maanantai 29. lokakuuta 2012

Vapaalla

Yleinen vapaapäivä tuli hyvään saumaan. Sain monta tylsää hommaa hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Vaikka lisätyötunteja tuli vain kahdeksan, niin kyllä siihenkin on pitänyt totutella. Sen olen oppinut, että  parina päivänä viikossa kannattaa tehdä ruokaa myös seuraavaksi päiväksi. Kummasti helpottaa, kun on ruoka valmiina, eikä tarvitse taas alkaa kokkaamaan.

Eilen minulla oli ilo tutustua kahteen pieneen vauvaan. Toinen oli suomalais-uusiseelantilainen tyttö, ja se toinen 100% irlantilainen poika. Kummallakin ikää noin kaksi viikkoa. Ai, että olivat söpöjä, ja sain molempia halia vähän aikaa. Se ihana vauvantuoksu! Tuliko vauvakuume? No, ei. Olivat kyllä aivan ihania, mutta ihan mielelläni heidät luovutin äideilleen takaisin. Olen kaksi omaa pientä vauvaani hoivannut, ja kyllä se minulle ihan riittää. Ei minusta taitaisi enää olla öitä valvomaan. Mies varmasti lähtisi karkuun, jos alkaisin vauvoista puhumaan!

Milanon sääennustetta katselin ja tulin siihen tulokseen, että kai sinne on lämpimällä takilla lähdettävä. Laukkuja olen pakannut, sillä aika alkaa käydä vähiin. Töitä vielä kaksi päivää, ja huomenna joudun vielä katsomaan James Bondia Juniorin kavereiden kanssa. Aion istua erikseen ja pidän muutekin matalaa profiilia. En siis mene istumaan poikien keskelle! Mielummin jättäisin menemättä, mutta yksi pojista on 11 v ja kovin pienikokoinen, joten häntä tuskin päästettäisiin sisälle. Olisihan se kurjaa, jos käännytettäisiin ovelta takaisin.

Keskiviikkona on vielä vuorossa  Halloween-pippalot. Ajattelin leipoa viemisiksi omenapiirakan. Ei siis sellaista tyypillistä irlantilaista piirakkaa, vaan suomalaisen. Serkkuni antoi minulle suussasulavan, vähän erillaisen, reseptin. Naputtelen sen myöhemmin tännekkin, nyt vaan ei aika riitä.

Ulkona on jo aivan pimeä...en jaksa ymmärtää, miksi kelloja pitää siirtää mihinkään suuntaan. No, siirretty on, koska joku jossain on niin päättänyt. Kai tähän pimeyteenkin taas tottuu. Tai sitten ei.

2 kommenttia:

 1. Onpa pulleita hanhia! Päättvätkö ne Irlannisssa päivänsä juhlapaistiksi 11.11. St Martinin päivänä vai vasta jouluna?
  Miniäni kysyi minulta, miksi suomalaiset eivät kasvata ja syö hanhia. Hätäpäissäni keksin siihen syyksi, että Suomessa on niin paljon kettuja, jotka hanhia jahtaavat. Keksiikö joku paremman syyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hanhet kuvasin ystäväni maatilalla. Jouluna täällä syödään kalkkunaa ja kinkkua, joten hanhet eivät päädy ruokapöytään, kuin ehkä tosi hienossa ravintolassa.

   Naurelen täällä tuolle selityksellesi, että ketut söivät hanhet! En kyllä keksi parempaa selitystä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!