maanantai 1. lokakuuta 2012

Syksyisessä Helsingissä

Käväisin viikonloppuna Helsingissä. Äiti saatiin turvallisesti kotimaan kamaralle, ja pakaste on jälleen kerran täytetty ruisleivällä ja piirakoilla. Ehdin myös käydä ystäväni kanssa syömässä ja serkun kanssa vähän shoppaillemassa.

Helsingissä ja täällä Corksissa sää oli lähes tulkoon samanlainen. Luulin lähtiessä, että siellä olisi jo paljon kylmempi, mutta onneksi olin väärässä. Varmuuden vuoksi pakkasin pipon ja käsineet laukkuun, mutta onneksi niitä ei tarvittu.

Mukava oli käväistä pääkaupungissa, vaikka ehdin olla siellä vain kaksi yötä. Sanoinkin eilen, että heräsin Helsingissä, söin aamiaisen Amsterdamissa (kentällä kylläkin) ja lounasta kokkasin jo kotona Corkissa.

Piristävä viikonloppu aikaisista aamulennoista huolimatta. Kotimaan kamaralle palaankin taas pian, sillä joulua vietämme pitkästä aikaa Suomessa. Tilauksessa on paljon lunta ja pikkupakkasta.

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista

Upeita puita
 

Nämä ne vaan jaksavat takoa, satoi tai paistoi!

Vakio treffipaikka!

23 kommenttia:

 1. Ihana pihlajakuva ja syksyisen harmaata kuvien perusteella.Meilläkin tänään vähän harmaata,mutta yli 30 astetta lämpöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tuo kesä vaan jatkuu ja jatkuu. Taitaisit olla iloinen parin päivän sateesta.

   Poista
 2. Juu ja Stockan kello on munkin vakiopaikka aina tapaamisille;D

  VastaaPoista
 3. Kiva, että sait äidin turvallisesti kotiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina nuo matkat vähän jännittää. Amsterdamissa pyörätuolia sai odottaa kauan ja pelkäsin, että jäämme ranalle ruikuttamaan. No, onneksi Suomen kone ole myöhässä ja kerkesimme.
   Yksin, kielitadottomalle äidille, nämä matkat olisiva liian vaikeita. Ennen kyllä matkusti ihan yksin, mutta nyt on ikää jo niin paljon, että vien ja haen hänet aina. Pääsen siinä samalla käymään myös Suomessa!

   Poista
 4. Sehän oli säpäkkä reissu sitten. Mekin tullaan Suomeen jouluksi. Katsotaan törmätäänkö Helsinki- Vantaalla:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin perjanaina ja palasin sunnuntaina. Ihmeen paljon taas ehdin. Nämä lapsettomat" matkat ovat kyllä todella mukavia!!!
   Jos Helsinki-Vantaalla tapaamme, niin sitten on meidän matka mennyt pahasti pieleen. Lennämme nimittäin Dublinista Köpikseen ja sieltä Vaasaan!!!!

   Poista
 5. Treffipaikan tunnistin. Täällä onkin ollut lämmin syksy ja sateitakin toistaiseksi vähän. Toivottavasti jouluksi tulee lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluksi on kyllä PAKKO tulla lunta. Minäkin kastuin oikein kunnolla Helsingin sateessa. No, täällä kastun monta kertaa viikossa, joten ei tahtia haitannut.
   Treffipaikka on kyllä hyvä. Siellä oli taas paljon muitakin treffaajia.

   Poista
 6. Pihlajat ja vaahterat ovat kauniita syksyn ruskassa.
  Meillakin taisi alkaa tanaa syksy, kun vetta satoi tunnin verran oikeen reippaasti. Lamminta on sentaan viela +30 asteen paikkeilla paivisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä oli kyllä kauniita puita joka puolella.
   Teidän syksy näytää tulevan aika hitaasti ja lämmintä näyttää riittävän vielä lokakuussakin. Onko tämä normaalia?
   Toivon teille enemmän sadetta, sillä sitä maa ja luonto varmasti jo suorastaan huutaa kuuman kesän jälkeen.

   Poista
 7. Ihana syksy! Jos joskus ehdit aamiaiselle kentän ulkopuolelle niin tulen mielellään seuraksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi,kiitos! Se olisikin mukavaa. Täytyypä seuraavan kerran valita lennot niin, että jää kunnolla aikaa. Palataan asiaan!

   Poista
 8. Ahkerat miehet. Minä tavannut monta irlantilaista tällä viikolla.

  VastaaPoista
 9. Ma sitten nautin katsella naita syyskuvia varikkaista puista!!! <3 <3 <3 Se on jotain mista talla sijainnilla jaadaan paitsi. Taalla puut on joko aina vihreita tai sitten kuolleeksi ruskistuneita ja lehdettomia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlannissakin saa nautti ruskasta. Nytkin on aivan mahtava ilma ja aion tästä lähteä kohta ulkoilemaan. Lehtiä en valitettavasti pääse vielä potkimaan. Ovat aivan liikan märkiä.
   Joko teillä on yhtään sykysyä ilmassa?

   Poista
 10. Sullahan on ollu sypäkkä reissu! Jouluksi ollaan mekin matkaamassa Suomeen, odotamme jo innolla että päästään lumen keskelle, se tosin voi Tuusulassa olla vähän niin ja näin että tuleeko valkoinen joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olen minäkin oppinut, että lumi ei ole ollenkaan taattua jouluna Suomessa. Nyt sitten pidetään peukut pystyssä ja sormet ristissä, että lunta riittää koko Suomeen.

   Poista
 11. On maailma pienentynyt, kun yhden päivän aikana ehtii vierailla monessa maassa:)
  Jouluksi toivon lunta minäkin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schipholissa olin vain vähän yli tunnin, mutta ehdin käydä nopeasti urheilukaupassa ja hörpätä kupin teetä ja syödä leivän!
   Maailma on tosiaankin pienentynyt!

   Poista
 12. Suomiretkesi kuulostaa sellaiselta mitä me aina teemme ;) ;)
  Mekin mennään jouluksi suomeen, tosin ouluun asti - joten sielä AINAKIN on sitten lunta (toivottavasti!) :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!