tiistai 24. heinäkuuta 2012

Täällä taas

Toinen työpäivä takana. Olen hengissä. Työkavereita hemottelin Fazerin Sinisellä. Hemmottelua ne raukat tarvitsivatkin, täällä sateen keskellä.

Koneen laskeudettua Dubliniin lauantaina olimme aivan ihmeissämme: pääkaupungissa paistoi aurinko. Eikä tuulilasia tarvinnut pyyhkiä kertaakaan ajomatkamme aikana. Tuulilasinpyyhkijät saivat pitkästä aikaan levätä!

Se on kuulkaa nykykyisin nopeaa tuo Dublinista Corkkiin ajaminen. Matka taittui pysähdyksineen kolmessa tunnissa. Tuskin muistan (tai siis muistan hyvinkin) aikaa, kun 257 km matkaan sattoi tuhrautua yli viisi tuntia. Silloin ajeltiin kylien ja pienten kaupunkien läpi, ja eteneminen oli sen mukaista. Tietulleista emme marisseet, sillä enää eivät traktorit eivätkä irlantilaisen suurpiirteisesti parkkeeratut autot, matkaamme hidastaneet. 

Sitä sietää ihmetellä, että miksi tasavallan kahden suurimman kaupungin välille ei saatu aikaisemmin rakennettua kunnon moottoritietä. Täällä ei tietääkseni pakkolunasteta mitään, joten maanomistajien kanssa kuluttettiin oikeusalijen penkkejä vuosikausia. Ja maanarvo nousi (yllätys, yllätys) samalla silmissä! Roomalla ja Dublin - Cork välisellä tiellä on yhteistä se, että niitä ei rakennettu päivässä.

Kotiin pääsimme, ja saimme vielä nauttia hetken lämpimästä illasta. Seuraavana aamuna, intoa puhkuen, katsoin verhonraosta ulos: ei paistanut aurinko, ei. Vettä satoi, on satanut ja sääennusteen mukaan tulee satamaan. Ei pääse unohtumaan, että olen takaisin Irlannissa. Alkakoot siis vetinen arki!

Ps. Vien teidät seuraavassa postauksessa päiväksi Lontooseen, ja sieltä sitten Suomen Suveen.13 kommenttia:

 1. Sama sade on jatkunut täällä koto Suomessakin.

  Toivoa on, että elokuu olisi hieman kuivempi.

  Mukava lukea teistä, jotka asutte mailla vierahilla. Minulla oli eräs tuttu suomalainen lääkäri Irlannissa, mutta hän menehtyi 2004:n tsunamissa kahden tyttärensä kanssa. Itse en ole saarellanne koskaan käynyt vaikka mieli on tehnyt, sillä niin paljon kauniita kuvia nummistanne olen nähnyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen sade on jotenkin inhimillisempää. Sataa oikein kunnolla ja sitten se loppuu. Täällä sadepilvet jäävät jumiin ja vettä tiputtaa päiväkaudet. Tylsää.
   Olipa ystävälläsi surullinen kohtalo. Thaimaa muuten ei ole yhtä suosittu kohde irlantilaisten keskuudessa kuin suomalaisten.

   Olen aina sanonut,että syyskuussa täällä on hyvä lomailla. Jostain kumman syystä silloin ei sada!

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Meillä on elokuussa viikko lomaa ja yhtenä ideana oli lentää Irlantiin, mutta taidetaan jättää, kun tuota sadetta on saanut täälläkin ihan tarpeekseen. Tosin tänään on aurinkoa ja lämmintä +32C. Leppoisaa starttia sulle työelämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, teillähän sitä tarkeneee. Nyt alkaa taas töissä käyminen sujua, mutta kyllä maanantaina otti lujille.
   Tulette sitten tänne, kun siellä alatte kärsiä kuivuudesta. Ilman muuta käytte myös täällä Corkissa. Eikö niin?

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin! Ihanat kuvat, ooh. Mielenkiinnolla odotan uusia postauksia ja kuvia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinäkin olit ehtinyt ihan Skotlantiin asti tässä välillä.
   Lisää kuvia on luvassa.

   Poista
  2. ..siis tulossa. Olen ihan kielipuoli.

   Poista
 4. Johan sinua on odotettukin. Suomen sateista suoraan Irlannin sateisiin:). Ei vaan, minulle kelpaisi ihan mikä tahansa sade ja viileä henkäys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun oli kiva huomata, että olit käynyt jo kurkkimassa, että olenko paikalla. Nyt olen! Tehdäänkö vaihtokaupat: sinä tulet tänne ja minä matkaan sinne?

   Poista
 5. Tervetuloa vain takaisin! Sateita on tosiaan täälläkin ollut. Sinulle on muuten kesäinen tunnustus täällä:
  http://matkantekijana.blogspot.fi/2012/07/kesatunnustus-summer-recognition.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis tunnustuksesta. Vastaan kun kerkeän. Tulen myös vastavierailulle blogiisi!

   Poista
 6. Tervetuloa takaisin! Et ole siis lomaltapaluuloman tarpeessa? ;-) Sateita on ollut täällä Saksanmaallakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä töihinpaluuta helpottavat nämä lyhyet työpäivät. Nyt alkaa jo sujua. Huomiseksi on luvattu aurinkoista säätä, joten sitä tässä odottelemme.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!