ja ihmettelimme paikallisten tyttöjen todella niukkaa baarimuotia jo silloin, meillahan oli toppatakit talvella ja paikalliset mimmit paineli ilman takkeja todella hottis kuteissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa siis tulla Irlantiin, kun pubitkin on auki myöhempään. Täällä on ihan sama juttu tuon tyttöjen puketumisen kanssa. Me nyt ei olla enää tyttöjä, mutta olimme pukeutuneet niin kuin marraskuussa pukeudutaan. Paikalliset taas olisivat voineet olla vaikka Turkin rannikolla heinäkuussa asujensa puolesta. En ymmärrä,en!

   Poista
 5. Kyllä ikä tekee tehtävänsä, ei vaan pysty enää korkkareissa kipsuttamaan ja palelemaan pikkumekoissa, eipä silti, että olisin sitä paljoa harrastanut nuorempanakaan.

  Mutta kyllä mä kajehdin tuota irlantilaista pub-kulttuuria, ei täällä tulisi mieleenkään lähteä tuonne paikalliseen iltaa (tai ainakaan päivää!) viettämään...
  Täytyy varmaan perustaa ihan oma pubi sitten joskus. Tuletko yhtiökumppaniksi, vaikka sitten eläkepäivillä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, jos jätät paikallisen väliin. Mieheni kerran sanoi, että käydään uuden vuoden ilotulituksen jälkeen ko. paikassa. Minä pistin vastaan, mutta mentiin kuitenkin. Mies katsoi menoa silmät pyöreänä, ja sitten siellä puheksi oikein kunnon tappelukin ja pöytiä kaatui. Siinä vaiheessa lähdimme pois. Ajattele, irlantilainen sanoo, että ei ole tuollaista menoa ennen nähnyt!
   Perustetaan vaan yhteinen pubi, siis oikein sellainen kunnon irlantilainen, viihtyisä pubi, jossa on takka.

   Poista
 6. Meidän 10 000 asukkaan tuppukylässä on 20 pubia. Jokaisella oma vakijenginsä. Yhtenä uudenvuodeniltana yritimme "pub crawl"- kierrosta, mutta jo viides alkoi tympäistä. Silloin vielä pubeissa oli porukkaa,nyt ne ovat tyhjillään suurimman osan viikosta, vain lauantai-iltaisin pubeihin virtaa nuoria, yhdelle tai kahdelle drinkille ennen klubia. Viimeksi kun kävimme pubissa siellä oli neljä-viisi pariskuntaa, ja kaikki syömässä!Monet pubit satsaavat illallakin nykyään ruokaan eikä juomaan - jo on aikoihin eletty. En olisi ikinä uskonut, että lama saa aikaan sen, että pubit seisovat tyhjillään. Ihmisillä kertakaikkiaan ei ole yhtään ylimääräistä rahaa,juovatkohan ihmiset kotona? Kun ennen pubeihin pääsi vain kyynärpäätaktiikalla eikä istumapaikoja ollut, nyt istuu baaritiskin ääressä pari hassua vanhaa miestä. Saa nähdä saako edes joulu ihmisiä enää pubeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pubissa käyminen tulee kalliiksi, jos pitää ostaa niitä roundeja. Tai tulee se kyllä kalliiksi muutenkin. Alle kympillä, kun saa hyvän viinipullon kotiin. Uskon, että juovat kotona, kun kaupoissa on toinen toistaan parempia kaljatarjouksia.

   Teillä muuten taitaa olla edessä useita pubikuolemia. Ei nuo voi kannattaa. Irlantilaiset ovat mielestäni huonoja kutsumaan muita kuin omaa perhettään kylään. Pubihan on aina ollut se olohuoneen jatke. Siellä tavataan ja joristaan mukavia.

   Meidän kylän pubiessa oli kyllä väkeä. Luulen, että tulevat aika laajalta alueelta iltaa viettämään. Ei kuitenkaan enää ollut niin täyttä kuin 5 vuotta sitten. Pääsimme istumaan kahdessa pubissa, ja yhdessä vain käväisimme.

   Rahat ovat tiukassa monella, joten en tiedä miten jouluna käy. Halvemmaksi tulee olla kotona,mutta se on kyllä aika tylsää pubeihin tottuneille irlantilaisille.

   Poista
 7. kyllä minä tätikin viihdyn nuorten parissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten se trendikäs pubi olisi sinulle sopiva!

   Poista
 8. Eikö ne nuoret tuolla tavoin pukeutuneena karaistu kylmiin ja vetoisiin asuntoihin? Vai onko mulla tässä ennakkoluuloja normiasuntojen lämpötilasta?

  Tuosta juomasta voisi tulla lempijuoma kesäterassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan varma, että irlantilaisten kylmänsietokyky on eri luokaa kuin meidän. Kaippa siihen karaistuu, kun on tottunut jo lapsesta kylmään ja kosteaan. Ihan oikeassa olet, asunnot ovat vetoisia ja kylmiä.

   Helmikuussakin painavat kaupungilla ilman takkia, eikä näytä kylmä vaivaavan. Viime joulukuussa näin tyttöjä kävelevän avoinjaloin kadulla, kun ilmeisesti korkkareilla ei enää pysynyt kävelemään. Minä värisin "myötäkylmyydestä".

   Jalkapalloa muuten pelataan talvellakin shortseissa. Harjoituksiin voi laitta alle sellaiset kalsareiden tyyliset housut, mutta peleissä ne ovat kielletty. Pitkähihainen body warmer saa olla päällä myös peleissä. Säälin niitä jotka istuvat vaihtopenkillä ja odottavat vuoroaan.

   Täydellinen terassijuoma. Saako sitä Suomessa?

   Poista
  2. Huh, pelkästään palelen lukiessa tuota vastaustasi!

   En ole nähnyt tuota juomaa vielä täällä, mutta se ei ole mikään tae etteikö sitä olisi. Täytyy tarkistaa Alkosta ja ehkä sitten jostain hyviltä terasseilta kesällä.

   Poista
 9. Olen syönyt matkoilla brittipubeissa superhyviä ruoka-annoksia! Ja kivahan se ois useamminkin ulkona käydä, jos seuraavan päivän väsymys ei olisi niin kaikenkattava... Senpä takia riekkuminen pari kertaa vuodessa on aivan riittävä 35-vuotiaalle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pubi ruoka on hyvää ja annokset reiluja. Hintakin on kohdallaan. Harvoin tulee pubeissa kuitenkaan syötyä.
   Ei minustakaan ole usein "ulkoilemaan". Harmittaa, jos seuraava päivä menee hukkaan. Sitä se ikä teettää. Kotona sovalla on niin mukava makoilla, kunhan vaan jaskaa tv-kanavaa vaihtaa.

   Poista
 10. Muakin aina nauratti se, miten uskomattoman hienoksi tyttöset itsensä pukevat pubi-iltaan! :D
  Ja ihmetytti suuresti miten ne tarkenee pikkuhepeneissään ja varpaat paljaina sateessa ja viimassa!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!