maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä etsimässä

Luulin tietäväni minne varastoin vähäiset pääsiäiskoristeeni viime vuonna. Luulin. Niin hyvin laatikon kätkin, että nyt sitä ei löydy mistään. Ullakollekkin jo kiipesin, mutta oikeaa laatikkoa ei sieltäkään löytynyt. Useita laatikoita siellä avasin, mutta etsimiäni tipuja ei niissä ollut. Joulutontut puolestaan nukkuivat rauhaisaa unta kuusenkoristeiden kanssa. Pukki kuorsasi omassa laatikossaan niin kovaa, että koko ullakko tärisi. Siirsin hänet kauaksi tontuista, koska pelkäsin, että kuorsaava pukki herättää heidät. 

Suloiset pienet enkelit avasivat uneliaat silmänsä, kun raotin heidän laatikkoaan. Kehotin enkeleitä jatkamaan uniaan, sillä jouluun on vielä pitkä aika. Tyytyväisenä he sulkivat silmänsä. Ullakon pimeimmässä nurkassa oli epäilyttävän näköinen laatikko. Varovaisesti avasin sen kantta. Ilkeän näköinen vampyyri sieltä minulle irvisti. "Nyt ei ole halloween", huusivat laatikonpohjalla makaavat luurangot kuorossa. Taustalla joku nauroi kolkosti. Epämiellyttävän näköinen lepakko yritti päästä laatikosta karkuun. Sydän pamppaillen löin kannen kiinni. Kädet täristen kasasin pari kenkälaatikkoa halloween-laatikon päälle. En halua yöllä herätä siihen, että ullakolla kummittelee.

Viereisestä laatikosta kuulin, että  Humpty Dumpty siellä herätteli vieruskavereitaan, jotka sattumalta ovat poikien suosikkileluja. Nämä hyvin palvelleet lelut saivat aikoinaan selaista kyytiä, että ovat leponsa ansainneet. Siinä vaiheessa, kun Thomas The Tank Engine komensi Henryä ja Dieseliä ylös tajusin, että on aika lopettaa etsinnät. Ullakolle oli syntymässä sellainen hälinä, että oli  parempi sammuttaa valot ja toivoa, että kaikki asukit pysyisivät laatikoissaan ja jatkasivat uniaan.  Hiljaa kasasin portaat ja suljin ullakon luukun. Joulupukki kuorsasi, ja kaukaa ullakon uumenista kuului edelleen kolkkoa naurua...

Pääsiäiskoristeita en siis löytänyt, enkä suostu ullakolle ihan heti menemään. Niinpä suuntasin kulkuni kauppaan, ja ostin lisää tipuja ja muita koristeita. Eiköhän se pääsiäinen tule meillekkin! 


18 kommenttia:

 1. Ihanaa sadunhohtoista tekstiä, tykkäsin.
  Oikein hyvää ja iloista pääsiäistä sinulle, perheellesi ja ullakon asukkaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taidan antaa ullakon porukan nukkua pääsiäisen yli ja sitten käyn heitä taas katsomassa.

   Poista
 2. Ihastuttava kertomus! Taidanpa liittya lukijoihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan. Ullakolla on ollut ihan hiljaista tänään.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tiedän nyt, että sinne pitää menne hiljaa ja yrittää olla avaamatta liian monia laatikkoja.

   Poista
 4. On teillä menoa! Siinähän voi vielä käydä hullusti,jos viet uudet pääsiäiskoristeet vintille! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy löytää uusille koristeille parempi ja rauhallisempi paikka. Toivottavasti luurangot pysyvät laatikossaan.

   Poista
 5. Hyvaa Paasiaista sinne teille! Me emme vieta kyseista juhlaa tallakaan kertaa. Lapset ovat kotona ja appivanhemmat tulevat lapsenlikoiksi. Isannan kanssa menemme tunnollisesti toihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle! Täällä on pitkä-perjantai ihan tavallinen työpäivä. En ymmärrä, kun se on tärkeä juhlapäivä katolilaisille.

   Poista
 6. Olipa hauskasti kirjoitettu, hihitin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ole sinäkin varovainen, jos joskus eksyt ullakolle.

   Poista
 7. Hieno pääsiäistarina. Minnekähän tipuset ovat kadonneet vai onko niistä kasvanut jo täysi-ikäisiä kanoja?
  Hyvää Pääsiäistä teille sinne Irlantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin miettimään, että ei kai vain ne halloween-laatikon väki ole ollut asialla. Tipuset ovat saattaneet juosta karkuun! Nyt ostin uusia tipuja, joista pidän oikein hyvää huolta.

   Poista
 8. Olipa ihanasti postattu.
  Paasiaiskoristeesi ovat ehkapa heranneet ennen aikojaan, ja leikkivat piilosillaoloa.
  Kivaa Paasiaisen aikaa sinne vihreille saarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä viekkaan, että tipuset saivat laatikon auki ja karkasivat. Veikkaan, että joulukoristeita etsiessä nekin löytyvät.

   Poista
 9. Mainio postaus :)))
  Meillä ei ollut Pääsiäiskoristeita; vain pari mummun maalaamaa Pääsiäiskorttia. Toisessa on kuusi (?) ja kuusen kokoinen kukko ja värikäs pääsiäismuna. Liekö kukko pyöräyttänyt ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin muutaman koristeen, jotka nyt pitäsi jo kerätä pois ja viedä sinne ullakolle TALTEEN. Kirjoitan oikein isoilla kirjaimilla laatiokon päälle, että PÄÄSIÄINEN.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!