lauantai 19. toukokuuta 2012

Maalataan, maalataan

Viime vuosina on välttämättömimmät maalaukset meillä tenhyt tämän blogin pitäjä. Kyllä minä huoneen seinät maalattua saan, mutta katon kanssa onkin sitten eri juttu. Muutimme tähän taloon 2003, ja seinät (ja kattokin) suorastaan huutavat tuoreta maalia! Makuuhuoneet ovat suht kunnossa, joten niistä maalataan vain yksi. Ovet ovat olleet niin ahkerassa käytössä, että ne kaikki pitää maalata ja niitähän riittää. Alakerta se vasta tarvitseekin kunnon kasvojenkohotuksen, eikä auta vaikka eteistä olen välillä vähän paikkaillut.

Maalikaupasta kävimme viime viikonloppuna hakemassa näytepurkkeja. Sen olen oppinut, että seinällä maali näyttää aina erillaiselta kuin purkissa. Siksipä kannattaa sijoittaa näytepurkkeihin. Ja niinhän siinä kävi, että jälleen kerran tölkin reunassa kaunis kahvinruskea, muistuttikin seinällä jotain toista koolla alkavaa. Vaaleanvihreä osottautui sinisen ja vihreän ihmeelliseski sekotukseksi, ja mukamas hennonkeltainen näytti seinällä aivan liian räikältä. Ei auttanut kuin lähteä uudestaan kaupaan ja toivoa että, tällä kertaa osuisi nappiin.

Olohuoneen suurin seinä maalataan erinväriseksi kuin muut seinät. Väriksi valitsimme vaalean ruskean (joo, näitäkin vaihtoehtoja oli aivan liikaa) ja muut seinät maalataan "ivory creamilla". Pojista vanhempi haluaa pitää huoneensa vaaleanvihreänä. Hänelle löytyi hieman erisävynen vihreä kuin viimeksi. Tietokonehuone pysyy edelleen keltaisena, mutta pari astetta vaaleampana. Käyttämättömänä paljon tilaa vievä piano saa kyytiä, ja jospas vihdoinkin saisin tähän huoneeseen kunnon kirjoituspöydän.

Mikä parasta: meille tulee ihan oikea maalari. Mies tekee viikolla niin pitkää päivää, että ei viikonloppuna halua heilua pensselin kanssa. Ihan ymmärrettävää.  Nyt tässä vaan odotellaan, ja kun seinät on maalattu, saavat talut ja ryijyt ja osa huonekaluistakin uudet seinät.  Ihan heti en pääse tauluja uusille paikoille ripustamaan, sillä taitaa mennä pitkälle kesäkuuhun, ennen kuin kaikki on valmista.

Maalaria odotellessa voikin vain ihastella toisten värikkäitä valintoja. Kuvat Kinsalesta.

Värimakuni taitaa olla  ON aika tylsä, näihin verrattuna!

24 kommenttia:

 1. Varmasti tulee kivaa jälkeä!
  Ihanaa väri-iloittelua noissa kuvissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä värikkäät talot ja kaupat sopivan hyvin tänne Irlantiin, jossa sää on välillä niin kovin harmaata ja sateista. Meidän asuntoalue on kyllä ihan "normaali".

   Poista
 2. Mulla on samanlainen tylsä maku...mutta ollaan mieluummin rauhallisen tyylikkäitä kuin tylsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jätetään nämä sateekaaren värit ulkokäyttöön ja pysytään tutuissa ja turvallisissa (vaikka vähän tylsissä) sisäväreissä. Ryijyillä, tauluilla ja verhoilla voi sitten kokonaisvaikutelmaa piristää!

   Poista
 3. Ihania, makeita värejä, jotka sopivat mainiosti toisten taloihin! Toivottavasti saatte ahkeran ja hyvän maalarin, jotta sitten pääset taas sisustamaan pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy soittaa maalarille ensi viikolla ja sopia, milloin hän voi aloittaa.
   Jätän mielelläni keltainen-violetti-yhdistelmät muuille. Käyn niitä vain salaa ihailemassa!

   Poista
 4. Ihania värejä kuvissa. Kinsaleen oonkin kerran "eksyny". Suloinen paikka. Mä oon aika huoleton värien kanssa enkä maalikauppaan mennessä välttämättä vielä ole varma mitä väriä seinään tulee. Värikartasta vaan sit joku kiva ja sitä. Aina ei tuu nappivalintoja, väri voi olla oikea mut sävy ihan täydellisen väärä. Sit ei kun uudestaan, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinsale on kyllä ehdoton suosikkini. Sieltä löytää aina uusia kuvauskohteita.
   Meillä menee maalia tällä kertaa niin paljon, että pitää osua oikeaan. Tulee muuten aivan liian kalliiksi. Yllätyn aina maalikaupassa, kuinka kallista maalaaminen on.

   Ps. Pistäkö seuraavan kerran nimimerkin mukaan!

   Poista
 5. Onnea maalausurakkaan ja uuteen luukkiin :) Aivan kuolattavan herkullisia vareja noissa kuvissa, ma haluan juuri jotain tuollaista mun ulkotiloihin ja puutarhaan! Kun nakojaan olen myoskin hieman tylsa sisatiloissa. Taidan laittaa naa sun kuvat muistiin inspiraatioaivolohkooni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinne vihkoon vaan. Kinsalesta olen ottanut aikaiseminkin kuvia ja sieltä varmasti löytyy muitakin värikkäitä rakennuksia.
   Sisätiloissa tuskin jaksaisin katsoa kirkkaan keltaista seinää, violetillä höistetyynä!

   Poista
 6. Ma rakastan vareja! Taalla Kuwaitissahan meidan huusholli on paikallisittain vaaleaa vaaleaa ja viela kerran vaaleaa... Suomessa (ennen muuttoamme ulkomaille) tehtiin remontti ja mina toimin varien valitsijana. Meilla oli taivaansininen keittio, kelta/oranssi olohuone, makuuhuone persikan savyinen ja lastenhuone vaaleansininen (todella hailakka). Pitaisikin joskus laittaa kuvia blogiini... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitappas kuvia blogiisi, niin nähdään miltä Suomen-kodissa näytää. Minusta on kiva kurkkia ihmisten koteihin. Pistän tänne sitten kuvia, kun urakka on valmis.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Onhan se hyvä, että maalikaupat saavat myydä kaikkia mahdollisia sateenkaaren värejä!

   Poista
 8. Minä kyllä rakastan noita teidän värikkäitä taloja, ihania sävyjä! No ei niitä sentään sisätiloissa kauaa jaksaisi katsella. Juu, ei ole seinällä sama kuin kartassa, aprikoosinväriseksi valitsemani makkarikin osoittautui pissankeltaiseksi..
  Tässä samalla kiitän niistä märistä pilvistä, tulivat perille tänään, aika nopeaa toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Jos tarvitet lisää pilviä, niin laita viestiä. Pistän pikana tulemaan.

   Poista
 9. Minä olen maalannut meillä itse. Se johtuu kärsmättömästä "heti ja nyt" viasta luonteessani. Kun joku ajatus tulee, se pitää toteuttaa heti. Nyt kyllä on pitkään saanut maalisuti seistä paikoillaan. On ollut vissiin niin paljon muuta tekemistä, että kodin kunnostus on saanut jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä maalaan vasta, kun on pakko ja sittenkin keksin kaikkia hyviä verukkeita. Valmistelu ja jälkien korjaaminen ärsyttävät, mutta itse maalaaminen on ihan ok.

   Poista
 10. Aivan upeita taloja! Irlantia ei turhaan kehuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Kinsalen talot ovat kyllä värikkäitä. Älä nyt vaan luule, että ihan kaikki talot täällä ovat näin kirjavia :)!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Näitä käyn aina ihailemassa, kun poikkean Kinsalessa.

   Poista
 12. Wau mitä väriterapiaa!! kumpa meilläkin uskallettaisiin. Irlanti on varmasti kaunis saari. Joskus vielä matkakohteen.Yllätys oli löytää blogisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan! Sanotaanko näin,että nämä talot ovat kyllä sieltä värikkäimmästä päästä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!