torstai 2. helmikuuta 2012

Viileni, mutta tikka lentää

Meillä(kin) meni mittari yöllä miinuksen puolelle. Ennen syvään uuneen vaipumista mietin narsissien kohtaloa. Nuput jo näkyvät, joten toivottavasti eivät yöllä palentuneet. Kiitokset vaan sinne Sirperiaan. Minulla oli jo melkein kevättä rinnassa, ja nyt tämä.

Tänään oli ohjelmassa kevätesikkojen osto. Ei ehkä paras ostospäivä noin sään ja istutuksen kannalta.  Torstaina vaihtuu lähi-Aldin tarjoukset, joten parempi olla ajoissa paikalla, että ei jää luu käteen. No, pidän niitä sisällä ja istutan vasta, kun Golf-virta taas muistaa tehtävänsä. Onkohan se muuten a. lomalla b. lakossa vai c. jäätynyt? Kevätesikokkoa sitkeämpää kukkaa saa kyllä etsiä. Se ei ihan pienestä palennu.

Ilmat siis viilenivät (ulkona ja etenkin sisällä). Eilen kävin ostamassa lisää turvebrikettejä, että saadaan pitää takassa tuli. Se lämmittää olohuoneen mukavasti, sillä siellähän sitä iltaisin oleskellaan. Tai oleskeltiin, meillä on taas alkanut dartsin peluu. Pojat kavereineen viettävät iltojaan tikkoja heitellen meidän ulkokomerossa tai naapurin katoksen alla.

Jos urheilukanavien jalkapallo-otteluiden ainainen seuraaminen minua välillä kyllästyttää, niin darts-kisat ovat sitten vieläkin tylsempää katseltavaa. Keskivertokilpailijalla on iso kaljamaha, paljon koruja ja sormuksia ja tietysti komeat tatsat. Jakapalloilijoista sentään on paljon enemmän silmäniloa... Pojista vanhempi sanoi, että voisi ruveta ammattilaiseksi  darsinpelaajaksi.  Sanoin, että olet siihen hommaan aivan liian komea, hyväkuntoinen ja hoikka. Olenko nyt ei-kannustava äiti?  Sellaisen asian dartsista opin, että suomalainen Petri Korte on kuulemma hyvä ja, että hänellä on erikoinen hettotyyli.  Huomenna meillä taas katsotaan dartsia ja kannustetaan Pertiä. Taidan kadota kaupungille.


Tässä teillekkin vähän dartsia iltanne iloksi!


12 kommenttia:

 1. Luin turvAbrikettejä ja ehdin ihmetellä, että mitähän turvaa te tarvitsette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä turvaakin tarvitsee, ettei vaan saa tikasta naamaan.

   Poista
 2. Kun dartsia seuraat niin pidäpä silmällä hollantilaista Raymond van Barneveldiä. Siinä sitä onkin silmänruokaa (NOT). Mutta osaa kuulemma viskoa sitä tikkaa ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla seuraamatta,mutta pakko on välillä... Ai, meinaat, että Raymond ei olisi komea? Täytyy häntä katsoa sillä silmällä.

   Poista
 3. Enpä tiennyt että darts-kilpailuja näytetään tvssä. Voihan niitä tietysti olla täälläkin urheilukanavilla, mutta meillä ei ole cable-tv:tä. Luulisi ettei tuota dartsia jaksaisi tuijottaa tuntitolkulla, mutta jokaisella on tietysti omat intressinsä. Minusta myös golf-kilpailut kuuluvat tähän sarjaan "puisia tv-ohjelmia."

  Sinun pojat ovat kyllä urheilullisia. Onks heillä sellainen elektroninen darts-taulukin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheilukanavilta näitä tulee. Minusta tenniskin on tylsää katsottavaa ja golf. En kyllä sanoisi dartsia urheiluksi, koska nämä urheilijat ovat niin epäurheilullisia, kun vaan voi olla. Meillä on vaan ihan tavallienn dartsitaulu, joka on nyt kovassa käytössä.

   Poista
 4. Mina olen jalkapallofani, mutta dartsista en ole koskaan tykannyt. En ainakaan katsella sita. saattaa olla, etta on ihan hyva peli pelattavaksi.
  Mukavaa viikonloppua sinne saarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, jos et tykkää. Jakapallo on paljon katsojaystävällisempi laji...ja ne pelaajat myös.

   Poista
 5. Aika ilmeettömiä nuo tikanheittäjät, anteeksi dartsin pelaajat. Siis onko se urheilua? ;-)

  Mukavaa viikonloppua sinne, meille on luvattu kipakkaa pakkasta ja viimaa, noin -23 C ja siihen päälle tuulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se minusta ole urheilua, mutta joskain syystä urheilukanavilla sitä näytetään...Katsomossakin ykkösjuoma on paintti kaljaa!
   Teillä siis "tarkenee"! Pistä paljon vaatteita päälle, jos uskallaudut ulos.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!