lauantai 14. tammikuuta 2012

Tilannekatsaus tänään takapihalta
Sormet syyhyävät jo rikkaruohoja kitkemään. Tänään jätin kuitenkin väliin, koska olo on vähän flunssainen. Laskeskelin juuri, että jos seuraavat 30 päivää menevät ilman pakkasia ja jäätä, niin sitten ollaan jo lähestulkoon keväässä.  Toivotaan, toivotaan...

9 kommenttia:

 1. Hei, olen tekemässä kouluun esitelmää irlantilaisesta ruokakulttuurista, ja olisi hienoa saada siihen ihan paikallista näkökulmaa.

  Esim. yleisimmät ruoanvalmistustavat ja tyypilliset ruokalajit. Minkälaiset ruokailutavat ja ateriarytmi?
  Ihan lyhyet maininnat riittävät :)

  VastaaPoista
 2. Lihaa ja perunoita ja perunoita ja lihaa.. ja sitten vähän lisukkeita mukaan. Irlantilaiset käyttävät ruoanvalimistuksessa siis paljon lihaa. Ei ehkä kasvissyöjän unelmamaa!
  Ruokaa syödään, koska se vie nälän pois, eli täällä ei tuntikausia pöydässä kupata.
  Toiset syövät päivällä tuhdin liha-aterian siinä yhden maissa ja sitten ilalla kevämmin. Koska kouluruokailua ei ole, kuittaavat koululaiset lounaan voileivillä. Illalla perheissä syödään sitten täyttävä ateria: lihaa jossakin muodossa, perunoita , kastiketta ja vihanneksia. Perjanaisin, vanhan perniteen mukaan, toiset syövät aina kalaa.
  Viikonloppuisin paistetaan usein paahtopaisita, ja se tietysti syödään vihannesten kanssa. Keitot (yleensä lounas- aikaan)ovat suosittuja ja niiden kanssa syödään soodaleipää. En ole siihen erityisen ihastunut: mautonta ja niin lihottavaa!
  Pääateria on syödään myöhemmin kuin Suomessa. Työpäivät alkavat ja loppuvat myöhemmin kuin siellä Suomessa ja liharuokien valmistus vie aikaa.
  Irlantilainen ruoka on sellaista konstailematonta kotiruokaa ja ihan hyvää. Jälkiruoat täällä ovat äkkimakeita ja ai niin herkullisia.
  Irlantilainen aamiaista (pekoonit, munat jne) kukaan tuskin syö joka päivä. Sekin kyllä maistuu silloin tällöin viikonloppuna.

  VastaaPoista
 3. Täkäläinen tilannekatsaus takapihalta: Kaikki on 5 sentin lumen peitossa, mikä on ihan mukavaa, koska pidän lumesta talvella. Vähän säälin joulun ajan hienosti kukkinutta jouluruusuani, koska se on nyt paleltunut. Etupihalla joulun jälkeen jo lumikellot kukkivat, nyt sielläki on lunta.

  Paranehan alkavasta flunssasta ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. meidän takapihalla... niin ja etupihalla on valkoinen lumiharso...☺☺

  VastaaPoista
 5. Helena: Sovitaanko tänä talvena, että lumi pidetään ihan vain siellä Suomessa, ja meidät täällä jätetään rauhaan?
  Suomessa lunta aina odotti, koska se toi valoa pimeään. Ne mustat loskaiset loka- ja marraskuut ja sitten vihdoin lunta.

  Hannele: Ajattelinkin,että sinua saattaisi tälläinen postaus kiinnostaa.

  Irmastiina: Nauti siitä, sillä Suomen talveen kuuluu lumi. Me täällä katselemme meilummin vihreää ruohoa vuodenajasta riippumatta.

  VastaaPoista
 6. Mitä 37 ja puoli vuotiaat silmäni näkivätkään? Uusi päivitys, jota ei ole? Katosiko se vain minulta?

  Luin mielenkiinnolla Jaminin vastauksen:). Meillä kaupunki hukkui lumeen, KÄÄK! Mies on yrittänyt päästä kotiin, mutta jumittaa jossakin. Liikenne kun halvautuu lumen myötä välittömästi.

  VastaaPoista
 7. Mine: Et tarvitse uusia silmälaseja. Olin jo julkaissut uuden postauksen, kun sitten uutisia katsoessa halusin vielä päivittää kirjoittamaani. Otin postauksen pois, ja nyt se taas näkyy.

  Ei sovi lumi sinnekkään. Toivottavasti miehesi pääsee jotekin luistelemalla tai hiihtämällä kotiin. Ei käy kateeksi siellä ison kaupungin ruuhkassa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!