sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Lounaalla

Kokki tarvitsi kiireisen viikon jälkeen vapaapäivän. Päätimme lähteä koko perheen voimin pubiin sunnuntailounalle.  Ei petytty tälläkään kertaa. Annokset ovat reiluja, ja nälkä lähti. Pubiruoka on sellaista konstailematonta ruokaa.  Kannattaa käydä kokeilemassa täällä tai naapurisaarella.

Tänään ei tarvinnut keittössä vanheta.

Lounas tarjotaan 12.30 - 14.30

Hyvää ruokaa ja isot annokset

 En jaksanut syödä lautasta tyhjäksi, vaikka tilasin 1/2 annoksen.Pojista vanhempi tilasi ison annoksen ja söi lautasen tyhjäksi. Edes isä ei pystynyt samaan.
23 kommenttia:

 1. Huh, huh! olipas valtavat annokset.

  Kyllä on ollut kiva vierailla blogissasi, ja sateenvarjoa on täällä Helsingissäkin paljon tarvittu. Reipasta mieltä jatkoonkin.

  terveisin soletuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Uusia lukijoita on aina mukava saada. Meillä oli eilen todella mahtava päivä, mutta siitä sitten maksettiin tänään. Sataa, sataa ropisee jne.

   Eipä valittanut poika ainaista nälkäänsä tuon annoksen jälkeen!

   Poista
 2. Ai toi oli siis puoliannosta? Jestas, multa menis ruokahalut, jos saisin noin ison annoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo takimmainen lautanen on se 1/2 annosta. Vihanneksia sai ihan yhtä paljon, mutta lihaa oli isommassa annoksessa enemmän.
   Pubeissa ei näiden ruokien kanssa hienostella. Ruokaa lautaslle ja paljon ja sitten vaan syömään. 1/2 annosta oli minulle liikaa.

   Poista
 3. Kiva kun voi sentaan tilata puolikkaan! Niin mekin teimme Montenegrossa. Ei tammoinen vanha ihminen jaksa syoda ihan niin valtavia annoksia kun siella tarjotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei miehenikään pystynyt syömään kaikkea. Kokki laittaa annokset valmiiksi lautaselle. Kysyy vain, että laitetaanko kaikki vihannekset ja mitä lihaa. Paljon menee kyllä hukkaan ruokaa. Isäkään ei saanut lautastaan tyhjäksi.

   Poista
 4. Olipas annos! Mites muuten sielà Irlannissa on ruokakulttuurin ja ruoan kanssa? Onko se niin skeidaa kun mità englannissa ja onko sekin vain myytti mità englantilaisesta ruoasta aina sanotaan? Olis kiva saada joku sellanen ruokaan liittyvà postaus tàmànkin lisàksi sellasia paikallista ruokaa sisàltàvà postaus tai vastaavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juttuvinkistä. Alankin tätä työstämään. Minusta irlantilainen ruoka on parempaa kuin englantilainen, vaikka kyllä näissä on paljon samojakin piirteitä. Täällä ruoanlaittoon mielestäni nähdään arkenakin enemmän vaivaa, ja ollaan tarkempia esim lihan laadusta.
   Englanti on einesten luvattu maa!

   Poista
 5. Voi namia! Mulla on niin ikava pubeja... maailmassa ei ole toisensorttista juottolaa, jossa olisi samanlainen tunnelma! Ja niin, saahan sielta ruokaakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn pubeissa aika harvoin, mutta täytyy sanoa, että parempaa juottolaa ei löydy. Tykkään sellaisista hiljaisista pubeista, jossa on takka. Musiikki ei saa olla liian kovalla ja istumaan pitää päästä.
   Ruoka on sellaista kotoista ja täyttävää. Eikä siellä liikoja annosten ulkonäöllä hienostella.
   Nyt sinulle taisi tulla hirveä ikävä!

   Poista
 6. En tykkää isoista annoksisata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa pubissa menee ruokaa paljon roskiin. Sääli!

   Poista
 7. Voi kun näyttää herkulliselta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo epämääräisen näköinen "kasa" on paahopaistia, jonka päällä on "stuffing" jonka päällä on kastiketta. Takimaisella lautasella on kalkkunaa. Nam!

   Poista
 8. Sekin harmittaa, jos täytyy poistua ravintolasta nälkäisenä. Mieluummin siis liian iso, kun liian pieni annos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se vasta harmitaakin, jos hienosta ravintolasta pitää mennä grillin kautta kotiin. Tässä pubissa ei ole sitä vaaraa. Sitten kun tulet Irlantiin, niin mennään pubiin syömään. Löysät housut vaan jalkaan, että ei napit irtoa!

   Poista
 9. Viaduct Inn on paras pub Corkissa 'carvery dinner'ille, ehdoton kantapaikkamme. Oletteko koskaan kayneet?
  Pubiruoka on hyvaa, ja kohtuuhintaista. Itse otan aina kokonaisen ja mies saattaa syoda puolet minunkin annoksesta! :D Mutta puoli annosta on sopiva maara..
  Rakastan vaan jalkiruokia, ja ison paivallisen jalkeen vatsassa ei ole tilaa jalkkarille..:( tai sitten puolitamme joskus senkin :)

  ps.tuo 'stuffing' + 'gravy' ei nayta kovin maukkaalta (aika loysan nakoista..)..oliko se hyvaa? Ja mita nuo lapykat takimmaisella lautasella on('yorkshire puddings'? nehan on englantilainen, ei irlantilainen juttu..)?
  Enka kylla nae lihaa missaan..Oliko tuo annos hyva?
  Mari

  ps.Bull McCabes Bar sopisi Kerryyn..siellahan Richard Harris oli Bull McCabeina 'The Field' elokuvassa..Olen muuten Savoyssa pari kertaa siivonnut huoneensa-siellahan han asui..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viaductin ohi ajan useinkin, mutta en ole siellä koskaan käynyt. Parkkipaikalla on aina paljon autoja, joten taitaa olla aika suosittu.

   Paahtopaistin päällä oli stuffing ja sen päälle kokki kaatoi ison lorauksen kastiketta. Siksi se näytää "löysältä". Oli tosi hyvää. Puoli annosta oli minulle liikaa. Jäkiruokaa ei halunut kukaan. Olimme kaikki niin täynä. Teekupponenkin teki tiukkaa.

   Jälimmäisella lautasella on roast potatoes. Näyttävä tosiaankin Yorkshire puddingeilta.
   "Field" tuli tutuksi, kun pojan piti lukea se Junior Certiä varten. Kertoi minulle koko tarinan pubin pihassa. Hyvin oli mennyt oppi perille!

   Poista
  2. Ai se oli lihaa eika puddingeja!! No niinpa joo, nayttaa kuvassa kylla yorkshire puddingeilta(joita en koskaan Iso-Britannian annoksissa ymmarra..nehan ei ole kuin taikinaa)

   Tuo annos nayttaa tosi isolta, vaikka ne reiluja yleensa onkin..itsekin voin syoda vain pienia annoksia yleensa, mutta kun ulkona harvoin kay syomassa, niin silloin sita syo enemmankin.

   'Fieldia' en varmasti edes tietaisi ilman Savoyssa tyoskentelya ja Harrissin toihin tutustumista. Omalaatuinen mies pummitakissaan ja hamstrasi hirveasti pumpulia ja vessapaperia! :D 'The Field' on myos irlantilaisen mieheni lempielokuva, farmari kun on.;) Se muuten filmattiin Galwayssa, sanoo han. :D

   Kaykaapa joskus Viaductissa, ette varmasti pety! Ruoka maukasta ja palvelu erinomaista-tarjoilu alkaa klo 12.15.

   Poista
 10. Olen syönyt pubilounasta sekä siellä teillä - ihan Corkissakin, paikkaa en tosin muista - että naapurisaarella. Ei tarvinnut lähteä nälkäisenä, tosin ei ne mitään gourmepubeja olleet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, nythän muistan, että olet käynyt Corkissa joskus!
   Pubiuoka on hyvää ja täyttävää, mutta ei todellakaan mitään "gurmeeta". Annokset lyödään vaudissa lautaselle, eikä siinä liikoja asetella. Pöytäkin oli kovin ahdas, mutta vatsat tulivat täyteen ja sain vapaapäivän!

   Poista
 11. aaah, pubilounas: edullista, hyvää ja PALJON eikä tartte hienostella ♥ Täydellinen konsepti.

  Jos nyt menisin pubilounaalle dublinissa, niin ottaisin yhden näistä vaihtoehdoista
  - bangers & mash
  - cottage pie
  - chicken club sandwich
  - home made cheeseburger
  - fish & chips

  *kuola valuu*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pubilounas tekee tehtävänsä. Täyttää masun, eikä tarvitse ihan heti kuunnella valitusta, että onko täällä mitään syötävää???? Cottage pietä teen usein kotona. Tavoite olisi, että siitä riitää kahdeksi päiväksi. Ei yleensä onnistu, joku käy vielä illalla syömässä loput. Fish and chips en pysty syömään. Liian rasvaista!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!