tiistai 3. tammikuuta 2012

Nolottaa

Yleensä olen ylpeä siitä, että olen suomalainen. En tee asiasta kuitenkaan mitään suurta showta, enkä julista suomalaisuuttani kaikille uusille ihmisille, joita tapaan. Kun kotimaani tulee ilmi, siihen reagoidaan yleensä erittäin positiivisesti. Suomessa on niin paljon asioita, joista esim Ihana Irlanti saisi ottaa oppia.

Joskus harvoin on kuitenkin tilanteita, jolloin tekisi mieli sanoa olevansan (no, ei ainakaan ruotsista tai venäjältä, niin pahaa tilannetta suomalaiselle harvoin tulee) vaikkapa Hollannista. Hollannista siksi, että minua usein luullaan hollantilaiseksi, vaikka en ole edes pitkä. Tai sitten voisi käntää tilanteen toisin päin, ja kyseenalaistaa keskustelukumppanin maantieto tyyliin: minä olen kyllä Suomesta, mutta NE ovat Ruotsista. Joo, joo sellaisia ne ruotsalaiset ovat jne. Siinä sitten pyörittelisin silmiäni tietäväisen näköisenä, ja huokailisin syvään.

Valitettava tosiasia on, että NE tekevät joka ainoassa ohjelmassaan selväksi, että ovat Suomesta. Eikä meille Suomea paremmin tunteville jää epäselväksi, että NE ovat Seinäjoelta kotoisin. Melkein itkut pääsi, kun meidän miesväki, vahvistettuina naapurin pojilta, nauraa höröttivät kohtaukselle, joka oli kuvattu Seinäjoen asemalla. Miksi juuri Seinäjoella, miksi ei vaikka Turussa tai Oulussa? Meidän pojat ilmoittivat tietysti isoon ääneen, että mehän ollaan oltu tuolla. Ja muutenkin maisevat ovat huolestuttavan kotoisan näköistä. Minua nolottaa, ja poikia sen kun naurattaa!

Taidatte jo arvata, ketä NE ovat. Duudsonitpa tietytsi, ja juuri nyt usealla sateliittikanavalla pyörii heidän ohjelmiaan.  Olenkin tehnyt kaikille asiasta kysyville selväksi, että he eivät ole minulle sukua. Valistan myös, että eivät kaikki suomalaiset kakkaa ei-niin-kivojen naapureiden postilaatikkoon. Tikkaa heitetään tikkataluluun, eikä kaverin mahaan. Maanmieheni eivät hyppää katolta moottirikelkan kyydissä järveen. Eikä meillä harrasteta yleensä muurahaispesässä istumista. Nämä, joka äidin unelmapojat, nyt vaan sattuvat mylvimään 80 km päästä kodistani. Eikö Ruotsi voisi omia heidät?

Ps. Meidän miehet ovat sitä mieltä, että Duudsonit puhuvat tosi hyvin englantia.14 kommenttia:

 1. Elàs nyt ole nuin tuomitsevaanen! Eikòs meiràn pohojalaasten pitàs vetàà samaa kòyttà?!?!? ;) Ehehe....got your point, though ;)

  VastaaPoista
 2. Duusonit...no joo...tuota "taiteen"lajia en kyllä ymmärrä...tai ehkä oppisin, jos joskus katsoisin...☺

  VastaaPoista
 3. Meilla pojat nayttaa DVD:lta Duudsonien toilailuja AINA kun saavat vieraita...

  VastaaPoista
 4. Ciacy: Ha Ha!! Sitten kun teidän miehet katsovat telkkarista NIITÄ ja nauraa höröttävät suomalaisille, niin voit olla eri mieltä.
  Vai pitääkö mun vaan nauraa mukana????? Ensi kesä pitää vistiin ostaa markkinoilta niitä t-paitoja. En kyllä päälleni pistä. Luuleevat täällä vielä, että olen niiden sisko, Eiiiiiiiiiii!

  Irmastiina: Älä katso, sillä ei sitä voi ymmärtää.

  KK: Sama juttu täällä. Nauhoittivat oikein monta jaksoa, että on vara mistä valita. Minä häivyn vähin äänin keittiöön. Viimeksi näitää komeuksia esiteltiin serkuille, joita nähdään kerran valovuodessa.

  VastaaPoista
 5. Joo en mäkään kovin tykkää poikien toilauksien katsomisesta ja ilman myötähäpeää se ei onnistukaan... ;) Mutta Jarppi oli aika cool Tanssii tähtien kanssa ohjelmassa. Nyt tv:ssä on mainostettu, että alkaa uusi sarja jossa Duudsonit tulevat taloon (super nanny), voi olla, että tuota ohjelmaakaan ei pysty katsomaan, huh...
  Mutta nähtävästi olen siis samoilta lakeuksilta kotoisin kanssasi (itse 80 km sjoelta länteen).

  VastaaPoista
 6. Mulla on mennyt duudsonit ja heidän toilailunsa autuaasti ohi. En sitten varmaan ole jäänyt mistään paitsi. :D

  VastaaPoista
 7. Niin, Kapissa niiden ohjelma nakyi ja sita tyttaret kavereineen katsoivat, paitsi mina,josta niiden sekoilut on ihan alyttomia...tyttarien kaverit olivat ihan haltioissaan Duusoneista, yok!

  VastaaPoista
 8. Millä kanavilla niitä tulee ja tuleeko edelleenkin? Enpä ole huomannut... että tiedän skipata nuo kanavat ja/tai lukita ne lapsilta ;)

  VastaaPoista
 9. Ehkä Duudson-huumori on tarkoitettu hieman eri ikäluokalle, sanoisinko että 10 vuodesta ylöspäin ja enemmänkin kaksilahkeisille ;).

  VastaaPoista
 10. Ne tulevat jollakin mainoskanavalla. Ymmärrän hyvin, että et ole kovin innoissasi näistä maamiehistä! :)

  VastaaPoista
 11. En ole itse paljoa myöskaan seurannut, mutta maailmallahan hyö ovat vissiin hyvinkin tunnettuja, tekivat Usa:n MTV:llekin ohjelmaa :) Nyt Suomessa alkaa vissiin joku heidan uusi ohjelmansa myöskin..

  VastaaPoista
 12. Sara: Vai on se Jarppi oiken parketien partaveitsi. Vaikea uskoa, mutta sitä ovat muutkin sanoneet.

  Suvi: No, et ole.

  Kirsi: Tuli vaan mieleen, että mitäs sitten jos joku matkii niitten touhuja ja heittää tikkaa toisen mahaan yms. Ihan älytöntä.


  Leena: Voi, kun en nyt muista niiden kanavien nimiä. Pitää kysyä asiantuntijoilta.

  Suzhouren: Olet oikeassa. Olen väärää sukupuolta ja aivan liian vanha.

  Helena: On se vaan kumma, että noinkin voi rikastua ja tulla kuuluisaksi.

  Karoliina: Joo, kuuluisia ovat. Ranskaksikin on tehty joku sarja. Tuota jenkkiversiota on meillä katsottu myös. Nyt sullakin on elämäsi tilaisuus tutustua herroihin, kun alkaa se uusi sarja Suomessa.

  VastaaPoista
 13. Pelottavinta Duudsoneissa on se, että nuoret lähtee tekeen samoja tempauksia ja siinä on kyllä terveys vaakalaudalla. Aivovammat ym. on elämän kestäviä juttuja...
  Pohjanmaa on ollu duudsoneiden ja Lauri Tähkän myötä esillä Suomessakin aika lailla. Mutta että ollaanpa sitten duudsoneiden avulla kartalla maailmallakin :-/...

  VastaaPoista
 14. Viherrys: Oikeastaan on ihme, että Duudsonit ovat edes hengissä. Meno on niin päätöntä ja vaarallista. Minua ärsyttää se, että sitten näitä tahallaan hankittuja vammoja hoidetaan sairaaloissa ensiavusissa. Heti vaan kuvaukseen ja paikattavaksi. Ihan oikeasti sairaat jonottavat pitkiäkin aikoja esim röntkenkuvauksiin.
  Toivottavasti nuorilla on sen verran järkeä päässä, että älyäävät olla hyppäämättä moottorikelkalla katolta järveen.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!