torstai 1. maaliskuuta 2012

World book day / Maailman kirjallisuuspäivä

Tänään on vietetty Maailman Kirjallisuuspäivää kummankin pojan koulussa. Kirjoja rakastava äiti ei ole saanut lapsiaan innostumaan kirjoista. Sääli! Pojista vanhemman englannin opettaja sanoi, että etenkin pojat  lukevat  nykyisin entistä vähemmän. Netti, X-Boxit yms ovat tulleet tilalle. Nykynuoret haluavat kaiken heti,  ja valitettavan monesta kirjojen lukeminen on hidasta ja tylsää. Kirjaa ei voi lukea hetkessä, vaan siihen menee aikaa. Kärsivällisyys ei riitä lukemiseen.

Luin juuri kaksi paksua kirjaa, joita pitää vielä vähän sulatella. Postaus niistä on työnalla, ja julkaisen sen ensi viikolla. Nyt piti ottaa luettavaksi jotain vähän kevyempää. Yöpöydälläni on suositun  irlantilaisen kirjailijan, Maeve Binchyn kirja nimeltään "The Return Journey". Luulen, että tätä kirjaa ei ole käännetty suomeksi. 

Maeve Binchyn kirjoihin minulla on kummallinen suhde. Joitakin niistä suorastaan rakastan ja sitten on niitä, jotka voisin hyvinkin jättää kesken. Ostin joululahjaksi serkulleni suomeksikin käännetyn "Koko kadun kasvatin" (englanniksi Minding Frankie). Kirja oli surkea. Suorastaan loisti läpi se, että kirjailija ei ole koskaan hoitanut vauvaa, eikä elä todellista elämää tämän päivän Irlannissa. Annoin kuitenkin lahjan serkulleni ja pahoittelin, että nyt saat luettavaksesi huonon kirjan.

Tämä The Return Juorney vaikuttaa  jo parin kappaleen jälkeen ihan hyvältä, joten jatkan sen lukemista tänä iltana, näin kirjallisuuspäivän kunniaksi.

Kertokaapa tekin, mikä kirja teillä on kesken juuri nyt?


Posted by Picasa

23 kommenttia:

 1. Tapani mukaan luen useata kirjaa kerralla. Tällä hetkellä menossa ovat:
  Brittikoomikko John Richardsonin ”It’s Not Me, It’s You”
  J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta ties kuinka monetta kertaa, tällä kertaa tosin e-lukijassa
  Oscar Wilden ”Picture of Dorian Gray”, sekin suosikkiluettavaa, menossa viides kerta ainakin
  Ja sitten vielä Reijo Mäen Vares-sarjaa, Sukkanauhakäärme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta ei onnistu kuin yhden kirjan lukeminen kerrallaan. Tai joskus voi olla autossa toinen kirja ja yöpöydällä toinen.

   Poista
 2. Nyt on menossa uusintana The Joy Luck Club. Mä luen lähinnä sitä mitä mies sattuu kindleen lataamaan (meillä ei vieläkään ole kirjahyllyjä!), ja välillä sitten esitän toivomuksia mitä kirjoja haluaisin. Tuota ennen oli lukemistossa Cecelia Ahernin the time of my life (viihdyttävää hömppää) ja PS I love you (niisk niisk), ja Chitra Banerjee Divakarunin Mistress of Spices sekä Sister of My Heart, molemmat todella kivoja kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kirjahyllyssä paljon suomalaisia kirjoja. Pyydän aina ystäviäni lainaamaan niitä, sillä on sääli jos ne vain tuolla pölyä keräävät. Cecilia Ahern on irlantilainen kirjalija, jonka isä oli pitkään pääministerinä (ja sotki koko maan asiat, mutta se ei ole Celilian vika...).

   Poista
 3. Kesken on tällä hetkellä kaksi kirjaa, Laila Hirvisaaren finlandia -ehdokas Minä, Katariina ja sitten sellainen klassikko kuin Pasan ja Atpon Kolmanneksi eniten vituttaa kaikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila Hirvisaarien kirjat ovat suuria suosikkejani. Olen saanut niitä paljon lahjaksi ja kesällä käyn niitä kirjastosta lainaamassa. Sonja-sarja on edelleen yksi suosikkini.

   Poista
 4. Tällä hetkellä aika menee kanditutkielmaa kirjoittaessa ja tutkimuskirjallisuuden parissa, mutta aina silloin tällöin iltaisin luen näyttelijä Matti Raninin elämäkertaa Käsi otsalla! Rakastan elämäkertoja, varsinkin taiteilija ja vanhojen suomalaisten näyttelijöiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitääkin nyt lukea vastapainoksi vain ja ainoastaan täyttä hömppää, eikä mitään liian raskasta. Elämänkerroista oppii uskomattoman paljon.

   Poista
 5. Aika monta - työhön liittyviä kirjoja en luette: Ene Mihkelson: Ruttohauta, Anne Michaels: Routaholvi, Paul Auster: Sunset Park, Hans Boesch: Schweben, Haruki Murakami: Sputnik-rakastettuni, Daniel Kehlmann: Die Vermessung der Welt ja Sirpa Kähkönen: Vihan ja rakkauden liekit. Luen sekaisin, ja tuo Kehlmann on kestänyt pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Miten pysyt kaikkien kirjojen juonista selvillä, vai menevätkö välillä sekaisin?

   Poista
  2. Ne ovat niin erilaisia, jos juoni vaatii keskittymistä, niin lukaisen sen kerralla. Murakami on uusi suosikkini. Englanniksi luen vain työhön liittyvää, mutta romaaneja sekä ruotsiksi että saksaksi ja sillä kielellä se käy aika hitaasti...

   Poista
  3. Minua harmittaa, kun en enää pysty lukemaan ruotsiksi. Joskus taisin jopa saada pari kirjaa luetua toisella kotimaisella. Siitä on aikaa.

   Poista
 6. Ei ole hyvän kirjan voittanutta!
  Nyt on kesken Heli Ilaskarin "Guru Gurnaun joogakoulu - löydä sisäinen kissasi", hihhihhih!

  VastaaPoista
 7. Maeve Binchy<3 oon just lopettelemassa Maeve Binchy maratonia eli oon lukenu putkeen kaikki 12,mitkä mun kirjahyllystä löytyy,tosin käänteisessä järjestyksessä eli uusimmasta vanhimpaan.mä en oo lukenut kahta uusinta,mutta ainakin näistä vanhoista tykkään tosi paljon.kesken on nyt siis Ei aina käy niin ja iso pino erinäisiä puutarhakirjoja,joita luen vuorotellen.Tänään hain postista neljä uutta eli Den svenska trädgården,Trädgårdsriket,Vita Sackville-Westin In your garden ja Carol Kleinin Life in a cottage garden,odottelevat tuossa pikaista ensiselailua ja tarkempaa paneutumista:)

  Mulla oli aikanaan sama ongelma omien lasteni kans,luin heille valtavasti,kun he olivat pieniä ja säästin kaikki omat Viisikot,Tiina-kirjat ym odottaen kiihkeästi,että hekin pääsevät niistä osallisiksi.paitsi ettei heitä sitten kiinnostanutkaan,kun oli pelit ja videot jne.No,Harry Potterit pelasti tilanteen ja kumpikin lukee nyt ihan kiitettävästi näin norminykyihmisen mittapuulla,että älä lannistu sinäkään!
  Ihanaa kevättä unelmieni vihreälle saarelle täältä valkoiselta saarelta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitääkin vielä tehdä postaus Maeve Binchystä, sillä ystäväni äiti tapasi häntä työnsä puolesta pari kertaa ja sai kuulla kunniansa. Entinen työkaverini Lontoosta oli ollut samalla työpaikalla Maeven kanssa ja nämä kaksi voimakastahtoista irlantilaista naista vihasivat toisiaan.

   Juniori on lukenut pari Harry Potteria, mutta muute ei kirjat kiinnosta. Sääli.

   Poista
 8. Katja Ketun Kätilöä luen ja se on kyllä tosi mahtava ja erilainen kirja, joka vaatii ainakin minulta keskittymistä (Lapin) kielensä takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Juuri nyt haluan lukea vain ja ainoastaan jotain kevyttä. Sitten taas tulee sellainen kausi, että kirjasta pitää sada jotain irtikin. Harleliini-linjalle en ole vielä laatununut!

   Poista
 9. Maeve Binchy on erittäin tuttu nimi, mutten ole yhtäkään hänen kirjaansa lukenut. Niitä näkee paljon charity shoppien kirjahyllyissä, mutta ohitan ne aina sujuvasti. En tiedä miksi. Elän luulossa, että ne ovat chick lit -kirjallisuutta enkä jaksa sellaista kummemmin lukea. Tosin saatan olla täysin väärässä. Odotan mielenkiinnolla arviotasi. :)

  Minullakin on useampi kirja tällä hetkellä kesken. Eräs niistä on Minette Waltersin The Scold's Bridle. Ostin sen charity shopista, mutta alettuani lukea sitä, tajusin pian, että olen lukenut sen joskus aikoja sitten suomeksi (suomennettu nimellä Häpeanaamio).

  Kun sen olin kuitenkin aloittanut enkä muista siitä paljon, niin ajattelin lukaista sen loppuun.

  Kesken on myös Joan Collinsin kirja The world according to Joan Collins. Siinä Joan kirjoittelee mielipiteitään eri aiheista.

  Sitten on vielä kesken aivopesun historiasta kertova kirja, kiehtova sekin (Brainwash: The Secret History of Mind Control).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin kiva, kun kirjoja voi ostaa niin halvalla. Minäkin käyn ostamassa niitä charity shopiesta ja koulujen myyjäisistä. Pistän ne sitten eteenpäin kiertoon, koska muuten hylly repiää liitoksistaan.
   Meave Binchy on sellaista rentouttavaa lukemista. Ei tarvitse vaivata aivojaan.

   Poista
 10. Minä luen tällä hetkellä "Erzähl doch mal von früher LOKI SCHMIDT im Gespräch mit Reinhold Beckmann" Siinä Saksan entisen liittokanslerin Helmut Schmidtin vaimo kertoo aikaisemmasta elämästään Beckmannin haastattelussa. Alkaessani lukemaan tuota kirjaa huomasin, että olen nähnyt haastattelun telkkarissa. Kirja on aivan tuon haastattelun mukainen. Luen sen kuitenkin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaus on opintojen äiti! Joskus kyllä harmittaa, kun tajuaa, että onkin lukenut kirjan jo aikaisemmin.

   Poista
 11. Wire Donkey, Charlie Dickinson

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!