sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Jos voileipää tekee mieli...

Irlannissa ei voi olla törmäämättä O'Brian's Sandwich Bar-ketjun kahviloihin. Entenkin lounasaikaan kannattaa varutua hetken jonottamaan, sillä leivät tehdään siinä odottaessa. Kettojakin on saatavana, samoin kakkuja ja keksejä. Juniori rakastaa O'Brianin leipiä. Tilaamme aina puoliksi Tripledeckerin, ja kuten huomaatte, lautasen reunalle on laitettu myös perunalastuja.Täällä, kuten myös naapurisaarella, lounas kuitataan usein leivällä. Päivän pääateria syödään vasta ilalla kotona. Usein näkee tarjottimella myös perunalastupussin. Naapurisaarella minäkin opin pahoille tavoille, kun mussutin kolmioleipien kanssa sipsejä. Suomalaiset työkaverini minulle täällä nauroivat, että olet kuin aito britti!

Nykyisin perunalastut saavat jäädä ostamatta. Kyllä ne edelleen  maistuisivat, mutta yritän tuota painoani vähän vartioida. Töihin vien omat eväät, joten perunalastukiusauksia ei pääse syntymään.

Sellainen pieni kielivihje, että chips tarkoittaa ranskanperunoita ja crisps perunalastuja eli sipsejä.
Junioria minun kuvanottoni hävetti niin, että häipyi hetkeksi paikalta, kun kaivoin kamerani laukusta!

12 kommenttia:

 1. Muistan kuinka ihmettelin ensimmäisellä Lontoon reissullani kolmioleipien paljoutta. Niitä tulikin syötyä viikon aikana kiintiö täyteen ;) Makuja ja vaihtoehtoja kun oli niin paljon ja lisäksi ne olivat helppoa ruokaa turistille, joka halusi nähdä kaiken kerralla :)

  Kiitos kielivihjeestä! Niitä olisi kiva kuulla enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoossa tosiaan välillä tuntui, että kansa elää kolmioleivillä ja perunalastuilla. Kaupoilla näyttää olevan tosi edullisia "diilejä", johon kuuluu juoma, leipä, ne perunalastut ja joko hedelmä tai keksi. Ei mene turistiltakaan aikaa hukkaan ravintoloissa. Mekin ostettiin sellaiset lentokentältä viime kesänä ja syötiin junassa matkalla Lontoon keskustaan. Hyvin lähti nälkä!

   Yritän muistaa laittaa kielivihjeitä postauksiin. Tulikin heti pari mieleen!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Just sellainen sopiva lounas, jolla pärjää pitkään.

   Poista
 3. Minullekin leipä maistuisi, mutta maha turpoaa vehnästä siihen malliin, että on viisasta jättää syömättä. Mutta jos joskus pääsen Irlantiin, syön sitten. Pömppömahoista piittaamatta. Ja sipsit kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä. Teemme tärskyt O'Briensiin. Ota mukaan sellainen löysä toppi, että saa masu paisua ihan rauhassa.

   Poista
 4. Minunkin massu turpoaa vehnästä,vaikka testit muutama vuosi sitten osoittivat ,että ei ole keliakiaa,onneksi.Muuten varmaan leipoisin useinkin,sillä leipominen on niin mukavaa. Täälläkin on todella vaikeaa pitää suunsa kiinni,sillä vehnäisiä houkutuksia on vähän joka nurkassa.Sipseistä sen sijaan en ole koskaan välittänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kurja vaiva. Onneksi olet niin mahdottoman hyvä kokki, että pärjäät ilman vehnääkin. Perunalastuihin jää koukkuun. Yritän olla niitä ostamatta.

   Poista
 5. Eikös noita täytteitä oo vaikea saada pysymään sisällä noissa kolmioleivissä? Suomessa ruokakaupoissa on kaasuun pakattuja kolmioleipiä, mutta niissä on ihan tuhottomasti jotain majoneesia tms. kastiketta. En hirveästi tykkää. En ole mikään erityinen leipäfani. Se on 4 siivua/ päivä aikalailla maksimi.

  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Niiden kanssa saa olla tarkkana, että koko komeus ei leviä käsiin. Juniorille pitää aina muistuttaa, että pistä lautasliina leivän ympärille, muuten putoaa täyttee rintamuksille.
   Leipää tehdessä kysytään, että haluatko majoneesiä vai voita ja laitetaanko tummaa vai valkoista leipää. Otan yleensä tumman leivän ilman voita tai majoneesiä. Maistuu ihan hyvältä ilmankin.

   Poista
 6. Namislurpsis, O'Brienin sandwichit maistuu!
  Meillä oli tapana imaista kolmioleivät aina lentokentällä kun odotettiin lähtöä johonkin kivaan paikkaan :)

  Sipsit on tosiaan lähes jokaisen lounaan sivussa Irlannissa. Joskus näin ihmisten jopa laittavan sipsit leivän väliin! Samoin ranskalaisia tarjoiltiin välillä myös esim. lasagnen rinnalla .. :D Mun 'irlantilaisuus' näkyy siinä, että voin hyvinkin lisätä etikkaa ranskalaisten päälle ... :D

  Toi 'Chips' ja 'Crisps' olikin aluksi tosi vaikea muistaa, aina sitä vahingossa kutsui sipsejä 'chips'. Nyt sitten vuorostaan kutsun sipsejä suomeksi usein 'Krispejä' ... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua sitten ärsyttää, kun tukkiivat niitä ranskalaisia joka ruoan kanssa! En aina ehdi sanomaan, että ei ranskalaisia.

   Pieni loraus etikkaa ranskalaisten päälle, ja sitten vaan syömään. Minusta ranskalaiset kuuluvat hampurilaisten kanssa, eikä ainakaan lasagnen.

   Suomessa pitää ihan miettiä, että mites noi sipsit taas menikään!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!