keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Annanko periksi?

Eilinen kierros paikallisessa ostoskeskuksessa sai minutkin melkein uskomaan, että joulu on ihan pian. Aivopesua, jos ei muuta. Ihan totta, tuli sellainen tunne, että lahjat pitäisi olla jo lähestulkoon hankittu ja ruokapuoltakin pitäisi suunnitella. Ruokakaupassa näkyi myynnissä jos jonkinmoisia jouluherkkuja.

Kassan kanssa asiasta keskustelin, ja hän sanoi, että oli viikonloppuna kuullut jo ensimmäiset joululaulut yhdessä vaatekaupassa kaupungilla. Eli, siihen kauppaan en aikakaan jalallani astu. Ruokapuolen saan tänä vuonna unohtaa, sillä kinkkua ja kalkkunaa(kin) me syömme pitkästä aikaa  Suomessa. Ei, en ostanut pakastekalkkunaa, enkä hedelmäkakkua, enkä edes uutta tekokuusta. 

Toisaalta voisin antaa periksi ja hankkia kaikki lahjat jo nyt. Sitten olisi sekin homma hoidettu, eikä minun tarvitsisi ravata joulukuussa muuta kuin ruokakaupassa. Ei jonoja, tuuppivia ihmisiä eikä sadatta kertaa taustalla soivia samoja joululauluja. Ei joululauluissa mitään vikaa ole, mutta minulle ne ovat nimensä mukaan JOULUlauluja. 

Asiaa tarkemmin ajateltuani tulin siihen tulokseen, että lähden viikonloppuna kaupungille. Teen etukäteen listan kenelle ostan ja mitä. Hoidan suurimman osan lahjoista alta pois, ja joulukuussa saan sitten keksittyä siihen jouluun josta itse pidän. Kalenterissakin alkaa olla jo aika monta merkintää joulukuulle, joten tekemistä kyllä riittää ilman joululahjaostoksiakin. Minua on muuten aina huvittanut ihmisten voivottelut, kuinka joulu tuli taas yllättäin. Samaan aikaan se on joka vuosi, ja kaupat meitä hyvissä ajoin kyllä muistuttavat, jos on päässyt unohtumaan. Tavoite on, että tunkkaiset ja täpötäydet kaupat, sekä austalla soivat petteripunakuonot ja kulkuset, jätän tänä vuonna suosiolla muille! 

Petteristä puheen ollen lukekaapa tämä artikkeli.

Tilauksessa nämä maisemat "tomusokerikuorrutuksella!14 kommenttia:

 1. Minä ostaisin lahjat mielelläni etukäteen, kun vain tietäisi mitä ostaa. Joka kerta vaikemmat rastit on appi ja miehen sisaren mies. Mitä mies tarvitsee??? HELP!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjojen ostamisen tekee vaikeaksi se, että kukaan ei oikeasti tarvitse mitään. Siis kaikkea on. Kahdelle naapurilleni kerään joulukassiin jotain hyvää syötävää ja juotavaa. Suomeen vien vain pieniä lahjoja. Miehille on tosiaankin vaikea keksiä mitään. Ei ainakaan taas partavettä!!!

   Poista
 2. Mä asun saksassa ja yhteenkauppaan ilmestyi ensimmäiset joulutavarat jo elokuussa. Siinä olivat sopuisasti rinnakkain rantalelujen kanssa kuusenkoristeet, tontut ja pukit.

  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiin tuo ärsyttää. Kuka haluaa rantakamppeita ostatessaan heittää kärryihin joulupaperia ja koristeita. Täällä oli aikaisemmin sellainen tyyli, että Halloweenen jälkeen alkaa vasta joulumyynti. Nykyisin pirut, pukit, kummitukset ja enkelit ovat vierekkäin hyllyillä.

   Poista
 3. Piti vielä sanoa jostain sun aiemmasta postauksesta kun kerroit niistä perunoista, että mä Dublinissa käydessäni hämmästyin tosipaljon, kun käytiin italialaisessa syömässä jota tais kyllä ihan irlantilaiset pitää. No tilasin lasagnen ja tarjoilija kysyi että millä perunoilla :) kesti hetken ennenkuin tajusin mitä hän multa kysyi. Sain sitten lasagnen ja lisäkeperunani ja se peruna-annos oli suurempi kuin lasagne. Samoin kävi jossain pitseriassa, lisäkkeeksi tuli ranskalaisia ;) Irlantilaiset taitaa syödä pottuja aikapaljon.

  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potut on halpoja! Siita se johtuu etta ravintolat ankee niita lisukkeeksi joka paikkaan! :D
   Itsekin olen saanut puoli lautasellista muussia ja vihanneksia lasagnen kanssa, tai ranskalaisia..en vaan ymmarra..kun minun mielesta lasagnen lisukkeeksi kuuluu salaatti(kevyt)..

   Mari

   Poista
  2. Tekeillä on postaus potuista. Siinä aion vähän valaista, miksi ne ovat täällä niin suosittuja ja rakkaita. Kiitokset sinulle vinkistä! Niitä tosiaankin tarjotaan vaikka minkä annoksen lisukkeina. Lasagnen kanssa aina!!!

   Poista
 4. Miksi ottaa stressia joulusta?
  En ole enaan useampaan vuoteen, ja lapset ovat viela 9 ja 7 v. Meilla ei lahjoja osteta kuin lapsille(yksi kauppa riittaa:Smyths), itse hemmottelemme itseamme ja toisiamme ihan muilla tavoin:kynttiloilla, hyvalla ruualla ja yhdessaololla. Meidan joulun aikaan Irlannissa kuuluu aina luistelu ja vierailu Corkin Donkey Sanctuaryssa. Miehellani ei ole sisaruksia eika sukulaisiakaan taalla, vanha aitinsa viettaa tana vuonna ensimmaista jouluaan vanhainkodissa eli hankaan ei valitettavasti ole kanssamme syomassa, mutta toki me vierailemme siella.
  Joulukorttejakin lahetan vain muutaman-ainoastaan niille, jotka oikeasti jotain merkitsevat, ja lapset kirjoittavat kavereilleen omansa.
  Olen ollut koko syksyn sairaana, niin nyt vaan haluan todellakin nauttia tervehtymisestani ja ihan pienista arjen iloista ja jutuista, ja perheesta. Toki Suomeen olisi ollut kiva vaikka mennakkin, mutta tamanhetkisella budjetilla se ei ole mahdollista.
  Lasten kanssa ajattelin tana vuonna vaantaa pitkasta aikaa piparkakkutalon, ja jotain pienta hyvaa muuta..Joulun tuoksut on kuitenkin niin ihania! Olen aina ollut jouluihminen, mutta olen kiitollinen siita, ettei tosiaan tarvitse juosta kaupoissa hiki paassa miettimassa ihmisille lahjoja, joita nama eivat edes loppupelissa tarvitse tai halua. Ja kiitollinen siita, etten asu kaupungissa, jossa joulu kestaa 2-3 kuukautta. Taalla maalla joulun odotuskin on rauhallisempaa, ja itsestaanhan se tietty on paljon kiinni lahteeko tohinaan mukaan vaiko ei.

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,kaupathan ne joulutohinan aloittavat kovin aikaisin. Jos ei ole kauppoja ja ostoskeskuskia ympärillä, niin paljolta säästyy. Eilen oli Debenhamissa Mahon Pointissa ja siellä soivat joululaulut jo täysillä. Oli alennuspäivät, joten väkeä oli kovasti liikkellä. No, muutama lahjakin löyty ja vielä alennuksella. Lahjoja ostan nykyisin aika vähän. Kummityöille, omalle perheelle ja kahdelle ihanalle naapurilleni kerään aina sellaiset herkkukassit. Ovat minua kovasti vuoden aikana auttaneet,joten näin sanon kiitos.

   Poista
  2. Meillakin oli meidan ihanien naapureiden kanssa jouluperinne, etta vaihdettiin kassit aina jouluna, mutta kun taloustilanne Irlannissa kurjistui niin paadyimme sen perinteen lopettamaan. Kortti ja kiitos sanoo saman, ja jouluinen visiitti joululomalla. Ja kun jatkuvasti toinen toistamme autamme, niin se kiitos tulee siina samalla pitkin vuotta. Ovat enemmankin perhetta, kuin naapureita, ovat niin laheisia. Ja nyt kun olen aika paljon tarrvinnut lastenhoitoapua kun on ollut sairaalareissua ja muuta niin olen aina silloin vienyt kukat tai viinipullon kiitokseksi.
   Kummilapsia olisi minullakin/meillakin mutta useimmat jo aikuisia, niille pienemmille jotain pienta pitaa ostaa..Oman perheen kesken Suomessa ei myoskaan lahjoja vaihdella, omat vanhemmat eivat edes halua minun ostavan mitaan koska tietavat ettei nyt ole varaa.

   Poista
 5. Onneksi asun maassa jossa ei ole joulustressiä;D Mutta edelleen on muistissa se jouluun liittyvä stressi Suomessa asuessa,Hups,nyt muistin että täytyy hankkia lahjat pojalle,miniälle ja parille muullekin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen päättänyt jo monta vuotta sitten, että joululla en stressaa. Tänä vuonna tulee stressi talvivaatteiden paakaamisesta Suomeen. En kauheasti tykkää jouluna matkustaa, mutta tänä vuonna mennään Suomeen. Inhoan sitä pakkaamista ja muutekin töissä on kiire aina pari päivää ennen lomaa, vaikka kuinka yrittäisin tehdä hommat etukäteen. AINA tulee joko viimehetken kaaos.
   Mitä meinaat pojallesi ostaa?

   Poista
 6. Olen samaa mieltä joululauluista kaupoissa tähän aikaan vuodessa. Täällä joulu on näkynyt kaupoissa jo kuukauden päivät, tarkalleen siitä lähtien, kun Halloweenista päästiin yli (kaksi viikkoa ennen Halloweenia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että joka vuosi joululaulut alkavat soida aikaisemmin. Eilen kuulin minäkin jo ensimmäiset. Pitää saada nopeasti lahjat ostettua, että ei tarvitse käydä ostoskeskuksissa kuin ruokaa hakemassa.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!