maanantai 6. helmikuuta 2012

Ja taas maanantai‏

Viikon vierivät, eikä ole oikein mitään uutta raportoitavaa kotirintamalta. Pojista vanhempi on taas työharjoittelussa. Toinen viikko menossa ala-asteella, ihan niiden pienimpien 4-5 vuotaiden luokassa. Luokka on kuulemma täynä pieniä nuhaneniä ja pärskijöitä, joten harjoittelijakin sai flunssan.  Ensi viikolla muuten onkin sitten ”hiihtoloma” koko maassa.

Onneksi Golf-virtakin heräsi, ja täällä on taas ihan mukavan leuto ilma. Toisin kuin naapurisaarella, jossa taistellaan lumen ja jään kanssa. Heathrowin lentokentä meni täysin sekaisin, ja osa koneista päätyi tänne Irlantiin Shanonnin lentokentälle.

Suomen presidentinvaaleja en juurikaan seurannut, mutta uskon että ihan hyvä ja fiksu presidentti siellä valittiin. En ollenkaan sano, että eikö Haavisto ei olisi ollut myös pätevä virkaan. Minä nyt vaan en ole tarpeeksi vihreä (vaikka Viheällä Saarella asunkin) kannattamaan Vihreitä. Mielestäni presidenttin tärkein tehtävä on edustaa puolisonsa kanssa Suomea.  En pode minkäänlaista homofobiaa, mutta suhtautuminen miespariin maailmalla ei välttämättä aina olisi kovin suopeaa, ja saattaisi aiheuttaisi noloja tilanteita kaikille osapuolille. Protokollapäällikön virka voisi olla aika haastava. Tiedän, kaikki eivät ole asiasta samaa mieltä kanssani, mutta tämä on minun mielipiteeni.

Suomen uusi presidentti on täälläkin huomioitu, ja tällaisen arktikkelin luin lehdestä tänä aamuna. Iltapäivälehtien kuva lumikolan kanssa hääräävästä uudesta presidentistä oli kyllä hyvä. Sataa se lumi herrojenkin pihaan!  Eräs kommentoija Iltasanomissa osui naulankantaan  ” On se jännää, että toimittajat värjöttelevät Niinistön kodin edustalla odottaen koska valot syttyvät. Olisivat lämmitelläkseen ja tehdäkseen jotain hyödyllistä, kolanneet lumet. Olisivat varmaan saaneet hyvän haastattelun!!!”

Presidentin valitsemisesta puheenollen, olen jo nyt kypsä länsi-”naapurimme” vaalihössötykseen. Vastahan sitä Obamaa juhlittiin, ja nyt on jo kohta uudet vaalit tulossa. Taasko se alkaa, huokaan minä. Eilen näytettiin televisiossa USAn vaalibudjetteja ja tuli mielleen, että rahalla saa ja hevosella pääsee, presidentin vaaleissakin. 


Ei tarpeeksi Vihreä!

17 kommenttia:

 1. Täällä tuli lunta lauantai-illalla ja yöllä, ei sitä lunta enää ole kuin jossain puistoissa :D Leutoakin on taas, joten eiköhän ne koneetkin jo kulje normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oltiin onnellisia yllättävästä "bisneksestä". Hotellit ja bussifirmat ainakin!

   Poista
 2. Olin niin huojentunut, kun Niinistö voitti. Olin jo pelännyt kuinka täkäläisessä lehdistössä kauhistellaan moraalitonta kansaamme ja joudun selittelemään loputtomasti, että mitä me suomalaiset oikein olemme olevinamme. Sitä joutui tekemään jo pelkästään Haaviston ehdokkuuden vuoksi. Nyt oli vain siisti uutinen Suomen uudesta presidentistä. Kuuden vuoden lisäaika, Huh!

  Minä olenkin aivan tiukkapipo kaikilla nykyajan mittareilla. Siksi minä ja Istanbul sovitaankin kivasti yhteen:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni kanssa tästä eilen pitkään keskustelin ja näyttää siltä, että Suomi jakaantui asiasta kahtia. Minä pysyn kannassani, että presidentin virka on nimenomaan edustamista. Se tosiasia on hyväksyttävä, että kaikissa maissa miesparia ei hyväksytä ja se aiheuttaisi monenlaisia hankaluuksia.
   Sinun mielipiteesi on ihan yhtä oikeutettu kuin muidenkin.

   Poista
 3. Jos olisin aanestanyt, niin Niinistö se olisi ollut minunkin valintani.
  Kylla on Eurooppa ollut sekaisin lumentulon ja pakkasen kourissa.Turkki myös, mutta onnekseen meilla taalla etelarannikolla ei lunta ole satanut, mutta kylmaa ollut senkin edesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään mennyt äänestämään, kun olisi tullut liian kalliiksi täältä lähteä Dubliniin.
   Toivotaan, että ilmat paranevat ja talvi on jo selätetty. Emme kaipaa lunta, emmehän?

   Poista
 4. Eniten aania saanut voittakoon, ihan hyvan pressan Suomi varmaan sai vaikken noita porvareita suosikaan. Henk. koht. ajattelen etta Suomi olisi voinut myös olla hyvana esimerkkina jos kakkonen olisi valittu, olisin ylpeana suomalaisena vastaillut ihmettelyihin taalla Turkissa. En ole kylla joutunut selittelemaan toista ehdokkaista muutenkaan, jos nyt selittelyilla tarkoitetaan hanen kumppaniaan, monet turkkilaiset ovat yllattavan avarakatseisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra: Anteeksi, jos annoin mielestäsi väärää kuvaa turkkilaisista. 70 miljoonaiseen kansaan mahtuu tietenkin kaikenlaista ajatusta. Minä kuljen kummallisissa porukoissa:D. Olen aiemminkin huomannut, että koska ystäväpiirini ei niinkään muodostu "paremmasta ja koulutetummasta ylemmästä luokasta", vaan ennemminkin uskonnollisista ihmisistä (sekä muslimeista, että vanhojen kirkkojen edustajista) ja köyhemmästä ja kouluttamattomammasta väestä, elän todella erilaisessa Turkissa, kun moni muu täällä asuva suomalainen. Niissä piireissä joutuu selittämään moraalikysymyksiä jatkuvasti. Jos itse olisin avarakatseinen liberaali, suvaitsevaisuuden puolestapuhuja, yltiöfeministi tai homoseksuaali selittäisin varmasti näkemyksiämme pystyssäpäin. Sen sijaan olen moraalikysymyksissä muinaisjäänne ja siksi minusta on kiusallista selitellä asioita, jotka itsellenikin ovat vaikeita ja surullisia. Sen tähden omassa elinpiirissäni Niinistön voitto oli lottovoitto!

   Poista
  2. Onneksi kansaa saa päättä ja kansaa kuunnellaan. Tulee mieleen maat kuten Pohjois-Korea, jossa ilmiseillä ei ole minkäänlaista sananvapautta. Henki menee itseltä ja perheeltä, jos uskallat ilmaista mielipiteesi.

   Poista
 5. Maanantaina on täälläkin luettu lehtiä! Tänään Pravdan eli Hesarin printtiversiossa oli hauska juttu irlantilaisesta tilasta, jossa kasvatettiin Baileys-lehmiä. Juttu kertoi siitä, miten nykyään myös maatalous on kasvattanut suosiotaan ammattina. Valitettavasti sitä ei ole ilmaisessa digiversiossa, joten tässä vain lyhyt mainospätkä: "Maitofarmarin onnenpäivät: Vasikka numero 1869 tarkkailee vierasta suurilla kosteilla silmillään ja uskaltautuu lopulta ruokakaukalolle. Tarjolla on viljaseosta lähitilalta. Neljän päivän ikäinen vasikka on tuleva Bailey's-leidi."

  En muuten usko, että mikäli Haavisto olisi valittu presidentiksi, olisi protokollasta tullut ongelmia, sillä onhan mm. Saksan ulkoministeri homo ja onnistuneesti tavannut maailman päämiehiä eri puolilla. Sen sijaan Suomen kuva modernina ja suvaitsevana maana olisi kirkastunut viime kevään eduskuntavaaleista enemmän; toki nytkin valittu presidentti on eurooppalaisesti suuntautunut poliitikko.

  Huh noita "puskissa piileskeleviä paparazzeja", no Mäntyniemessä ehkä eivät sitten enää ulko-ovelle pääse. Toivottavasti puolison eli Jenni Haukion annetaan olla suht rauhassa, vaikka jo nyt hänen tyyliään, pukeutumista ym. on esitelty ja arvosteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen minäkin kuullut, että maatalous ja siihen liittyvät kurssit ja koulutus kiinnostaa enemmän kuin ennen. Toivottavasti tämä edesauttaa sitä, että maaseutu ei kuole. Nykyisin on myös lähiruoka muotia, joten sekin lisää kysyntää. Kiva, joskus kuulla positiivisiäkin uutisia.

   Vielä tästä pressajutusta...
   Pääministeri ei edusta samalla puolisonsa kanssa kuin presidentti. Jos Haavisto olisi pääministeri, niin silloin ei mielestäni olisi mitään ongelmaa. Presidentin virasta on tehty edustusvirka, ja silloin minusta puolisokin on osa "pakettia".
   Eiköhän Suomi tunneta ulkomailla muutenkin ihan modernina maana. Nämä tiettyjen Persujen ylilöynnit tuskin meitä täysin mustamaalasivat. Ensi vaaleissa heitä tuskin enää valitaan.

   Lehdet kyllä jaksavat puuttua joka asiaan. Aina arvostelemassa, vaikka Jenni-parka on ollut julkisuudessa vasta 5 min. Tuskin hekään olivat heti huipputoimittajia...ja ovatko nytkään kun puskissa kytäävät??

   Poista
 6. et kai äänestä passiivista puolisoa, jolla ei muuta tekemistä kuin juosta miehensä perässä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olisi äänestänyt, sillä tämähän on nykyisin edustusvirka. Myös puolisolle.

   Poista
 7. P.S.
  Islannin naispresidentti oli naimissa naisen kanssa, eikä kenenkään tarvinnut sitä hävetä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes tiettyt,että Islannissa oli naispresidentti.

   Poista
 8. Mine; Et varmaan antanut vaaraa kuvaa turkkilaisista yleisella tasolla silla tallaiset asiat kuten homoseksuaalisuus ovat aika vaikeita asioita monille, itse koen etta monelle takalaiselle homoseksuaalille taas olisi lottovoitto jos edistykselliseen maahan kuten Suomi valittaisiin tallainen maanmies. En kylla kannata etta ketaan pitaisi valita sen takia presidentiksi vaan ihan muilla meriiteilla. En itsekaan liiku Turkin ylemmissa piireissa vaan todella tavallisen kansan parissa missa myös mielipiteita ja katsontakantoja on monia.

  VastaaPoista
 9. Hieman olen myöhässä kun en ole blogeja kerennyt lukea, mutta mitä Haavistoon ja homona edustamiseen tulee niin Kaikki elämästä-blogissa asiaa oli pohdittu hyvin.

  http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/tama-aihe-pitaisi-olla-jo-kasitelty.html

  Bonuksenahan on, että Haavistolla on jo suhteet moneen EU:n ulkopuoliseen maahan, jotka on sitä presidentin aluetta. Niinistön suhteet on pitkälti EU:n alueella, mikä on ulkoministerin heiniä.

  Mutta ehkä kuuden vuoden päästä. Voittohan tämäkin jo oli. :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!