perjantai 20. tammikuuta 2012

Oli ihan pakko ostaa...


13 kommenttia:

 1. Vau, geraniat kasvatat siemenestä? Chapeau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeps, viime vuonna kasvatin ensimmäisen kerran, ja niistä oli iloa pitkälle syksyyn. Onhan se aika sottaista puuhaa, mutta pakitsevaa. Paljon helpomalla pääsisi, jos marssisi kasvihuoneelle ja ostaisi valmiit taimet.

   Poista
 2. Olispa oma puutarha! En varmaan osaisi noita kyllä suoraan siemenestä kasvattaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että jos joutuisin muuttamaan kerrostaloon, siitä ei hyvää seuraisi. Kuule, jos minä olen onnisnut kasvattamaan siemenistä taimia, niin kuka tahansa siihen pystyy. Ei vaadi muuta kuin kärsivällisyyttä ja multaisia sormia.

   Poista
 3. Kovasti on jo mieli kylvöissä täälläkin. Ensimmäiset tilatut siemenet jo tulivat postissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vielä odottaa pari viikkoa ja sitten ikkunalaudat täyttyvät! Sinulla on onneksi se kasvihuone, joka nyt vaan taitaa olla lumen peitossa.

   Poista
 4. :) Hymyilyttävä postaus. "Osta" sanan kaupallinen merkitys katosi sen siliän tien kun klikkasin postauksesi auki. Kasvien ja kukkien ostaminen on kaukana törsäyksestä. Se on silkkaa kauneuden luomista :>

  Harkitsin että alkaisin kasvattaa paprikan siemeniä(äitini teki niin, ja siellä kasvaa nyt paprikoita koti-Suomessa, hankien keskellä ikkunalaudalla!). En kuitenkaan viitsi, koska joudun muuttamaan jo kesän alussa uuteen asuntoon. Siinähän kuskaat paprikantaimia ympäriinsä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut ostoksilleni paljon hintaa. Suurin osa pusseista maksoi alle euron. Vihanneksia en ole koskaan kasvattanut, koska takapiha on siihen aivan liian pieni. Tämä on sellaista räpellystä ja omista virheistään oppimista. Pääasia on,että saa tehdä jotain käsillään ja ulkona.....silloin kun EI sada.

   Poista
 5. Mulla jäävät puutarhahommat nyt vähemmälle, sillä lähden muutamaksi kuukaudeksi huhtikuussa Saksanmalle. Maaliskuussa ehdin vähän nauttia kevätkukkasista, ehkä. Ja sitten tietysti Saksassa, kun sinne tulee kevät aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdet siis kevättä vastaan Saksaan. Asustaako Allu lähellä?

   Poista
  2. Ei, menen Hampuriin lyhyelle (4 kk) työkeikalle, mutta heti pääsiäisenä Allun luo kylään!

   Poista
 6. Alkaa minunkin sormeni syyhytä, viime vuonna en tiedä missä oli vika, mutta mikään istuttamistani siemenistä ei yltänyt kituliasta taimenta pidemmälle. Nappaan töistä puutarhurin ja kysyn neuvoa. Niin ja uudet kukkalaatikotkin pitäisi ostaa kai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan ne taimet olleet liian pimeässä tai vetoisassa paikassa?
   Olen metsästänyt valkoisia kukkkalaatiokoita jo pitkään, mutta en ole onnistunut niitä mistään löytämään. Meillä on laikki rautakaupat lähellä, mutta ei vaan tärppää.
   Meillä on muuten takapihalla jo aika pitkä ruoho. Pitäisi leikata, mutta kun on niin märkää.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!