tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tälläisia haasteita lisää

Simpukka, joka vaeltaa Vierailla Poluilla Ranskassa, heitti minua hieman erillaisella haasteella. Nyt ei saa olla positiivinen, eikä löytää iloa elämään pienistä asioista. Nyt pitää ja saa marista! Näin haaste menee: kerro kolme pientä arkista asiaa, jotka jotenkin ärstyttävät tai suututtavat, ja lähetä haaste eteenpäin kolmelle bloggaajalle.

1. Kävelyretkilläni väistelen jatkuvasti koirankakkakasoja. Miksi ihmiset hankkivat koiran, jos eivät viitsi viedä koiraa itse lenkille? Täällä vaeltelee näitä kodillisia koiria, jotka kakkivat minne sattuu. Sitten on tietysti niitä koiranulkoiluttajia, jotka antavat koiran kakata jalkakäytävälle tai puistoon, eivätkä kerää jätöksiä mukaansa. Ai, että on kiva kaapia koirankakkaa omista ja poikien lenkkareiden pohjista.

2. Viikonloppuna meni hermot, kun toisten ihmisten kello käy huomattavasti hitaammin kuin omani. Ainainen odottaminen saa minut vihaiseksi. Tiedän, olen tässä asiassa täysin suomalainen, eli kun on sovittu joku aika, niin siitä pidetään kiinni. En voi sietää kroonista myöhästelyä. Ymmärrän, että aina sattuu ja tapahtuu, ja kaikki me olemme joskus myöhässä, mutta toistuva odotuttaminen on mielestäni epäkohteliasta.

3. Meidän pojat jättävät aivan liian usein vaatekasan kylpyhuoneen lattialle. Suihkussa on käyty, mutta vaatteita ei ole saatu vietyä takaisin omaan huoneeseen tai pyykkikoriin. Huom! pyykkikori sijaitsee siinä suihkun vieressä. Arvatkaapas olenko tästä asiasta koskaan paasannut.

Olipas hyvä ja terapeuttinen haaste!  Haastan seuraavat bloggaajat marisemaan kanssamme:

Allun Saksasta
Tanjan Ruotsista
Karoliinan Suomesta





24 kommenttia:

 1. Hauska haaste! kakkonen ja kolmonen myös minun ärsykkejäni.Tässä viereisessä puistossa käy vaikka kuinka monta koiran taluttajaa,jotka eivät ole muistaneet tuoda pussia mukanaan:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tekisi mieli juosta perään ja kysyä, että unohtuiko teiltä jotain ja ojentaa kakkapussi koiran omistajalle. Meidän yksi naapuri laittoi pihaansa kyltin, jossa kehotti koiranomistajia keräämään kakat mukaansa.

   Poista
 2. Minua kyllä rasittaa tiettyjen ihmisten asenne, halu juoksuttaa "asiakkaita" tai jopa kollegoja ihan turhaan, sitä tapaa täällä byrokratian luvatussa maassa... Rasittaa myös postin hidas kulku ja jonot kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtuukohan toisilta ihmisiltä terve järki. Monesti homma hoituisi heti, eikä tarvisisi samaa asiaa jauhaa monella "luukulla". Töissä meinaa välillä palaa pinna, kun pääkonttorin kanssa asioin. Isossa toimistossa on niin helppo sanoa, että ei kuulu minulle!
   Lähikaupassa mukavat kassat jäävät aina suustaan kiinni aisakkaiden kanssa ja jono senkun kasvaa!

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, kiva paasta oikein kaskysta marisemaan ;)
  Nuo sinun kirjaamasi kohdat allekirjoitan jok' ikisen, samoja asioita tassa olen tuskaillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oikein ilahduin tästä haasteesta. SAA marista. Jään odottelemaan marinaasi. Etkä sitten varasta minun marinoitani!!!!

   Poista
 4. Onnex tàssà ei pitànyt keksià 10 kohtaa, kuten hyvàn mielen haasteessa. Mà oon se suomalainen joka on aina myòhàssà...et varmaan kestàis mua, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli sellainen päivä, että olisin keksinyt varmasti vaikka 20 asiaa. Tänään onneksi parempi. Olet siis se poikkeus joka vahvistaa säännön, niin kuin englannin kieliopista sanottiin! Me tulais varmasti hyvin toimeen. Minä sanoisin ajan ja mielessäni lisäisin siihen 30 min ja sitten oltaisiin molemmat tyytyväisiä! Näin pärjään irlantilaisten "hidaskelloisten" kanssa.

   Poista
 5. Tähän tartun :D!

  Mua ärsyttävät noi samat asiat, mutta yritän keksiä (juu, eikä oo oikeesti ees vaikeeta :D) muuta tässä.
  Koirankakka-asiasta sen verran, että kaikkein huonoiten paskoja korjaavat isojen koirien omistajat. Keksin heti monta syytä asialle, mutten kehtaa ääneen sanoa, joku hyppii silmille kuitenkin :P
  Ja, todennan tässä, että ite pidän enemmän isoista, kuin pienistä koirista, vaikka itelläni kohtuupieniä (pieni ja keskikokoiset) onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin kiva marista ihan pyynnöstä!
   Pienen koiran pikku kakit ja ison isot.... Hyi!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Olihan se kivaa, mutta alun hehkutuksen jälkeen en meinannutkaan löytää maristavaa. Eniten mua ärsyttävät ihmiset ja heidän luonteensa ja oli vaikea keksiä jotain juttuja, joista aikuistenoikeesti ärsyyntyisin.

   Mutta oli kiva haaste :D

   Poista
 6. Minakin haluan osallistua!!

  Koirankakka on taallakin ongelmana.
  Jono ja hitaat kuhnijat supermarketin kassalla.
  Mekastavat ja roskaavat ihmiset retkipoluilla ja luonnossa yleensakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo roskaaminen saa minutkin vihaiseski. Mikä siinä voikin olla niin vaikeaa, että ei saa roskia roskakoriin?

   Poista
 7. Minua ärsyttää se, kun naapurit jättävät alaoven auki ja kissat pääsevät käytävään repimään roskapussit. Vaatemytyt. Justiinsa tuo mitä sanot. "Luuletteko te, että nämä tästä itsestään kävelee pyykkikoppaan?" Ei mene perille. Auki jäävät kaapin ovet. "Hei haloo, eikö voi laittaa ovia perässä kiinni, mitä?" (Hmm.Selvästikin vainoan aukinaisia ovia.) Jarrutusjäljet vessanpöntöissä. "Voisitteko siivota jälkenne täällä kotona, mutta myös yleisissä vessoissa?" Haaleana pöytään saapuva ruoka ravintoloissa. Puhelinmyyjät. Niskaan hengittävät myyjät kaupoissa. "Jos ette häviä siitä, niin minä häviän. En ikinä osta mitään tyrkyttäviltä myyjiltä, ettäs tiedätte."

  Kyllä. Valittaminen on kivaa. Mutta nalkuttaminen samoista asioista ei. Inhoan siis nalkuttajia. Etenkin nalkuttavaa itseäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nalkuttanut (tunnustan) koko viikon tästä siivoamisesta. Pojat ovat pääsiäislomalla ja aikaa olisi vaikka kuinka. Mitään ei tapahdu siivoamisen suhteen, ellen siitä erikseen sano ja moneen kertaan. Suututtaa.

   Puhelinmyyjille sanon tiukasti, että ei kiinnosta. Eivät usko vaan soittavat uudestaan.

   Poista
 8. Tupsahdin pitkästä aikaa kylään (Firefoxillani sivu ei edelleenkään toimi) ja täällä olikin paljon mielenkiintoista juttua nettiriippuvuudesta lähtien.
  Onneksi en ehtinyt aikaisemmin, muuten olisin innostunut minäkin marisemaan enemmän kanssa. Nuo kaksi ensimmäistä on kyllä ykkösaiheita aina, kakkonen varsinkin. Ja miljoona muutakin välähti mielessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit taas käymään Vihreällä Saarella. En ymmärrä miksi et näe Firefoxilla sivuani... Ota tästä Bloggerin sielunelämästä selvää. Kiva on marista, ihan käskystä!

   Poista
 9. Saa marista? Ihanaa! Oltiin tänään isossa jättiostoskeskuksessa, ja yritin etsiä leninkiä erinäisiin juhliin. Hameitten koot olivat ihan päin mäntyä, kankaan lappu oli 12 kun hintalapussa luki 16. Kahmin eri kokoja ja menin sovittamaan. Leninkien takavetoketjua ei saa yksin kiinni eikä auki, huomasin. Muutama leninki repesi liitoksistaan kun yritin kiskoa niitä päälle, ei onnistunut ylä- eikä alakautta. Kun pyysin miestä makutuomariksi, hän lausui parhaasta hameesta että ihan kuin kenguru! Ja minusta siinä oli niin tyylikkäät laskokset edessä ; )
  Siitä selvittyäni - ostin kolme eri leninkiä, joihin ei olisi edes varaa - menimme kahvilaan. Koko kahvilassa ei ollut MITÄÄN mitä gluteeniallergikko voisi syödä. Join mustan kahvin ja katselin kun mies söi.
  Kun pääsimme kotiin, tuli hanasta ruskeanharmaata vettä! Alueen vesifiltteri krakaa taas, ja kas vain, on pääsiäisviikonloppu eikä ketään töissä ennen tiistaita! Eli kauppaan ostamaan juomavettä. Tämä maassa, jossa sataa jatkuvasti...siinä tämän päivän valivali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottiko? Älä nyt hyvä ihminen miehiltä kysy apua vaateasioissa. Meillä saan vastauksen aina, että joo on ihan hyvä, VAIKKA eivät edes ole edes katsoneet asua kunnolla.

   Ostin Tescosta ihanan Daim-piiraan ja siinä sanottiin, että se on gluteeniton. Piti tästä sinulle mainita ja siitä myös, että Aldissa näin tänään gluteenitonta leipää.

   Meillä on kanssa ongelmia välillä veden kanssa ja kiroillen marssin kaupaan kallista vettä ostamaan.

   Eikö olekkin pirsitävää valittaa!

   Poista
 10. Pariisissa totuin siihen, että pitää tarkkaan katsoa mihin astuu: sitä merdeä oli PALJON ja ihan JOKAPAIKASSA! Käsittämätöntä touhua! Toivottavasti omistajat astuvat itse jokapäivä paskaan!
  Täällä ei tarvitsisi varoa; vaikka koiria on hurjan paljon , niin kakkaa ei ole missään, onneksi :)

  Ja se odotuttaminen muakin aina riivaa. Kuka kuvittelee olevansa niin tärkeä, että voi aina olla myöhässä. Murh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koiranp asia saa minut päivittäin niiiiin vihaiseksi. Pitäisi olla tutkat kengissä, että tietää mihin astuu.

   Myöhästelyn kannalta asun kyllä täysin väärässä maassa. Yritän opettaa näitä irlantilaisia, huonolla tuloksella.

   Poista
 11. Onneksi et haastanut minua. Tänään olen niin monesti jo manannut tiettyjä asioita, joita kohtaan täällä säännöllisesti. Mutta koitan nyt unohtaa ne ja rentoutua loppuillan :)

  VastaaPoista
 12. Ai, meinaatko, että kolme valitusaihetta ei olisi riittäny? Minä olen sitä mieltä, että välillä valittaminen virkistää!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!