sunnuntai 19. elokuuta 2012

Penny Vincenzin kirjat

Kirpputorilta ostin pitkästä aikaan Penny Vincenzin kirjan. Olen lukenut lukuisia hänen kirjoittamiaan kirjoja, mutta edellisestä lukunautinnosta taitaa olla jo pari vuotta. Vincenzi on englantilainen kirjailija ja kaikille hänen kirjoille on yhteistä se, että ne ovat paksuja. Hyvä niin, sillä nämä kirjat saavatkin jatkua pitkään.  Kirjaa ei todellakaan lueta päivässä!

Yritin saada selville, että onko kirjalija suosittu myös Suomessa. Tulin siihen tulokseen, että ilmeisesti ei. Onnistuin löytämään vain kaksi suomennettua kirjaa. Olenko väärässä? Onko tiestä kukaan lukenut hänen kirjojaan suomeksi?

Englanniksi häneltä on ilmestynyt 15 romaania, joista minulla taitaa olla ainoastaan pari lukematta. Ensi viikolla täytyy taas käydä tutulla kirpputorilla kirjaostoksilla ja etsiä nuo "lukemattomat".10 kommenttia:

 1. En ole kuullutkaan tuosta kirjailijasta. Minkähäntyyppisiä kirjoja hän kirjoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin kirjat ovat todella paksuja. Osa lukemistani kirjoista on kertonut jonkun perheen tarinan vuosikymmenten ajalta. Tämä viimeksi lukemani kertoi ketjukolarista ja siinä mukana olleista ihmisistä. Kirjailija on englantilainen, joten kirjojen tapahtumapaikat ovat yleensä englannissa.
   Suosittelen!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mun täytyy ehtiä tällä viikolla kirpparille ja ostaa ne puuttuvat kirjat.

   Poista
 3. Olen ymmärtänyt että olet varsin innokas lukija? Olisiko sinulla suositella jotain hyvää ja mielenkiintoista romaania joka sijoittuisi Englantiin tai Irlantiin? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nämä Penny Vincenzin kirjat sijoittuvat Englantiin. En osaa edes sanoa mistä pidin eniten. Niitä on myös käännetty suomeksi.
   Hanna Tuuri on kirjoittanut Irlantiin sijoituvan romaanin nimeltään Orapihlajapiiri. En tästä tarinasta jostain kumman syystä erityisesti pitänyt, vaikka muuten Hannan kirjoista pidänkin.

   Meave Binchyn kirjat sijoittuvat Irlantiin. Aloitappa vaikka niistä!

   Poista
 4. Anonyymille paljon irlantilaisia vihjeitä täällä:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/

  VastaaPoista
 5. Kun kirjoitit Maeve Binchy'stä niin silloin sain kimmokkeen hänen kirjoihin. Täältä omasta kirjastosta löytyikin Tara Road ja siinähän meni paljon aikaa että sain sen luetuksi. Ihan hyvä ja siihen jäi kiinni kun piti nähdä miten siinä lopulta kävikään... Perhe-draamaa. En ole ehtinyt nyt lukea muita MB:n kirjoja. Tara Rd'sta on näköjään leffakin.
  http://www.imdb.com/title/tt0429153/

  Laitanpa muistiin Penny Vincenzin.

  VastaaPoista
 6. En ole koskaan kuullutkaan eikä ilmeisesti ole edes saksaksi käännetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tosiaan ole käännetty saksaksi? Siinäpä sinulle projektia...ala sinä kääntämään!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!