keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

KielojaOlisihan se jotain, jos takapihalle astuessaan tulisi vastaan kielojen tuoksu.
Englanniksi Suomen kansalliskukka on "lily of the valley".
Katsotaan, alkavatko kielot meillä kukkimaan!
Posted by Picasa

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jos kukkiivat, niin laitan tänne kuvia - tuoksun kera!

   Poista
 2. Minulta on mennyt tuoksumuisti. En nyt yht'äkkiä muista yhtään, että miltä kielot tuoksuu. Hyvälle tietenkin, joten onnea yritykselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanalle tuoksuu. Meillä on sellaista pulveria, jota laitetaan mattojen päälle ennen imuroinita. Tuoksuna kielo! Ai, että tykkään.

   Poista
 3. Olisit tullut meille kaivamaan vähän kieloja tuolta pihalta, ne on levinneet kuin hullut.Convallaria majalis on yksi niitä harvoja botaanisia nimiä mitä vielä kouluajalta muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit heti sanonut. Pistän puutarhakamppeet päälle ja hyppään koneeseen. Ootko kentällä vastassa? Tunnistat minut varmasti...niistä multaisista kumisaappaista.

   Poista
 4. Minulla on hyvin muistissa kielojen ihana tuoksu! Enpäs tiennytkään,että niiden siemeniä saa tuolla tavoin hankittua.Täällä ei varmaan kuitenkaan kasvaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielon tuoksu on kyllä aivan ihana. Nämä eivät ole siemeniä vaan "juurakkoja". Katsotaan onnistuuko.

   Poista
 5. Tuoksu palauttaa muistot, ts. kun tuttu tuoksu tulee nenään, niin se tuo muistot mieleen ja sen myös usein tunnistaa kaukaakin. Olen allerginen kieloille sisätilassa, mutta minullakin niitä kasvaa pihalla. Ihana tuoksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistelen nenälläni. Tietyistä hajuvesistä tulee joku tuttava mielleen. Minulla oli pienenä tyttönä kielohajuvettä ja vieläkin muistan sen ihanan tuoksun.
   Onneksi sinä voit ihailla näitä voimakastuoksuisia kukkia ikkunan takaa! Minulla on sama ongelma liljojen kanssa.

   Poista
 6. Kielon tuoksu on ihana, pysyy muistissa vaikka on siita AIKA monta vuotta, kun olen Suomessa ollut niiden kukinta-aikaan. Onko nuo jotain juurakkoja siina paketissa vai mita? Siemenia tuskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurakkoja ovat. Toivottavasti kukkiivat. Nyt meillä tuoksuu etupihalla hyasintit. Alkavat olla jo aika surkean näköisiä, mutta onneksi tuoksuvat vielä.

   Poista
 7. Kielo oli äitini lempikukka. Meilläkin kukkivat kielot siellä maalla Suomessa. Joka kesä vien kimpun kieloja äitini haudalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti varmasti hymyilee siellä pilvenreunalla ja nauttii tuoksusta. Ihana kukka!

   Poista
 8. Kerro sitten minullekin, miten niitä kasvatit, yritin nimittäin itse joku vuosi sitten, ja kielonsipulit (vai siemeniäkö ne olivat) vain katosivat multaan, yhtäkään ei noussut. Tämä on aika yleistä minun puutarhassani, olen haudannut varmaan satoja euroja tähän surkeaan maaperään! Toivottavasti onnistut! Istutin myös idän unikon juurakkoja viime viikolla, äidilläni oli niitä iso puska, saa nähdä häviävätkö nekin. Täällä on muuten ollut 3 viikkoa KUIVAA, ja juuri kun huomasin tämän säätiedotuksesta - haa, ruoho pitää leikata - povattiin sadetta yöksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrottaan, kuvin ja sanoin. Vai tuletko tarkastamaan? Olen aikaisemmin yrittänyt, mutta ei sieltä maasta mitään noussut. Sain kun sainkin nurmikon leikattua eilen. Tänään on saataa tihuuttanut. Tulee märkä Patrickin päivä, mutta sehän on ihan normaalia.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!