sunnuntai 12. elokuuta 2012

"Mustikassa"

Ei nyt ihan perinteisesti metsässä, vaan lähi-Aldissa. Puolalaisia tarhamustikoita oli tarjouksessa 69c per rasia. Normaalisti tälläinen onnettoman pieni rasia maksaa siinä kahden euron hujakoilla.

Oikeat mustikat maistuvat kyllä paremmilta, mutta hyviä ovat nämäkin. Pistin pakastimeen monta rasiaa. Voin nyt minäkin sanoa, että marjassa on käyty ja pakaste pullistelee! Oletteko te käyneet marja- tai sienimetsässä?

16 kommenttia:

 1. Täällä oisi marjoja ja sieniä metsässä, mutta pitää olla jotkin luvat että niitä saa noukkia! En ole sen kummemmin asiaa tutkinut, vaikka olisikin ihana saada itsepoimimia herkkuja pakkaseen!
  Mustikkamaitoa tekee hurjasti mieli!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sveitsi taitaa olla kaikkien lupien luvattu maa. Toivottavasti saat muistikoita edes torilta ja eikä muuta kuin maitoa päälle!

   Poista
 2. En ole käynyt muuta kuin Aldissa ja Lidl'ssä (apua, miten toi oikein kirjoitetaan????)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä metsä tuo Aldi!!! Olisikohan se Lidlissä????

   Poista
 3. POimin Suomen reissun aikana reilusti mustikoita,ja vieläkin muistona on itikoiden puremajäljet selässä,etenkin.Harmitti,etten voinut tuoda ihania mustikoita mukaani,mutta tein osasta hilloa,tosin 7 purkista onnistuin tuomaan perille vain yhden,koska oli vähän liikapainoa matkatavaroissa.En kauheasti tykkää pensasmustikoista,eihän niistä edes tule kieli siniseksi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa sinun puolesta, että jouduit jättämään purkit Suomeen. Nauti nyt kuitenkin siitä yhden purkin sisällöstä.
   Tarhamustikat ovat mustikoiksi aian liian "siistejä". Eivät tosiaankaan värjää edes kieltä, eivätkä tahraa vaatteita!

   Poista
 4. Taalla ei ole metsaa missa kayda (eika mun selka kestaisi sita, vaikka olisikin). Mustikoita saa samaan hintaan ympari vuoden, joten ei tule pakastettuakaan. Mustikat ovat taalla aika mauttomia, kuten kaikki marjat, mutta tulee niita siltikin ostettua. Kuten tanaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mansikat ja vadelmat ovat kyllä ihan hyviä, mutta kallitta kesälläkin. Täytekakkujen päälle ostan talvella mauttomia espanjalaisia mansikoita. Näyttävät hyviltä, mutta eivät maistu miltään. Pistän kakun väliin sitten pakastemansioita, joissa on maku kohdallaan.
   Täälläkään ei ole kunnon marjametsiä, joten en pääse marjaan minäkään.

   Poista
 5. Täällä lomapaikassani on metsää ja erämaita, mutta mustikat eivät ole vielä kypsyneet! Toki nyt aamiaiseksi söin mustikoita (ja jugurttia ja müslia). Edullisia ovat pensasmustikat, mutta kyllä nämä luonnonmustikat maistuvat minulle paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhamustikat käyvät paremman puuteessa, mutta eivät tosiaankaan voita aitoja mustikoita. Kerran löysin yhdestä luomukaupasta pakastettuja norjalaisia mustikoita. Siis ihan oikeita. Nyt tuo kauppa on jo suljettu, joten tarhamustikoilla on pärjättävä.
   Mukavaa lomaa sinulle ja toivotaan, että mustikat kypsyyvät pian.

   Poista
 6. Voih antaisin oikean kateni jos paasisin nyt mustikka- ja sienimetsalle Suomeen! Taalla on ollu viime vuosina superfoodiksi nimetty mustikka buumi ja pensasmustikoita ilmeisesti kasvatetaan jossain pain Turkkia. Kuivattuja mustikoita tuodaan Kanadasta asti ja hinta on taivaissa, samoin pakastealtaista löytyvien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan joskus lukeneen jostakin blogista, että suomalainen kirjoittaja teki mustikkapiirakasta Turkissa. Mustikoille tuli aivan järjyttävän paljon hintaa, mutta hyvältä maistui.
   Minä laitan mustikoita ja banaaniviipaleita Weetabixin joukkoon ja hyvältä maistuu maidon kanssa.

   Poista
 7. Meillä täällä Etelä-Suomen metsissä on melko paljon mustikoita ja olemmehan me jonkin verran niitä poimineet. Yllättävää, että vaikka Suomessa on monin paikoin satanut ihan hirveästi, niin täällä luoteisella Uusimaalla on satanut vähemmän kuin esim. kahtena edelliskesänä. Niinpä sieniä ei ole ollut oikeastaan ollenkaan. Kantarellit ovat olleet ainakin meidän vakkaripaikoissa niin pieniä, että suurennuslasia olisi tarvinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei voisi päästää sienimetsään, sillä en tunne sieniä juuri ollenkaan. No kärpässienen ehkä erotan.
   Asut siis oikeassa paikassa, kun olette välttyneet sateilta. Arvaappas miten on käynyt täällä? Surkea kesä kaikkialla, mutta erityisesti Corkissa ja Kerryssä. Harmittaa... Joko koulut ovat alkaneet?

   Poista
 8. Mä tykkään noista, meillä on omassakin puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ovat. Niistä saa ihan maistuvan mustikkapiirakankin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!