keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan

Sen piti mennä näin: istuskelen aurinkonpaisteessa ja lueskelen kirjaa. Jääpalat sulaavat hiljalleen vesilasissa.  Pelargoniat vilkuttavat minulle ruukuistaan ja Silhoueteltä lahjaksi saamastani lavetelistä leijailee nenääni ihana tuoksu. Kissakin nauttii auringosta. Pienestä puutarhastani on tullut oma ihana paratiisini, varsinainen olohuoneen jatke. Jatketaan haaveilua: grillissä tirisee pihvit ja kyljykset. Ruma, vihreä puutarhapöytä on saanut peitokseen iloisen keltaisen auringonkukkakuvioisen pöytäliinan. Kohta siirrytään pöydän ympärille syömään... 

Eikä näin: istun sisällä ja naputtelen sormilla, sateen tahdissa, pöytää. Lämpimikseni juon kupin, toisensa jälkeen, höyryävää teetä. 15 min sitten tuuli, mutta ei satanut. Vein siis pyykit kuivumaan. Nyt sataa. Pyykit kastuvat. Pelargoniat rukoilevat armoa: ei enää tippaakaan vettä. Laventeli kyyhöttää masentuneen näköisenä seinän vieressä. Kissa nukkuu yläkerran komerossa. Pihvit ja kyljykset tirisevät paistinpannulla. Ruma, vihreä puutarhapöytä ei ole tänä kesänä auringonkukkakuvioista pöytäliinaa nähnytkään. Pikku-paratiisin ja olohuoneen jatkeen voi nähdä sisustus-ja puutarhalehtien sivuilla.

Näin meni tämä kesä. Siirrymme siis ensi kesää odottelemaan. Silloin istuskelen paratiisissäni, auringonpaisteessa  ja lueskelen kirjaa. Ihan varmasti!
14 kommenttia:

 1. Siellähän kesä kuulostaa samanlaiselta, kuin Suomessakin tänä vuonna! En ole lainkaan valmis syksyn tuloon kun tuntuu, että ei se kesäkään vielä tullut - kuin olisi joutunut huijatuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huijatuksi tunnen minäkin itseni. Kesää ei tullut ja nyt ollaan jo syyskuussa. Nyyh!

   Poista
 2. No voi harmi. :-( Tosiaan kuulostaa aika lailla samantyyppiseltä kuin Suomen kesä, vaikka siellä kyllä varmasti satoi enemmän. Onko siellä muuten millainen talvi? Tuleeko lunta vai sataako silloinkin vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin Suomessa heinäkuussa, ja vaikka siellä välillä satoikin, oli ilma lämpimämpi. T-paidalla pärjäsi ulkonakin. Tämän Irlannin "kesä" on kyllä ollut aivan järkyttävä.

   Talvella sataa vettä, ja ruoho pysyy vihreänä ympäri vuoden. Joskus harvoin sataa lunta, mutta normaalia se ei ole. Aamuisin auton ikkunat saattavat olla jäässä, mutta sulavat pian. Jäiset tiet ja lumi sekottavat koko maan. Siitäkin on valitettavasti kokemuksia.

   Poista
 3. Sympatiani.Lähettäisin mielelläni tätä aurinkoa ja lämpöä,jos saisin sadetta vastineeksi,mutta se ei oikein taida onnistua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä niin mielelläni ottaisin pakettisi vastaan.On se niin väärin, että te siellä kärsitti kuumuudesta ja elämä on tukalaa ja meillä ei ole kesästä tietoakaan. Ei mene ihan tasan!

   Poista
 4. UU, harmillista. Sade on ikävää. Iloa ja onnea täytyy sitten vain keksiä sisältä jotenkin. Ja odottaa niitä poutapäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Säälle ei voi mitään, joten pitää vaan keksiä muuta ajateltavaa. Olen lukenut tänä kesänä paljon enenmmän kuin normaalisti ja TVtäkin on tullut katsottua. Tänään oli ihan kiva päivä, mutta valitettavasti en ehtinyt kävelylle. Huomenna on toivottavasti enemmän aikaa ja poutapäivä.

   Poista
 5. Niinhän se Sat.24 näytti, että ne sateet pyörivät koko kesän siinä Irlannin ja GB:n yllä ja jatkoivat sitten matkaansa keski-Eurooppaan. Mutta livahtipa se helle sitten vihdoinkin tänne jostakin Saharasta Espanjan kautta - ja kesti peräti yhden viikon. Meteorologinen syksy alkaa lauantaina. Nyt tarvitaan näillä viinimailla pitkää ja lämmintä syksyä. "Toivo, toivo meitä lämmitä..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kaksi oikein kunnon lämmintä päivää. Toivonkin nyt, että edessä on kuiva ja leuto syyskuu. Grillaamiset taisi kuitenkin jäädä yhteen kertaan tänä vuonna. Ensi kesänä sitten!

   Poista
 6. Kivan näköistä, olet liian vaatimaton...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupihan pelargoniat ovat kasvaneet hyvin, mutta takapiha onkin sitten ihan eri juttu. Koristekrassi (sitähän tuo oranssi kukka on?) leviää kuin kulovalkea. Tuopa ainakin väriä! Viime vuonna takapiha oli paljon kauniinpi. Uskon, että kukat ja kasvit saivat tänä vuonna liikaa vettä ja liian vähän valoa.

   Poista
 7. Voi miten minä sinua ymmärränkään ! Täällä Norjan länsirannikolla ovat tunnelmat olleet ( ja ovat ) juuri nuo samat. Vihaisena lueskelen sisustus-ja puutarhalehtiä joissa esitelleen toinen toistaan ihanempia ulkokattauksia jne. Voisin tietysti naulata ne ihanat liinat ja peitot kiinni sohvakalusteisiin ja terassiin, mutta tuuli tosin vie välillä sohvakaulstonkin mukanaan ja vaikka ei veisikään, niin sade homehduttaisi romanttiset tekstiilit tykkänään. Kesän alussa ostimme puutarhapaviljongin..sillä ajatuksella, että kesäsateella voisimme sitten istua sen alla ja nautiskella sateen ropinasta. Vaakasuoraan tuleva rankkasade tuulen kyydittämänä ei muuten ropise ;) Koko paviljonki oli köytettävä kiinni aitaan ja siellä se sitten lepatti kanivinossa. No, onni yksillä, kesä kaikilla....vai miten se nyt menikään. Onneksi on ollut hienojakin päiviä - ne muistetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut normaalia tuulisempaa. Välillä on kukkalaatikot löytyneet aamulla maasta. Katsoin alkukesästä puutarhakalusteita vähän sillä silmällä ja nyt olen todella onnellinen, että en ostanut mitään uutta. Vanhat saavat käydä vielä monta vuotta. Eihän niitä juuri käytetä ollenkaan.
   Täällä pitää elää hetkessä ja lopettaa heti kaikki työt sisällä jos aurinko tulee esiin. Tänään harmitti, kun oli pakko saada muutama homma hoidettua sisällä. Sitten kun olin valmis, oli aurinko jo kadonnut!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!